Μενού
  • Α-
  • Α+

Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα Πέμπτη (22/9) στις 12.00 συγγενείς και φίλοι στη Μάρθα Καραγιάννη, η οποία έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή (18/9) σε ηλικία 82 ετών, με πλήθος κόσμου να πηγαίνει από το πρωί στο στο Α’ Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσει την αγαπημένη ηθοποιό. Ο ψυχίατρος και στενός της φίλος, Δ. Σούρας, ανέφερε ότι μετά την κηδεία θα γίνει κανονικά η αποτέφρωση όπως επιθυμούσε η ίδια και στη συνέχεια η στάχτη της θα σκορπιστεί στη θάλασσα. «Πέθανε η Μάρθα μας. Ήταν τόσο αντιστάρ που τελικά ήταν το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Πίστευε πολύ στο Θεό, αλλά η επιθυμία της να αποτεφρωθεί η σωρός της είναι καταγεγραμμένη. Μετά την αποτέφρωση η στάχτη της θα σκορπιστεί στη θάλασσα, όπου επίσης έχει καταγράψει και το μέρος», είπε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη: Μάρθα Καραγιάννη: Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης αποκάλυψε το μεγάλο παράπονο της αγαπημένης ηθοποιού

«Ήταν ένα κομμάτι από τη ζωή μου, οικογένεια. Έχω πολλά να θυμάμαι από τη Μάρθα και ίσως από τότε που τη γνώρισα, έγινα πιο σοβαρός άνθρωπος. Εγώ τη Μάρθα τη γνώρισα ως έναν άνθρωπο ντόμπρο και ειλικρινή με θέληση για τη ζωή. Στο γήπεδο ερχόταν, υποστήριζε την ομάδα μου και ο κόσμος για να χτυπήσει εμένα προσπαθούσε να απαξιώσει τη Μάρθα», ανέφερε - μεταξύ άλλων - εμφανώς συγκινημένος ο Βασίλης Κωνσταντίνου, πρώην σύζυγός της ηθοποιού. 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, τη χαρακτήρισε: «Ορόσημο στη ζωή μου. Τέτοιος σπάνιος άνθρωπος, δύσκολα βρίσκεται. Άφησε τεράστιο έργο τόσο η φιλανθρωπία όσο και η φιλοζωία της. Ήταν μία από τις πιο επιστήθιες φίλες μου από τον ελληνικό κινηματογράφο. Η Μάρθα έδινε λεφτά σε ηθοποιούς χωρίς να το ξέρει κανείς».

«Και τι δεν έχω να θυμάμαι. Κάναμε όνειρα μαζί. Καθόμασταν τρώγαμε μαζί και ονειρευόμασταν. Με γέλασε γιατί έφυγε μόνη. Τα όνειρά μας δεν τελειώνουν ποτέ. Την τελευταία φορά που μιλήσαμε δεν μπορούσε να μου μιλήσει καλά. Αγαπιόμασταν, συναντιόμασταν. Όταν κάποια στιγμή φύγω, θέλω να ρίξουν και τη δική μου στάχτη στη θάλασσα στην Κινέτα», είπε με τη σειρά της η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

«Καλό ταξίδι, αγαπημένη μου» ήταν ο αποχαιρετισμός της Κάτιας Δανδουλάκη, ενώ η Μαίρη Χρονοπούλου την αποχαιρετήσει λέγοντας «θα σε θυμάμαι πάντα, Μαρθούλα μου».

Στο Α' Νεκροταφείο ακόμα έδωσαν το «παρών» η στενή φίλη της Μάρθας Καραγιάννη, Ντόρα Δούμα, ο Μάκης Δελαπόρτας, η Άννα Φόνσου, η Μαίρη Ραζή, η Αλίκη Κατσαβού με τον γιο της, Φοίβο, η Μαρία Κορινθίου και ο Γιάννης Αϊβάζης, ο Θάνος Καληώρας, η Γιώτα Γιάννα, η Μαρία Ιωαννίδου, ο Νίκος Γαλανός, ο Παντελής Καναράκης, ο Παναγιώτης Πετράκης, ο Φώτης Μεταξόπουλος και ο Βασίλης Κούκουρας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA