Μενού
  • Α-
  • Α+

Πληρώνοντας περίπου 20 εκατ. δολάρια η 43χρονη Αν Τζακρατζουτατίπ από την Ταϊλάνδη αγόρασε τον Οργανισμό Μις Υφήλιος (Miss Universe) και είναι η πρώτη γυναίκα που παίρνει στα χέρια της τα ηνία του διαγωνισμού, σύμφωνα με τους Times. Η Αν Τζακρατζουτατίπ έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετά ριάλιτι στην Ταϊλάνδη και είναι η τρίτη πλουσιότερη τρανς γυναίκα παγκοσμίως με την περιουσία της να αγγίζει - σύμφωνα με το Forbes - τα 210 εκατομμύρια δολάρια το 2020, ενώ έχει μιλήσει ανοιχτά πολλές φορές για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων και για αυτό ακριβώς το σκοπό έχει ιδρύσει το ίδρυμα «Life Inspired For Thailand Foundation».

Διαβάστε ακόμη: Κατερίνα Στικούδη: Εκνευρίστηκε έντονα με ερώτηση για το παιδί της

Η Αν Τζακρατζουτατίπ πήγαινε σε σχολείο αρρένων στην Ταϊλάνδη όπου δεχόταν bullying εξαιτίας του γεγονότος ότι ένιωθε κορίτσι. Αφού έγινε πλούσια, ξόδεψε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια για να διορθώσει το φύλο της. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου της, JKN Global, στην κατοχή του οποίου πέρασε πλέον ο οργανισμός Μις Υφήλιος, πρόκειται για μια «δυνατή και στρατηγικής σημασίας προθήκη στο portfolio» του ομίλου και θα αξιοποιηθεί για την προώθηση των προϊόντων του, όπως καλλυντικά ομορφιά και συμπληρώματα διατροφής. 

Με περισσότερα από 70 χρόνια ιστορίας ο διαγωνισμός Miss Universe, του οποίου συνιδιοκτήτης ήταν από το 1996 έως το 2015 και ο Ντόναλντ Τραμπ, βρισκόταν έως τώρα στην κατοχή ενός αμερικανικού πρακτορείου μοντέλων και μεταδίδεται παγκοσμίως σε περισσότερες από 165 χώρες. Το 2018 συμμετείχε η πρώτη τρανς γυναίκα, η Miss Spain, Άντζελα Πονς, ενώ τώρα η Αν Τζακρατζουτατίπ σκοπεύει να επεκτείνει τον διαγωνισμό και στην Ασία.

«Επιδιώκουμε όχι μόνο να συνεχίσουμε την κληρονομιά του διαγωνισμού, αλλά να παρέχουμε μια πλατφόρμα σε παθιασμένα άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα, κουλτούρες και παραδόσεις, καθώς επίσης, να εξελίξουμε το brand για την επόμενη γενιά», τόνισε η ίδια σε ανακοίνωσή της. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA