Μενού
roger waters
Ρότζερ Γουότερς | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Επίσημη έρευνα σε βάρος του μπασίστα των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, ο οποίος εμφανίστηκε σε συναυλία του στο Βερολίνο ντυμένος Ναζί, ενώ κρατούσε και ένα ψεύτικο πολυβόλο ξεκίνησαν οι Αρχές της Γερμανίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Sky News, το νομικό πλαίσιο για όσους αναπαράγουν ναζιστικές εικόνες είναι ιδιαίτερα αυστηρό, για αυτονόητους λόγους, καθώς τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών. Ωστόσο, οι νόμοι της χώρας επιτρέπουν εξαιρέσεις, που σχετίζονται με καλλιτεχνικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Το χρονικό της εμφάνισης - Οργή στα social media

Την ίδια ώρα στα social media, αλλά και στον αναλογικό κόσμο κυριάρχησαν συναισθήματα οργής, όταν ο μπασίστας των Pink Floyd ντύθηκε αξιωματικός των Ναζί των SS κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του στο Βερολίνο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο γνωστός Βρετανός μουσικός προχώρησε και σε μία σχετικοποίηση του Ολοκαυτώματος, καθώς συνέκρινε τη νεκρή δημοσιογράφο του Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, με την Άννα Φρανκ.

Τα ονόματα της Άννα Φρανκ και της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου προβλήθηκαν σε βίντεο wall κατά τη διάρκεια της συναυλίας προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA