Μενού
  • Α-
  • Α+

Από την Αλίκη Βουγιουκλάκη μέχρι τον Γιώργο Μάγγα και από τον Σον Κόνερι μέχρι τη Μπιγιονσέ, δεν είναι λίγοι οι σταρ του θεάτρου, του κινηματογράφου και της μουσικής βιομηχανίας που ανά τα χρόνια έζησαν για να διαβάσουν την είδηση του «θανάτου» τους με μερικούς από αυτούς να το αντιμετωπίζουν με χιούμορ, άλλοι πάλι όχι και με τόσο χιούμορ. Το σίγουρο είναι ότι είτε στην εποχή των social media είτε στο παρελθόν που δεν υπήρχε καν Ίντερνετ, τα δυσάρεστα νέα διαδίδονται γρήγορα με αποτέλεσμα μέχρι οι «νεκροί» σταρ να διαψεύσουν το θάνατό τους είχε δημιουργηθεί δικαιολογημένα ένας πανικός σε συγγενείς, φίλους και θαυμαστές. 

Διαβάστε ακόμη: Σασμός - Επόμενα επεισόδια: Ο Αστέρης ελπίζει ότι θα τα ξαναβρεί με την Αργυρώ

Αλίκη Βουγιουκλάκη

https://www.instagram.com/p/CgVQsgUI2P3/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τον Απρίλιο του 1970 σαν κεραυνός έσκασε η είδηση ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και ο τότε ενός έτους γιος τους, Γιάννης, είχαν σκοτωθεί σε τροχαίο ατύχημα. το τηλέφωνο της εθνικής σταρ έσπασε μέχρι να διαψευστεί η πληροφορία, ενώ η ίδια σε συνεντεύξεις της αργότερα είχε χαρακτηρίσει «πρόστυχο και πωρωμένο» αυτόν που έβγαλε τέτοια είδηση και κυρίως που έμπλεξε και το γιο της.

Γιώργος Μάγγας

Τον περασμένο Αύγουστο μια ανάρτηση που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο Facebook μέσω της οποίας έλεγε το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Μάγγα, ο οποίος όπως είχε πληροφορηθεί είχε φύγει από τη ζωή, έγινε αφορμή για να γεμίσουν τα social media αποχαιρετιστήρια μηνύματα μέχρις ότου η οικογένεια του «βασιλιά του κλαρίνου» διαψεύσει την είδηση. 

Ντίνος Καρύδης 

https://www.instagram.com/p/CZrzCqlrtJJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το ίδιο είχε συμβεί και στις αρχές του 2022 με τον Ντίνο Καρύδη με την είδηση του θανάτου του να κάνει πάλι μέσα σε λίγα λεπτά το γύρο του Διαδικτύου, δημιουργώντας κλίμα συγκίνησης. Μετά από λίγη ώρα ο αγαπημένος ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου έκανε ανάρτηση στα social media όπου αντιμετώπισε με χιούμορ την κατάσταση, γράφοντας «Δεν έφυγα γιατί είναι ακριβά τα διόδια».

Τομ Κρουζ

https://www.instagram.com/p/B0E3v93Bpla/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με χιούμορ είχε αντιμετωπίσει την είδηση του «θανάτου» του και ο Τομ Κρουζ. Το 2010 οι πληροφορίες ήθελαν τον σταρ του Χόλιγουντ να έχει πεθάνει κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας του στη Νέα Ζηλανδία. Όταν ο ίδιος εμφανίστηκε στην κάμερα για να το διαψεύσει, είπε με χιούμορ πως δεν είναι αυτός, αλλά το ολόγραμμά του. 

Ράσελ Κρόου

https://www.instagram.com/p/Cg0LnBLNCgJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Την ίδια αντίδραση είχε και ο Ράσελ Κρόου όταν πάλι το 2010 τα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως έπεσε από βουνό στην Αυστρία βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Μέσω καυστικού tweet ο ηθοποιός ανέφερε: «Δεν μπορώ να απαντήσω, έπεσα από βουνό. Δεν ξέρω πώς βρέθηκα εκεί, αλλά τα media δεν κάνουν ποτέ λάθος. Αντίο». 

Μπραντ Πιτ

https://www.instagram.com/p/CQ6jJ85rRFj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τον Μπραντ Πιτ τον έχουν πεθάνει περισσότερες από μία φορές και μάλιστα, το 2016 ο ίδιος αναγκάστηκε να βγάλει επίσημη ανακοίνωση για να διαψεύσει την είδηση. Όπως αποδείχθηκε η είδηση του θανάτου του ήταν παγίδα για να παρασύρονται οι χρήστες του διαδικτύου να πατάνε το σχετικό link και να τους κλέβουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Ρόουαν Άτκινσον

https://www.instagram.com/p/CXRpEvohZeH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και το 2018 στην περίπτωση του ηθοποιού, Ρόουαν Άτκινσον του τηλεοπτικού «Μίστερ Μπιν», όπου πάλι επρόκειτο για ιό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η τρίτη φορά που τον πέθαιναν, αφού τον είχαν ξαναπεθάνει το 2016 και το 2017.

Μπιγιονσέ

https://www.instagram.com/p/ChAn_E1PY2A/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δύο φορές μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει και τη Μπιγιονσέ, μία το 2015 και άλλη μία το 2016. Την πρώτη φορά η εντυπωσιακή τραγουδίστρια υποτίθεται ότι είχε σκοτωθεί σε τροχαίο ατύχημα με την είδηση να συνοδεύεται από μια τρομακτική φωτογραφία, ενώ τη δεύτερη η Μπιγιονσέ φερόταν να πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία εξαιτίας τραυματισμού από… σκουλαρίκι. 

Σον Κόνερι

https://www.instagram.com/p/CRRAxSvFTf1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στο «Late Show» με τον Ντέιβιντ Λέτερμαν αναγκάστηκε να βγει ο Σον Κόνερι για να πείσει τους πάντες ότι είναι ζωντανός το 1993 αφού όταν πέθανε ο καλός του φίλος και οδηγός της Φόρμουλα 1, Τζέιμς Χαντ, κατά λάθος είχε διαρρεύσει ότι είχε πεθάνει ο πρώτος «Τζέιμς Μποντ». Η λάθος είδηση, μάλιστα, έφτασε μέχρι την Ιαπωνία αφού τότε συνέπεσε και ο θάνατος του κυβερνήτη του Τέξας, Τζον Κόναλλι, του οποίου το όνομα στα ιαπωνικά δεν διακρίνεται από του Σον Κόνερι, οπότε το μπέρδεμα ήταν ακόμα μεγαλύτερο. 

Χίλαρι Νταφ

https://www.instagram.com/p/CeonH48p9Cw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το 2011 η Χίλαρι Νταφ φερόταν να έχει πέσει από γκρεμό στη Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια επίσκεψής της σε πολυτελές γήπεδο γκολφ, ενώ εκείνη τη στιγμή στην πραγματικότητα η τραγουδίστρια βρισκόταν στο Λος Άντζελες. Πάντως αξίζει να αναφερθεί πως από τον ίδιο γκρεμό δημοσιεύματα έχουν «ρίξει» - μεταξύ άλλων - τον Τομ Κρουζ, τον Μπραντ Πιτ, τον Ορλάντο Μπλουμ, τον Τομ Χανκς και τη Νάταλι Πόρτμαν.  

Μπρίτνεϊ Σπίαρς - Τζάστιν Τίμπερλεϊκ

https://www.instagram.com/p/CQfMbhaHB7k/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η «πριγκίπισσα της ποπ» αφού το όνομά της ήδη από την αρχή της καριέρας της πουλάει πολύ και ό,τι την αφορά ενδιαφέρει τους εκατομμύρια θαυμαστές της ανά τον κόσμο. Ήταν Ιούνιος του 2001, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ήταν σε σχέση με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και δύο ραδιοφωνικοί παραγωγοί ανέφεραν ότι το ζευγάρι είχε ένα τροχαίο με αποτέλεσμα η Σπίαρς να χάσει τη ζωή της και ο Τζάστιν να βρίσκεται σε κώμα. Παρά το γεγονός ότι η είδηση δεν έπαιξε στα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, διαδόθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη, δημιουργώντας κομφούζιο μέχρις ότου η εκπρόσωπος της Μπρίτνεϊ τη διαψεύσει και διαβεβαιώσει ότι και οι δύο σταρ της μουσικής σκηνής χαίρουν άκρας υγείας.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA