Μενού
margkot
Μαργκότ Ρόμπι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Πρεμιέρα έκανε η κωμωδία της Γκρέτα Γκέργουικ, «Barbie», με πρωταγωνιστές τη Μάργκοτ Ρόμπι και τον Ράιν Γκόσλινγκ. Φέρνοντας στη ζωή την εμβληματική πλαστική κούκλα της Mattel, η Αυστραλή ηθοποιός βρίσκεται στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, με τους θαυμαστές της να επαινούν το ταλέντο της και να κάνουν trend στην αναζήτηση της Google τα... πόδια της.

Η Μάργκοτ Ρόμπι έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις δίπλα σε εκπληκτικούς ηθοποιούς, όπως ο Leonardo DiCaprio, ο Will Smith και η Saoirse Ronan. 

Επίσης, έχει εδραιώσει το αστέρι της έχοντας συνεργαστεί με θρύλους όπως ο Μάρτιν Σκορτσέζε, ο Κουέντιν Ταραντίνο και ο Ρίτσαρντ Κέρτις. Ακόμα κι αν δεν είναι κορυφαία, η Μπάργκοτ Ρόμπι έχει καταφέρει οι ερμηνείες της να μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας. Έχει δύο Όσκαρ και τρεις Χρυσές Σφαίρες για να το αποδείξει.

Τα επερχόμενα έργα της ηθοποιού περιλαμβάνουν το Asteroid City του Wes Anderson, το Babylon του Damien Chazelle και το Amsterdam του David O Russell. Στο τελευταίο θα την δούμε να ταράζει τα νερά και να γίνεται μελαχρινή. 

Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επόμενη χρονιά για να δούμε πού εντάσσεται η Barbie στη φιλμογραφία της, αλλά προς το παρόν η Μάρκοτ Ρόμπι, έχει αρκετές φανταστικές ερμηνείες στη φιλμογραφία της για να θυμηθούμε.

10. «Z for Zachariah»

Στο «Z for Zachariah» υποδύεται την Αν, μια γυναίκα που πιστεύει ότι είναι μόνη της στις μετα-αποκαλυπτικές συνέπειες μιας πυρηνικής καταστροφής. Η υπόθεσή της αποδεικνύεται λανθασμένη με την ανακάλυψη δύο ανδρών, του επιστήμονα John (Chiwetel Ejiofor) και του ανθρακωρύχου Caleb (Chris Pine). 

Ως κόρη ιεροκήρυκα, οι έντονες βιβλικές πεποιθήσεις της Αν, βοηθούν την αισιοδοξία της σε όλη τη διάρκεια της επιδείνωσης των συνθηκών. Η εύθραυστη σχέση της τριάδας κινδυνεύει συνεχώς να καταρρεύσει καθώς προσπαθούν να κατανοήσουν την ανθρωπιά τους σε αυτόν τον νέο κόσμο.

Στην καρδιά αυτής της ταινίας, η Μάργκοτ Ρόμπι επωμίζεται μεγάλο μέρος της υψηλής έντασης του «Z for Zachariah», καθώς μπαίνει βαθύτερα στην ιστορία του Zobel με την ολοένα και μειούμενη αποφασιστικότητα.

9. «About Time»

Το «About Time», σύμφωνα με το nylon.com, ανατρέπει το συνηθισμένο είδος της ρομαντικής κομεντί με την προσθήκη του ταξιδιού στο χρόνο. Η ταινία του Richard Curtis περιστρέφεται γύρω από τις παράξενες και πολυάριθμες συναντήσεις και το επακόλουθο ειλικρινές ειδύλλιο της Μέρι (Rachel McAdams) και του Τιμ (Domhnall Gleeson).

Η Μάργκοτ Ρόμπι υποδύεται τη Σάρλοτ, τη φίλη της αδελφής του Τομ, μια νεαρή γυναίκα της οποίας η ελεύθερη συμπεριφορά και η ανεμελιά ταιριάζουν στον καλοκαιρινό ήλιο. Είναι ένας ενδιαφέρων ρόλος για την ηθοποιό, όχι ακριβώς ανταγωνιστικός, αλλά ένας χαρακτήρας που μπορεί να εμποδίσει το ευτυχές τέλος των εραστών της ταινίας.

8.«Suicide Squad»

Το 2016, η Μάργκοτ Ρόμπι υποδύθηκε τον ρόλο της Χάρλεϊ Κουίν. Πρόκειται για τον πιο προβεβλημένο mainstream χαρακτήρα της καριέρας της. Το Suicide Squad είναι η συνέχεια της ταινίας που σκηνοθέτησε ο James Gunn, μια ανισόρροπη και αιματηρή ταινία που θέλει να είναι ένα κινηματογραφικό θέαμα.

Η Ρόμπι Μάργκοτ όμως είναι εκείνη που μαγνητίζει. Δίπλα στον Idris Elba, τη Viola Davis και τον John Cena, υποδύεται την Χάρλεϊ Κουίν με χαρισματικό αέρα και χιούμορ.

7.«Bombshell» 

Πρωταγωνιστώντας δίπλα στις Σαρλίζ Θέρον και Νικόλ Κίντμαν, η Μάρκοτ Ρόμπι στο «Bombshell» υποδύεται την Κέιλα Πόσπισιλ, έναν φανταστικό χαρακτήρα που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της ταινίας.

Η ταινία ακολουθεί τρεις γυναίκες που συμμετείχαν στην αποκάλυψη των σεξουαλικών εγκλημάτων του διευθύνοντος συμβούλου του Fox Ρότζερ Άιλς. Η Σαρλίζ Θερόν και η Νικόλ Κίντμαν υποδύονται τους ρόλους για τις Μέγκιν Κέλι και Ρέιτσελ Κάρλσον (πραγματικά πρόσωπα).

6. Focus

Πρωταγωνιστώντας δίπλα στον Γουίλ Σμιθ, το Focus εκτίναξε την καριέρα της Μάργκοτ Ρόμπι. Σε αυτό το απίστευτα αξιοπρόσεκτο, γεμάτο ανατροπές θρίλερ, η Μάργκοτ Ρόμπι υποδύεται την Τζες. Η προστατευόμενη και εν μέρει ερωμένη του Νίκι, η Τζες είναι μια γλυκύτατη και χαρισματική απατεώνισσα που επανενώνεται με τον Νίκι, μετά από τρία χρόνια, ενσαρκώνοντας μια φαινομενικά "μοιραία" φιγούρα. Οι δυο τους είναι ένα ωραίο δίδυμο και η χημεία τους είναι ολοφάνερη στην ταινία.

5. Mary Queen of Scots

Στο δράμα εποχής Mary Queen of Scots της Josie Rourke, η Μάργκοτ Ρόμπι αναλαμβάνει τον πιο σπουδαίο της ρόλο. Παίζοντας την Ελισάβετ Α' απέναντι στη Mary Stuart της Saoirse Ronan, αυτή η ιστορία ξαδέρφων που σχεδιάζουν να ανατρέψουν η μία την άλλη σε μια μάχη για την εξουσία αποδεικνύεται συναρπαστικό υλικό τόσο για τη Μάργκοτ Ρόμπι όσο και για τη Ronan.

Οι δύο ηθοποιοί υποδύονται αυτές τις καταδικασμένες αλλά αφοσιωμένες μονάρχες που βρίσκονται σε μια προσωπική μονομαχία, καθώς οι αφοσιώσεις διαλύονται και η απάτη κυριαρχεί.

Ενώ είναι απομονωμένες στον αυστηρά πατριαρχικό τους κόσμο, η ιδιωτική τους αντιπαλότητα αιμορραγεί στην αίσθηση του καθήκοντος. Υποδυόμενη την Ελισάβετ, η Ρόμπι εμφανίζεται με φαντασμαγορικό χλωμό μακιγιάζ και μια φουντωτή κόκκινη περούκα στην οποία δεσπόζει ένα στέμμα.

Η ηθοποιός πλοηγείται σε αυτόν τον πόλεμο του 16ου αιώνα με κυρίαρχη σκοτεινότητα και θεατρικότητα που, θα έλεγε κανείς, ότι εμποδίζει την ταινία να γίνει ένα μπαγιάτικο μάθημα ιστορίας.

4. Once Upon A Time... In Hollywood

Η Μάργκοτ Ρόμπι πρωταγωνιστεί στην ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, «Once Upon A Time... In Hollywood» μαζί με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο αι υποδύεται μια μυθιστορηματική εκδοχή της Σάρον Τέιτ, λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί.

Στην ταινία, στην οποία συμπρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ, αφηγείται την ιστορία του Ρικ Ντάλτον, ενός παρηκμασμένου ηθοποιού που προσπαθεί να ακροβατήσει στη μεταβαλλόμενη βιομηχανία στο Χόλιγουντ το 1969.

Η Μάργκοτ Ρόμπι μπορεί να μην έχει τον πιο βαρύ διαλογικό ρόλο, αλλά καταφέρνει να προσδώσει στον χαρακτήρα της φωνή μέσω των εκφράσεων του προσώπου και να κινείται με εκλεπτυσμένη κομψότητα. Οι λεπτές αποχρώσεις της ερμηνείας της φέρνουν μια ησυχία που μιλάει πολύ και είναι εντυπωσιακό να τη βλέπεις.

3. «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ»

Η Μάργκοτ Ρόμπι είναι εξαιρετική στην ταινία «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ» και παρότι σχετικά άσημη τότε, κατάφερε να ξεχωρίσει και να κλέψει την παράσταση από τον πρωταγωνιστή, Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Η εμβληματική σκήνη με την ίδια στο πάτωμα και τον Τζόρνταν (Ντι Κάπριο) να σέρνεται προς το μέρος της, είναι μέχρι σήμερα trend. 

Αυτή η ταινία άνοιξε την πόρτα στην Μάργκοτ Ρόμπι για τον κόσμο του Χόλιγουντ και από τότε οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι πέφτουν «βροχή».

2. Birds of Prey

Επιτέλους, η ταινία της Χάρλεϊ Κούιν, που αξίζει τόσο στον χαρακτήρα όσο και στην Μάργκοτ Ρόμπι. Το Birds of Prey της Cathy Yan είναι μια τολμηρά πολύχρωμη και αναζωογονητικά γυναικεία είσοδος στο σύμπαν της DC. Η δυναμική ταινία της Yan βρίσκει τη Χάρλεϊ Κουίν πρόσφατα ελεύθερη μετά τον χωρισμό της με τον Τζόκερ.

Μετά τον χωρισμό, κόβει τα μαλλιά της, λατρεύει τα σάντουιτς στη σχάρα και αρχίζει να κάνει πατινάζ με ρόλερ. Συμμαχώντας με τις εκδικητές Black Canary (Jurnee Smollett-Bell), Huntress (Mary Elizabeth Winstead) και Renee Montoya (Rosie Perez), η Χάρκλεϊ ξεκινά να προστατεύσει μια νεαρή γυναίκα από τους άρχοντες του εγκλήματος του Gotham.

Δίνοντας σάρκα και οστά σε αυτή την κολασμένη φεμινίστρια υπερήρωα με απρόβλεπτη ενέργεια που είναι πέρα για πέρα διασκεδαστική για να την παρακολουθήσεις, η ζωντανή ερμηνεία της οδηγεί το Birds of Prey στην κορυφή. Προσδίδει στη Χάρλεϊ μια αύρα απροσάρμοστου που, με μια ροζ και μια μπλε αλογοουρά, λάμπει όπως το χαμόγελό της με τα εκατομμύρια βατ, καθώς κάνει τη Γκόθαμ παιδική χαρά της.

1. «I, Tonya» 

Το «I, Tonya» («Εγώ, η Τόνια») είναι το triple axel στην καριέρα της Μάργκοτ Ρόμπι, μια στροφή που καταφέρνει με αβίαστη χάρη. Η σκοτεινή βιογραφία του Κρεγκ Γκιλέσπι για την αγωνίστρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Τόνια Χάρντινγκ (Μάργκοτ Ρόμπι) καταγράφει την άνοδο και την πτώση της αθλήτριας στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Από τους προσωπικούς της αγώνες μέχρι τα εμπόδια της καριέρας της, το «I, Tonya» παρακολουθεί το ταξίδι της Tonya στο αμερικανικό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ και τις επιπτώσεις όταν ο πρώην σύζυγός της (Sebastian Stan) και η έντονα ανταγωνιστική μητέρα της (Allison Janney) αρχίζουν να παρεμβαίνουν.

Η μεταμόρφωση της Μάργκοτ Ρόμπι για τον ρόλο είναι η πιο θαυμάσια μέχρι σήμερα. Με μια σκοτεινή άκρη, αυτό το πορτρέτο που βασίζεται στον χαρακτήρα παρέχει στην ηθοποιό άφθονο περιθώριο ελιγμών για να σκάψει στα περίπλοκα βάθη αυτής της αδίστακτης γυναίκας.

Απεικονίζοντας την πολυπλοκότητα χωρίς λόγια, υπάρχει μια σκηνή όπου η κάμερα κάθεται στη θέση του καθρέφτη ενώ η Τόνια μακιγιάρεται για να βγει στον πάγο - οι ήσυχοι λυγμοί της έχουν ως αποτέλεσμα μια ανομοιόμορφη εφαρμογή και τα δάκρυα που πέφτουν καταστρέφουν το αναμεμειγμένο κονσίλερ της. 

Η Τόνια συνεχίζει να βάζει ρουζ, προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή μακριά από τα κατακόκκινα μάτια της. Είναι μια μοναδική στιγμή που παρουσιάζει την καθολικότητα της απίστευτης γκάμας της Μάργκοτ Ρόμπι: άγρια τη μια στιγμή και ευαίσθητη την επόμενη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA