Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Μάρθα Καραγιάννη έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών την Κυριακή (18/9) βυθίζοντας σε θλίψη συγγενείς, φίλους και θαυμαστές της και την Τρίτη (20/9) ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» για την πορεία της στον κινηματογράφο, το θέατρο, ενώ αποκάλυψε και το μεγάλο της παράπονο όσον αφορά τους ρόλους που της πρότειναν πάντα να παίζει. «Ήταν ένας άνθρωπος για να τη θαυμάσεις, ένα σπάνιο πλάσμα. Στα 15 της έκανε την πρώτη της ταινία. Ξεκίνησε με τον χορό πολύ μικρή», είπε αρχικά ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης.

Διαβάστε ακόμη: Μάρθα Καραγιάννη: Θα αποτεφρωθεί όπως επιθυμούσε - Την Πέμπτη η κηδεία

Πρόσθεσε πως η Μάρθα Καραγιάννη «Συγχρόνως ήταν και καταπληκτική κωμικός. Δεν είναι εύκολο να δεχτεί ο κόσμος να γίνουν κωμικοί οι όμορφοι άνθρωποι. Ειδικά μια γυναίκα αν είναι πολύ θελκτική σαν τη Μάρθα, δύσκολα την παίρνουν στα σοβαρά σαν κωμικό. Η Μάρθα τα κατάφερε. Δεν υπήρξε απλά μια όμορφη γυναίκα, αλλά ένα σύμβολο του σεξ. Στην ουσία, ίσως, να μην υπήρξε πιο δυνατό σύμβολο του σεξ από αυτή».

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι το παράπονο που είχε η Μάρθα Καραγιάννη ήταν πως δεν της πρότειναν σχεδόν ποτέ να παίξει δραματικούς ρόλους εξαιτίας της εικόνας της. Άλλωστε, η αγαπημένη ηθοποιός στον κινηματογράφο μόνο μία φορά είχε ενσαρκώσει δραματικό ρόλο. 

«Είχε ένα παράπονο ότι μέχρι τέλος έμεναν εντυπωσιασμένοι από την εικόνα που είχε και δεν της πρότεινε κανείς να παίξει κάτι πιο δραματικό ή κάτι διαφορετικό. Όταν κάποιος της το πρότεινε, τον λάτρευε. Ήταν πολύ ευτυχισμένη που της έδινε αυτήν την ευκαιρία», είπε ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, χωρίς να κρύψει πως η Μάρθα Καραγιάννη «Θα ήθελε να τη φωνάξουν από το Εθνικό να παίξει μια Λυσιστράτη», αφού όπως είπε ο ίδιος και οι άλλες πρωταγωνίστριες δεν ήταν καλύτερες. 

Τέλος, ανέφερε πως «Της άρεσε να πηγαίνει ταξίδια σε μέρη με άλλη ατμόσφαιρα, φιλοσοφία» και «Σαν άνθρωπος ήταν εξαιρετικός, ήταν κυρία και ήταν σπουδαία γυναίκα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA