Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και είχε νοσηλευτεί για εβδομάδες στο ΝΙΜΤΣ, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή (30/9) σε ηλικία 99 ετών. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, Τζένη Καρέζη, με την οποία παντρεύτηκαν το 1962 με το γάμο τους να αποτελεί το κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Με αφορμή το θάνατό του το Studio Κλεισθένης ανέβασε στην επίσημη σελίδα του στο Instagram μια αδημοσίευτη φωτογραφία του ζευγαριού από το αεροδρόμιο του Ελληνικού το 1962 κατά την αναχώρηση τους στο εξωτερικό. 

Διαβάστε ακόμη: Ζάχος Χατζηφωτίου: Ο γάμος με την Τζένη Καρέζη και η κουμπάρα με το τζιν

«Η Τζένη Καρέζη με τον πρώτο σύζυγό της, Ζάχο Χατζηφωτίου, σε μια αδημοσίευτη φωτογραφία με τον φακό του Κλεισθένη το 1962 στο αεροδρόμιο του Ελληνικού κατά την αναχώρηση τους στο εξωτερικό. Η γνωριμία τους γίνεται το 1961 στο Λονδίνο και ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα στις 7 Μαΐου πραγματοποιείται ο γάμος τους στην Αγία Φιλοθέη αποτελώντας το κοσμικό γεγονός της χρονιάς με τον Κλεισθένη να αποτυπώνει φωτογραφικά το μυστήριο και το γλέντι στην συνέχεια στο ξενοδοχείο Auberge στην Βαρυμπόμπη. Τα τέσσερα χρόνια κοινής ζωής τους είναι γεμάτα ταξίδια καθώς και κοινωνικές συγκεντρώσεις με τα γνωστότερα ονόματα της καλλιτεχνικής και πνευματικής ζωής του τόπου. Τα διαφορετικά ωράρια με την ενασχόληση του Ζάχου με τη ναυτιλία και τα εξαντλητικά γυρίσματα της Τζένης οδηγούν στη λήξη του γάμου, παραμένοντας αγαπημένοι φίλοι μέχρι το τέλος. Ο θρυλικός bon viveur που υπήρξε σημείο αναφοράς της κοσμικής και αρχοντικής Αθήνας μιας ολόκληρης εποχής, έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 99 ετών», ανέφερε στη λεζάντα της ανάρτησης το Studio Κλεισθένης.

https://www.instagram.com/p/CjIiCH9ohfQ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA