Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μόργκαν Φρίμαν είναι από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς του Χόλυγουντ. Εχει υποδυθεί τον Θεό αλλά και τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Μόργκαν Φρίμαν έχει αποσπάσει για τους ρόλους του Οσκαρ, Χρυσές Σφαίρες και πολλά ακόμη βραβεία. Ο ίδιος τώρα έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Bild, όπου μίλησε για τις εμπειρίες του από τις συνολικά 100 ταινίες που έχει παίξει αλλά και για τον ρατσισμό που υπάρχει στο Χόλυγουντ. 

Διαβάστε ακόμηJohnny Depp: Πιθανό η Disney να ζητήσει την επιστροφή του στους «Πειρατές της Καραϊβικής» μετά τη δικαίωσή του

Ο Μόργκαν Φρίμαν έχει μία περιουσία που φτάνει στα 200 εκατ. δολάρια, όμως - όπως λέει στη συνέντευξή του - «δεν χρειάζεται να ζει σε μια τεράστια έπαυλη με πέντε μπάνια, αυτό είναι χαζό». Στην πολιτεία του Μισισιπή, έχει φτιάξει ένα ράντσο σε ένα αγρόκτημα που κάποτε ανήκε στους γονείς του, και έχει πολλά άλογα και αποικίες μελισσών. Ο Μόργκαν Φρίμαν είχε γενέθλια στις 1 Ιουνίου και έσβησε τα κεράκια του, πηγαίνοντας για ιστιοπλοΐα με την οικογένειά του και κάποιους φίλους του. «Γιορτάσαμε με τον παραδοσιακό τρόπο, με την οικογένεια και λίγους φίλους και απολαύσαμε το ηλιοβασίλεμα», αναφέρει χαρακτηριστικά στη «Bild». 

Ομως, δεν ήταν όλα ρόδινα για τον Μόργκαν Φρίμαν, καθώς - όπως παραδέχθηκε - στην καριέρα του βίωσε και τον ρατσισμό. Μάλιστα, σε μία ταινία κλήθηκε να υποδυθεί έναν ραδιοφωνικό παραγωγό. Οι λευκοί συνάδελφοί του θα ενσάρκωναν τον ρόλο του επιστήμονα. Όταν ρώτησε αν θα μπορούσε να πάρει κι αυτός έναν τέτοιο ρόλο, έχασε τη δουλειά στην ταινία. «Με είδαν ξαφνικά ως πρόβλημα και πολύ επαναστάτη», σημειώνει.

Επιπλέον, όπως παραδέχεται, υπήρξαν ταινίες στις οποίες έπαιξε μόνο και μόνο λόγω του χρώματος του δέρματός του. «Πήρα τον ρόλο μόνο και μόνο γιατί οι δημιουργοί της ταινίας ήθελαν να είναι πολιτικά ορθοί και χρειάζονταν έναν μαύρο ηθοποιό», παραπονιέται σήμερα ο 85χρονος Φρίμαν προσθέτοντας: «Θα έπρεπε να είχα αρνηθεί τότε».

Ο Φρίμαν έχει επίσης τη δική του άποψη για τον ρόλο του στο «Deep Impact» του 1998, όπου υποδυόταν τον πλανητάρχη. «Δεν υποδύθηκα το ρόλο ενός μαύρου προέδρου. Έπαιξα το ρόλο ενός προέδρου που είναι μαύρος», όπως λέει υπογραμμίζοντας ότι είναι μία μικρή αλλά λεπτή διαφορά.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA