Μενού
«Νεκρονομικον»
Σελίδες από το «Νεκρονομικον» και την επίκληση δαιμόνων | YouTube
  • Α-
  • Α+

Αν η ανάγνωση ενός βιβλίου και η εφαρμογή του, θα μπορούσε να δώσει σε έναν άνθρωπο τη δύναμη 432.000 δαιμόνων, τότε είναι δεδομένο πως θα μιλούσαμε για το πιο επικίνδυνο βιβλίο που γράφτηκε ποτέ.

Για όσους δεν πιστεύουν στην αιώνια διαμάχη ανάμεσα στον Θεό και τον Σατανά το «Νεκρονομικόν» και η «Σολομωνική» είναι δυο βιβλία που ίσως αποδειχθούν βαρετά.

Για όσους πιστεύουν, ωστόσο, είναι δεδομένο πως θα τους μυήσουν σε έναν κόσμο σκοτεινό και άκρως τρομακτικό. Που μπορεί να τους αλλάξουν τη ζωή για πάντα...

Διαβάστε ακόμη: Επιστήμονες προειδοποιούν για βίαιο και χαοτικό τέλος του κόσμου - Ο λευκός νάνος θα «καταπιεί» τη Γη

«Νεκρονομικόν»

«Δεν είναι νεκρό εκείνο που αιώνια μπορεί να περιμένει. Μα με το διάβα των παράξενων αιώνων ως και ο θάνατος μπορεί να πεθάνει». Τα λόγια αυτά προέρχονται από το «Νεκρονομικόν» το οποίο, ούτε λίγο, ούτε πολύ, θεωρείται κάτι σαν τη «βίβλο» των σατανιστών. Και αν πιστέψουμε αυτά που λένε όσοι πιστεύουν τέτοιες θεωρίες τότε έχουμε ήδη προχωρήσει σε μονοπάτια που δεν πρέπει. Από πού προκύπτει αυτό; Μα από το ίδιο το βιβλίο.

«Κρατήστε όλα τα αντίγραφα κλειδωμένα. Κανείς απ' όσους το διαβάσουν να μην αποκαλύψει την ύπαρξή του στους αδαείς, που είναι ακατάλληλοι να σηκώσουν τόσο βαρύ φορτίο. Καλύτερα να βγουν τα μάτια τους με κάρβουνα πυρωμένα και να σφραγιστούν τα χείλη τους με κερί, παρά να προφέρουν φωναχτά τα λόγια αυτού του βιβλίου, γραμμένα στην ξεχασμένη γλώσσα που δεν ήταν ποτέ προορισμένη να μιληθεί από γιους του Αδάμ, αλλά μονάχα από εκείνους που δεν έχουν στόματα και που κατοικούν στις σκιές ανάμεσα στ’ αστέρια», αναφέρει στην εισαγωγή του.

«Νεκρονομικόν» σημαίνει το «Βιβλίο των Νεκρών Ονομάτων». Δε μιλάει, όμως, στην πραγματικότητα για νεκρούς. Αναφέρεται σε όλους εκείνους τους αρχαίους παγανιστικούς θεούς που με την επικρατήσει του χριστιανισμού οι άνθρωποι έπαψαν να λένε τα ονόματά τους και να επικαλούνται τις δυνάμεις τους καθώς από θεοί είχαν γίνει... δαίμονες!

Για τους οπαδούς του σατανισμού είναι ένα βιβλίο πανίσχυρο που η ανάγνωσή του και μόνο μπορεί να είναι επικίνδυνη για αυτόν που το διαβάζει. Οι δυνάμεις που κρύβονται μέσα σε αυτό - όπως λένε – μπορεί να απελευθερωθούν και οι συνέπειες να είναι τεράστιες.

Αντίθετα, για τους χριστιανούς είναι απλά ένα μυθιστόρημα το οποίο είναι αποκύημα της φαντασίας του συγγραφέα Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ σύμφωνα με τον οποίο συγγραφέας του «Νεκρονομικόν» ήταν ένας «Τρελός Άραβας» με το όνομα Αμπντούλ Αλχαζρέντ ο οποίος καταγόταν από την Υεμένη και είχε επισκεφτεί τα ερείπια της Βαβυλώνας, τα υπόγεια μυστικά του Μέμφις στην Αίγυπτο και τη μεγάλη έρημο της Σαουδικής Αραβίας όπου ανακάλυψε την «Πόλη χωρίς όνομα».

Όταν ολοκλήρωσε τις περιπλανήσεις του, εγκαταστάθηκε στη Δαμασκό όπου κατέγραψε όλα όσα σκοτεινά έζησε, είδε και άκουσε. Ονόμασε το βιβλίο του «Al Azif». Το αραβικό όνομα για το «Νεκρονομικό, δηλαδή. Ο ίδιος ο Λάβκραφτ το είχε μεταφράσει ως «το βιβλίο των Ουρλιαχτών των Δαιμόνων της Ερήμου». 

Σύμφωνα πάντα με τα όσα έχει γράψει ο Λάβκραφτ, δυο αιώνες μετά, ο βυζαντινός λόγιος Θεόδωρος Φιλέτας μετέφρασε το βιβλίο και ήταν ο πρώτος που του έδωσε τον τίτλο το «Νεκρονομικόν»ράσει το βιβλίο στα Ελληνικά, δίνοντας του τον τίτλο «Νεκρονομικόν», που σημαίνει «Το βιβλίο των Νόμων των Νεκρών».

Διαβάστε ακόμη: Σάλος με τον οίκο Christie's: Έβγαλε σε δημοπρασία ελληνικές αρχαιότητες που συνδέονται με αρχαιοκαπηλία

Όσο πιο γνωστό γινόταν το βιβλίο τόσο πιο έντονη γινόταν η προσπάθεια της εκκλησίας να το λογοκρίνει καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που το χρησιμοποιούσαν για να κάνουν «φοβερά και τρομερά πράγματα». Το 1232 ο Πάπας Γρηγόριος Θ’ το ενέταξε στη λίστα με τα απαγορευμένα και επικίνδυνα βιβλία «Index Expurgatorius». Αρκετά χρόνια πριν ο Πατριάρχης Μιχαήλ το είχε καταστρέψει, ρίχνοντάς το στην πυρά. Τελικά, μέσα στο πέρασμα των αιώνων, σώθηκαν κάποια αντίγραφά τα οποία σήμερα βρίσκονται κυρίως σε ιδιωτικές συλλογές.

Είναι, όμως, έτσι; Μάλλον όχι. Ο Θεόδωρος Φιλέτας για παράδειγμα έχει αποδειχθεί πως δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Ο τρόπος γραφής του Λάβκραφτ, όμως, ήταν τόσο δυνατός που πολλοί πίστεψαν τα όσα έγραψε και τα διέδωσαν σαν να είναι αλήθεια. Και ο ίδιος παραδέχθηκε πριν πεθάνει πως όλα αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας του αλλά ήταν, πλέον, αργά. Οι οπαδοί του σατανά το έχουν όπως έχουν οι χριστιανοί τη βίβλο. Και κάνουν τελετές μαύρης μαγείας βασισμένοι σε αυτά που γράφει το βιβλίο. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, ένας από αυτούς που είχε πει πως είχε χρησιμοποιήσει τα όσα γράφονταν μέσα στο «Νεκρονομικόν» ήταν ο Ασημάκης Κατσούλας στη συνταρακτική υπόθεση των «σατανιστών της Παλλήνης». Στην πραγματικότητα, λοιπόν, το «Νεκρονομικόν» είναι το πιο επικίνδυνο βιβλίο που (πιθανότατα) δε γράφτηκε ποτέ.

«Σολομωνική»

Εδώ τα πράγματα γίνονται πολύ πιο σοβαρά. Η «Σολομωνική» ή αλλιώς «Κλείδα του Σολομώντος» είναι το Ευαγγέλιο των σατανιστών. Είναι τέτοιος ο θρύλος γύρω από το συγκεκριμένο βιβλίο που λέγεται πως το έχει γράψει ο ίδιος ο βασιλιάς Σολομώντας προκειμένου να καταγράψει όλη τη δύναμη που απέκτησε από τον Θεό μέσω ενός δακτυλιδιού που του έδωσε ο αρχάγγελος Μιχαήλ!

Το ανώνυμο αυτό Γριμόριο φαίνεται πως γράφτηκε τον 17ο αιώνα. Πολλές, όμως, από τις επικλήσεις των δαιμόνων που περιλαμβάνονται σε αυτό χρονολογούνται ήδη από τον 14ο αιώνα ή και νωρίτερα.

Η «Σολομωνική» είναι χωρισμένη σε δυο βιβλία. Περιέχει κλητεύσεις και επικλήσεις για να καλέσει κάποιος πνεύματα νεκρών και δαίμονες. Αυτός που καλεί τα πνεύματα αυτά, ονομάζεται στο βιβλίο «Εξορκιστής» και προκειμένου να προστατευτεί από τη δύναμη τους, του αποκαλύπτονται κάποιες «κατάρες» προκειμένου να τα υποχρεώσει να τον υπακούσουν και άρα να τα καθοδηγεί όπως θέλει αυτός μετά! Συνολικά ο αναγνώστης - «επικλιτής» θα μπορεί να ελέγχει 72 δαίμονες κάθε ένας από τους οποίους ελέγχει μια στρατιά μικρότερων δαιμόνων, τις λεγόμενες «λεγεώνες». Κάθε «λεγεώνα» έχει περίπου 6.000 δαίμονες άρα συνολικά ο αναγνώστης - «επικλιτής» μπορεί να κυριεύσει 432.000 διαφορετικούς δαίμονες!

Λέγεται πως ο ναός του Σολοµώντα, εντός του οποίου μεταφέρθηκε και η «Κιβωτός» των Ισραηλιτών, χτίστηκε από δαίμονες τους οποίους είχε διατάξει ο Σολοµώντας! 

Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν πολλά σύμβολα. Για να κάνει αυτά τα σύμβολα ο «Εξορκιστής» θα πρέπει να έχει φτιάξει ένα ειδικό μελάνι από αίμα ζώου, αναμεμιγμένο με άλλες ουσίες. Υποτίθεται πως όλα πρέπει να γίνουν με τον τρόπο που περιγράφεται στη «Σολομωνική», διαφορετικά οι δυνάμεις που καλούνται θα στραφούν εναντίον του «Εξορκιστή» και οι συνέπειες θα είναι γενικευμένες όσο και τραγικές.

Σύμφωνα με τον θρύλο ο αναγνώστης - «επικλιτής» θα πρέπει να ξεκινήσει την ανάγνωση της «Σολομωνικής» από το τέλος προκειμένου να καταλάβει ευθύς εξαρχής τη δύναμη των όσων θα μελετήσει και να κατανοήσει το πόσο προσεκτικός θα πρέπει να είναι.

Η «Σολομωνική» στην πραγματικότητα είναι ο απόλυτος οδηγός για τελετές μαύρης μαγείας. Το τι πρέπει να γίνεται εκεί και το πώς θα πρέπει να γίνεται περιγράφονται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνουν από τα ρούχα που θα φοράει ο «επικλιτής», μέχρι και τον τρόπο που θα πρέπει να εκτελέσει την κάθε επίκληση. Οι γνώσεις που «κρύβονται» μέσα σε αυτό το βιβλίο και οι πολλές ιστορίες που το συνοδεύουν το έχουν αναγάγει σε ένα από τα πλέον διάσημα «καταραμένα» εγχειρίδια μαύρης μαγείας.

Μέσα στο πέρασμα των αιώνων έχουν ανακαλυφθεί διάφορα χειρόγραφα που υποτίθεται πως είναι χειρόγραφα της αυθεντικής «Σολομωνικής». Λέγεται πως το 1927 βρέθηκε ένα χειρόγραφο με τίτλο «Anecdota Antheniensia» το οποίο είναι γραμμένο στα Ελληνικά και εκεί μέσα μπορεί να βρει κάποιος τον τρόπο για να κάνει κακό σε κάποιον χωρίς να... βγει από το σπίτι του ή ακόμα και να γίνει πάμπλουτος και να αποκτήσει τεράστια δύναμη. Ανάλογη με αυτή του Σολομώντα!

Διαβάστε επίσης

Η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Αιγαίου – Η αντίδραση της κυβέρνησης

Η υπόγεια «πόλη» που κρύβεται κάτω από την Αθήνα - Λίγοι γνωρίζουν τι υπάρχει

Κολοπετινίτσα: Το χωριό που όλοι νομίζουν πως δεν υπάρχει και ήταν ξακουστό στην αρχαιότητα

«Βλασφημία»: Οργή στην Ιταλία για διαφήμιση με καλόγριες που κοινωνούν τρώγοντας πατατάκια

Νικήτας Κακλαμάνης για Ζαγοράκη: «Ευτυχώς που τον ξεφορτωθήκαμε»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA