Μενού
  • Α-
  • Α+

Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Κωνσταντίνα μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και το Τhe 2Night Show για όσα βίωσε η ίδια σε παιδική ηλικία και την ανοικτή πληγή που της έχει αφήσει η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. 48 χρόνια μετά αφού ο πατέρας της είναι ακόμα αγνοούμενος και η οικογένεια της γνωστής τραγουδίστριας τον αναζητά μέσω DNA σε ομαδικό τάφο. «Η μαμά μου προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της, να φροντίσει 5 πέντε παιδιά έχοντας χάσει τον άντρα της, που είναι αγνοούμενος στον πόλεμο του 1974. Ξυπνάνε μνήμες, καταρρακώνεται η ψυχή σου και βιώνεις την παιδική σου ηλικία. Εγώ έζησα τον πόλεμο στην παιδική μου ηλικία, ξέρω και τον ήχο από τις σειρήνες και λέω δεν μπορώ να τις ξανακούσω. Ξέρω και τον ήχο από τους βομβαρδισμούς, ξέρω την αιχμαλωσία γιατί τα δύο μου αδέρφια ήταν αιχμάλωτοι στον πόλεμο, ξέρω τι θα πει να έχεις συγγενείς αιχμάλωτους», είπε αρχικά η Κωνσταντίνα.

Συνέχισε λέγοντας πως «Ξέρω και το πιο δύσκολο πλήγμα το να έχουμε έναν άνθρωπο τον οποίο τον περιμένουμε να έρθει. Πριν μερικά χρόνια πιστεύαμε ότι μπορεί να έρθει και να είναι ζωντανός. Όταν περάσανε, όμως, 48 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, ξέρουμε πλέον ότι έχουμε δώσει DNA και περιμένουμε να τον βρουν μέσα σε έναν ομαδικό τάφο, όπως έχουν βρει τόσους αγνοούμενους, μιλάμε για 2.000 αγνοούμενους».

Διαβάστε ακόμη: Τάκης Ζαχαράτος: «Αισθάνθηκα το προηγούμενο βράδυ ότι θα "φύγει" ο πατέρας μου - Με ενθάρρυνε πάντα»

Η Κωνσταντίνα δεν έκρυψε πως «Είμαι κι εγώ ένα από τα παιδιά που όταν γινόταν η ανταλλαγή αιχμαλώτων, ήμουν με τη φωτογραφία του πατέρα μου και περιμέναμε να μάθουμε κάποιο νέο απ’ αυτούς που επιστρέφανε και τους δίναν πίσω. Ξέρω πάρα πολύ καλά αυτή την ιστορία, αυτό το δράμα. Έχασα τον πατέρα μου στην εφηβεία, σε μια ηλικία που τον είχα τόση ανάγκη».

Τέλος, περιέγραψε πώς ένιωσε όταν το 2004 επισκέφτηκε τα κατεχόμενα και είδε μετά από τόσα χρόνια το σπίτι της και την περιοχή που μεγάλωσε. «Είναι ερείπια. Είδα τα σπίτια μας, το σπίτι της γιαγιάς μου που κάθονται Τουρκοκύπριοι μέσα. Η εκκλησία έχει γίνει περιστερώνας. Οι άνθρωποι δεν φταίνε σε τίποτα, πληρώνουν το τίμημα των "μεγάλων" που δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Υπάρχει ένας φόβος και για αυτό που γίνεται σήμερα. Ελπίζω να κοιτάξουν και το θέμα της Κύπρου», είπε η Κωνσταντίνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA