Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ένορκοι της πολύκροτης δίκης του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ δεν κατάφεραν να καταλήγουν σε ετυμηγορία και κάπως έτσι το δικαστικό θρίλερ ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι θα συνεχιστεί για λίγο ακόμα. Οι ένορκοι ξεκίνησαν ξανά τις συζητήσεις χθες το πρωί και ενώ αναμενόταν να δώσουν την απόφασή τους, αυτό δεν κατέστη δυνατόν, η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς ομόφωνη (όπως απαιτείται) και έτσι οι ένορκοι, οι ταυτότητες των οποίων θα παραμείνουν σφραγισμένες για ένα χρόνο, θα συνεδριάσουν ξανά σήμερα, Τετάρτη, 1η Ιουνίου, με την ελπίδα πως αυτή τη φορά θα βγει... λευκός καπνός!

Η δικαστής Penney Azcarate προειδοποίησε τους ενόρκους να μην βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα και τους έδωσε εντολή να εξετάσουν προσεκτικά όλα τα σχετικά στοιχεία, πριν καταλήξουν σε ετυμηγορία. Όπως αποκάλυψε η DailyMail το φύλλο ετυμηγορίας έχει 42 ερωτήσεις, στις οποίες έπρεπε να απαντήσει η επιτροπή, πριν από την έκδοση της απόφασης. Το έγγραφο δόθηκε στη δημοσιότητα από το δικαστήριο στο Fairfax της Βιρτζίνια και όπως φαίνεται, διαθέτει 24 ερωτήσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς του Ντεπ και 18 για την Άμπερ Χερντ. Το έντυπο ετυμηγορίας, το οποίο εκτείνεται σε οκτώ σελίδες χρησιμοποιείται για να επισημοποιήσει την απόφαση της επιτροπής των ενόρκων σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη: Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ: «Αυλαία» για τη... μητέρα των μαχών - Το δικαστήριο ανακοινώνει την απόφαση

Οι ερωτήσεις σχετικά με τον Τζόνι Ντεπ αφορούσαν όλες στο άρθρο της Χερντ στην Washington Post. Οι ένορκοι κλήθηκαν να σχολιάσουν μία προς μία τις δηλώσεις της ηθοποιού στο άρθρο και να απαντήσουν αν τελικά, όντως στόχευαν στο να παρουσιάσουν τον Ντεπ ως κακοποιητή και αν εκείνος κατάφερε να το αποδείξει με τα απαραίτητα στοιχεία. «Θεωρείτε ότι ο κύριος Ντεπ έχει αποδείξει όλα τα στοιχεία της συκοφαντικής δυσφήμισης;», είναι μια από τις ερωτήσεις που απευθύνονται στους ενόρκους.

Όσο για την Άμπερ Χερντ, οι ένορκοι κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για το αν είναι ψευδείς ή όχι οι κατηγορίες της προς τον πρώην σύζυγό της.  Ένα ακόμα θέμα που έπρεπε να μελετήσει η επιτροπή είναι η ζημιά που έχει υποστεί ο ηθοποιός και το ποσό δηλαδή της αποζημίωσης. 

Να θυμίσουμε ότι ο 58χρονος Τζόνι Ντεπ υπέβαλε μήνυση κατά της 36χρονης Άμπερ Χερντ, ζητώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων, κατηγορώντας την για συκοφαντική δυσφήμηση όταν υποστήριξε ότι έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, φωτογραφίζοντάς τον μέσα από άρθρο της στη Washington Post το Δεκέμβριο του 2018. Με τη σειρά της η Άμπερ Χερντ κατέθεσε αγωγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ισχυριζόμενη ότι ο Ντεπ τη δυσφήμησε όταν ένας εκ των δικηγόρων του την αποκάλεσε «ψεύτρα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA