Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης «Το Σώσε» όπου πρωταγωνιστεί στο θέατρο Παλλάς, ο Γιώργος Χρυσοστόμου βρέθηκε στην «Ελένη» και μίλησε για το θέατρο, πώς νιώθει ο ίδιος όταν ανεβαίνει στη σκηνή, αλλά και το πώς βίωσε την πανδημία και το να κάνει πρόβα φορώντας μάσκα. «Μου αρκεί ο συνομιλητής μου να σκέφτεται, γιατί είναι ωραία να μιλάς και ο άλλος να σκέφτεται. Μου αρέσει να συμβαίνει και στο θέατρο αυτό, δεν είναι μόνο διασκέδαση η συνάντηση δύο ανθρώπων, αλλά και να εξελιχθούμε», είπε ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

«Διαπίστωσα στην πορεία μου ότι κάπως πας σαν αρνί πριν το σφάξιμο σε μία παράσταση. Εάν πας με έπαρση του εθελοτυφλείν, ότι όλα είναι υπέροχα στην σκηνή, αυτό δεν λειτουργεί. Αλλά και με πολύ πένθος να πας δεν λειτουργεί. Έβαζα τον εαυτό μου σε ένα μικρό πένθος πριν βγω και ένα μικρό πένθος που με βάζει ο εαυτός μου μετά την παράσταση. Είναι τόσο μεγάλη η υπερδιέγερση, η μεταφορά δεδομένων από το κοινό σε εμένα και ανάποδα, που μετά το απότομο ησυχάζειν είναι λίγο πένθιμο», εξήγησε ο γνωστός ηθοποιός.

Διαβάστε ακόμη: Πασχάλης Τσαρούχας: Υπάρχουν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που βάζει στην αγωγή του ο Γιώργος Κιμούλης

Πρόσθεσε δε πως η πανδημία τον «έκανε πιο ψύχραιμο, ενεργοποίησε μία ψυχραιμία ως όπλο και μια επαφή με το σήμερα που δεν είχα. Το επιβιωτικό κομμάτι της καραντίνας βοηθήθηκε από την «Αγγελική». Εκείνο που με τρόμαξε ήταν η διαδικασία της πρόβας με μάσκες», δήλωσε.

Πάντως, για εκείνον το live streaming παραστάσεων δεν λειτούργησε, ενώ δεν έκρυψε το θαυμασμό του για συναδέλφους που το έκαναν και κατόρθωσαν να παίζουν μόνο με κάμερες χωρίς παρουσία κοινού στο θέατρο.

«Με λυπεί σε σχέση με τη δουλειά ότι η Πολιτεία – Κράτος – Υπουργείο δεν δίνουν σημασία σε αυτό. Πως λένε οι γονείς «σπούδασε, κάνε και αυτό που σου αρέσει»; Αυτό το «κάνε και αυτό που σου αρέσει» είναι η αντιμετώπιση του υπουργείου στο θέμα θέατρο. Το αφήνουν πάντα τελευταίο το θέατρο, είναι ένας τομέας που δεν του έδωσαν την πρέπουσα σημασία, γιατί είναι λίγο η ώρα της διασκέδασης και δεν είναι έτσι, γιατί το θέατρο είναι παιδεία», είπε ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμο του για τη συμμετοχή του στην παράσταση «Το Σώσε» που κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου στο θέατρο «Παλλάς» υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

«Με συγκίνησε η ένωση όλων αυτών των ανθρώπων που ο καθένας είναι στον τομέα του εντάξει με τον εαυτό του. Είναι λίγο all star συνάντηση. Τα παιδιά με δέχτηκαν με τόση αγάπη που αισθάνομαι ήσυχος, ελεύθερος. Έχω χαρά που θα πάω στην πρόβα, που είναι σπάνιο, δεν έχω φόβο να βγω στην σκηνή, που κι αυτό είναι σπάνιο», παραδέχτηκε, προσθέτοντας πως «Στο θέατρο, άσχετα του #MeToo, υπάρχει μία διαδικασία μύησης. Όταν μπαίνεις σε ένα νέο πλαίσιο, σε τσεκάρουν οι παλιοί του πλαισίου, άσχετα εάν είσαι πιο παλιούς από αυτούς».

Τέλος, τόνισε ότι «Το θέατρο είναι ωραίο όταν είναι παιδεία και μαζί. Ας γίνει όμως και λίγο διασκέδαση, μην το πάμε στη βαριά κουλτούρα, δεν χρειάζεται και τόσο. Εμένα μου αρέσει η δουλειά να μην έχει καμία σχέση με την προηγούμενη. Η πρόβα τώρα είναι δύσκολη με τον πόλεμο, κάνουμε κωμωδία και δίπλα γίνεται χαμός… Νομίζω ότι η ανταπόκριση δείχνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να διασκεδάσει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA