Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Εριέττα Κούρκουλου, μαζί με τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη και τον έξι μηνών γιο τους, Νίκο, παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στο Σύνταγμα για τα  ιπποειδή στην Σαντορίνη. Το κάλεσμα με κεντρικό σύνθημα «Μην κακοποιείτε τα γαϊδούρια και τα μουλάρια στη Σαντορίνη στις βόλτες με ζώα!» απηύθυναν η οργάνωση «Ιππόθεσις» σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό PETA, την οργάνωση «A Promise to Animals» και την ηθοποιό – ακτιβίστρια Τάνια Τρύπη.

Διαβάστε ακόμη: Leonardo DiCaprio - Gigi Hadid: Mαζί στην εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο

Η Εριέττα Κούρκουλου δημοσίευσε στο Instagram στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνόδευσε την ανάρτηση από ένα μακροσκελές μήνυμα: «Όλη μου η παιδική ηλικία είναι γεμάτη αναμνήσεις από βόλτες με πόνυ, άμαξες και γαϊδουράκια - Γεμάτη αναμνήσεις από επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους, τσίρκο και pet shop. Γιατί; Γιατί όπως κάθε παιδί που λατρεύει τα ζώα, έψαχνα διαρκώς ευκαιρίες για να βρίσκομαι κοντά τους. Δεν μου εξήγησε κανείς ότι η ανάγκη μου για επαφή ήταν μονόπλευρη. Δεν μου εξήγησε κανείς, ότι ακριβώς επειδή λάτρευα τα ζώα - θα έπρεπε να μείνω μακριά τους.

Οι γονείς μου δεν ήταν κακοί άνθρωποι. Δεν στήριζαν συνειδητά την κακοποίηση των ζώων αυτών. Ήθελαν απλά να με κάνουν χαρούμενη. Δεν ήξεραν… Εμείς όμως ξέρουμε! Μπορεί η τεχνολογία και το διαδίκτυο να έχουν καταστροφικές συνέπειες στην καθημερινότητά μας, αλλά μας έχουν δώσει ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση. Ακόμη και όσοι δεν ξέρουμε, μπορούμε πια με ένα κλικ να μάθουμε!

Τώρα που γίναμε γονείς, το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας. Το να μάθουμε στα παιδιά μας ότι ο ανθρωποκεντρικός - εγωιστικός τρόπος σκέψης που επικρατούσε τόσα χρόνια ήταν λάθος, είναι υποχρέωσή μας. Δεν είναι υπέροχο μάθημα για εκείνα άλλωστε, το να παραδεχτούμε εμείς οι «μεγάλοι» ότι κάναμε λάθος και να τους δείξουμε ότι προσπαθούμε να το διορθώσουμε; Ευχαριστούμε όλους όσοι κατέβηκαν στην διαμαρτυρία εχθές στο Σύνταγμα, με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ιπποειδών και την δημιουργία ενός συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου που θα διευκολύνει την προστασία τους». 

https://www.instagram.com/p/CjC4XbKoP-_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA