Μενού
koutsoumpas
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Τα πυρά των κομμάτων της Βουλής έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες ώρες ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την αναφορά του για «νέες κοπέλες, που οδηγούνται στο να αναζητήσουν sugar daddies για να χορηγούν στις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά».

«Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος», αναφέρουν πηγές από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την ΕΡΤ και προσθέτουν ότι «δεν περιμέναμε από τον Γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα».

Εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική και βαθιά υποτιμητική χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα, πως τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies.

Ως η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος, κάλεσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα να ανακαλέσει, σήμερα παραμονή της ημέρας της γυναίκας, αυτή τη δήλωση και να ζητήσει συγγνώμη.

Αντιδράσεις για το «sugar daddies»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, τόνισε από τη μεριά της: «Έκπληξη και θλίψη προκαλούν οι σημερινές αναφορές του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από το βήμα της Βουλής. Ο σεξισμός και ο μισογυνισμός δεν χωρούν στην Αριστερά».

Δριμεία επίθεση, για «κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση», εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους “θα αναγκάζονται να αναζητούν “sugar daddies” με τα γνωστά ανταλλάγματα”».

«Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση. Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη», σημείωσε ο Νίκος Ρωμανός.

Τι είπε ο Κουτσούμπας

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε «έκτρωμα» το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και σημείωσε πως σε άλλες χώρες νεαρές έχουν αναγκαστεί να βρουν «surar daddies για να χορηγούν τις σπουδές τους».

Από το βήμα της Βουλής, όπου αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το νομοσχέδιο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης και σημείωσε πως είναι «ανέκδοτο» το αφήγημα περί «σκανδιναβικού μοντέλου».

«Ούτε αυτοί σας πιστεύουν. Νέες κοπέλες οδηγούνται στο να αναζητήσουν sugar daddies για να χορηγούν στις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά», επεσήμανε.

Η απάντηση του ΚΚΕ

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το ΚΚΕ, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς “ας κοιταχτούν στον καθρέφτη”. Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι με τέτοιες διαστρεβλώσεις και κουτοπονηριές θα ξεφύγουν».

«Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη ΝΔ ότι η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης, σαν κι αυτά που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε εκπαιδευτικά “μοντέλα” του εξωτερικού; Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών;», υπογράμμισε το ΚΚΕ.

«Προφανώς και τα γνωρίζουν, απλά τους ενοχλεί όταν ακούγονται γιατί αναδεικνύουν όλη τη μπόχα του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπούν», τονίστηκε στη συνέχεια της ίδια ανακοίνωσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA