Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου εξέπνευσε σε ηλικία 99 ετών. Είχε γίνει ευρύτερα γνωστός ως κοσμικογράφος, ενώ τη δημοσιότητα απασχόλησε και με την τρικυμιώδη σχέση που είχε με την Τζένη Καρέζη, την οποία είχε γνωρίσει στο Λονδίνο. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1962 και ο γάμος τους αποτελούσε το κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Μάλιστα, ο ίδιος είχε αποκαλύψει και την απίστευτη ιστορία που στάθηκε η αφορμή για να χωρίσουν. 

Διαβάστε ακόμη: Ζάχος Χατζηφωτίου: Το «αντίο» του Νίκου Μαστοράκη για τον θάνατό του με ένα βίντεο από το «Αργά»

«Γνωριστήκαμε στο Λονδίνο. Εγώ τότε ζούσα στο Παρίσι και έκανα ταξίδια. Με κυνήγησε. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα πόσο διάσημη ήταν. Είχα φύγει από την Ελλάδα προτού τελειώσει τη σχολή. Είχε γίνει πρώτο όνομα μαζί με την Αλίκη. Όταν είχαν και οι δύο δουλειές ήταν φίλες και αγαπιόντουσαν. Οταν δεν είχαν, υπήρχαν εντάσεις και τσακωμοί μεταξύ τους», είχε πει ο Ζάχος Χατζηφωτίου σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Ζάχος Χατζηφωτίου – Τζένη Καρέζη: Η πρόταση γάμου 

«"Δεν μου λες, Γρηγόρη, αν παντρευτούμε θα έρθεις να τραγουδήσεις στον γάμο μας;" του είπα. "Παντρέψου, εσύ ρε, και καθαρίζω εγώ" μου λέει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης». Με αυτόν τον τρόπο ο Ζάχος Χατζηφωτίου περιέγραφε πώς έκανε πρόταση γάμου στην Τζένη Καρέζη. «Έτσι, κεραυνοβόλα, βιαστικά, αμερικάνικα αν θέλετε, το συναποφασίσαμε να χορέψουμε στη Φιλοθέη», έλεγε η Καρέζη.

Ο γάμος τελέστηκε στις 7 Μαΐου του 1962 στο εκκλησάκι της Αγίας Φιλοθέης και η δεξίωση έγινε στο δεξίωση στο ξενοδοχείο Auberge στην Βαρυμπόμπη. Ήταν το μεγαλύτερο κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Οι καλεσμένοι άγγιζαν τους 500, ενώ έξω από τον χώρο είχαν συγκεντρωθεί σχεδόν 5.000 άνθρωποι, με αποτέλεσμα οι γύρω δρόμοι να κλείσουν. Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, προκειμένου να καταφέρει η Τζένη Καρέζη και ο Ζάχος Χατζηφωτίου να φύγουν από την εκκλησία.

Στη δεξίωση είχε δώσει το παρών σχεδόν όλη η κοσμική Αθήνα, με την απουσία της Αλίκης Βουγιουκλάκη να μην περνά απαρατήρητη. Η Βουγιουκλάκη βρισκόταν εκείνη την ημέρα στο Λονδίνο. Κουμπάρα του ζευγαριού ήταν η φίλη τους και πλοιοκτήτρια Μάγια Καλλιγά, η οποία σε αντίθεση με όλες τις καλεσμένες επέλεξε να φορέσει τζιν και απλό μαύρο πουκάμισο. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, η Μάγια Καλλίγα είχε χορέψει ζεϊμπέκικο υπό τους ήχους του Γρήγορη Μπιθικώτση.

Ζάχος Χατζηφωτίου: Οταν απάτησε την Τζένη Καρέζη με την... Τζένη Καρέζη 

Ζάχος Χατζηφωτίου και Τζένη Καρέζη ήταν παντρεμένοι για τέσσερα χρόνια. Σε βιβλίο του ο δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει το τελευταίο βράδυ πριν τον χωρισμό τους:

«Ένα βράδυ της ανακοίνωσα ότι θα βγω έξω με τους φίλους μου να διασκεδάσω. “Εντάξει, αγάπη μου, πήγαινε να περάσεις καλά, εγώ θα μείνω στο σπίτι”, μου απάντησε. Ήταν βράδυ Τσικνοπέμπτης, θυμάμαι, λίγο μετά τις έντεκα. Αποφάσισα να πάω σε ένα πάρτι στην Αθηναία. Εκεί που χόρευα με την παρέα μου, λοιπόν, εμφανίζεται δίπλα μου μια ψηλόλιγνη, μαυροντυμένη φιγούρα, που άρχισε να μου κολλάει και να μου κουνιέται. Ήταν ντυμένη Ντόμινο. Επέμενε στο φλερτ και στα χάδια και δεν ήθελα πολύ για να πέσω. Την έψησα, λοιπόν, και πήγαμε σε μια γκαρσονιέρα που διατηρούσα τότε στην οδό Πατησίων.

Εδώ να δώσω μια συμβουλή προς παντρεμένους: οι γκαρσονιέρες, όπου πηγαίνεις τις γκόμενες, φρόντισε να είναι σε πολυσύχναστους δρόμους. Αν δεν είσαι παντρεμένος, τότε τις πας στο σπίτι σου. Φτάνουμε, αρχίζουμε να γδυνόμαστε και τραβά τη μάσκα. Έπαθα σοκ. Ήταν η Τζένη Καρέζη. “Αγάπη μου, σε είχα καταλάβει, αλλά ήθελα να δω αν θα φτάσεις μέχρι την γκαρσονιέρα”, της είπα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA