Μενού
  • Α-
  • Α+

Η TriStar Pictures της Sony Pictures Entertainment, θα είναι αυτή που τελικά θα μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη μια από τις πλέον πιο βραβευμένες σειρές επιστημονικής φαντασίας της τριλογίας «The Broken Earth».

Διαβάστε ακόμη:  Ντάνιελ Κρεγκ: Στο Πόρτο Χέλι για τα γυρίσματα της ταινίας Knives Out 2 - Οι απαιτήσεις του ηθοποιού στη διαμονή

 Το «The Broken Earth» αποτελείται από τα τρία βιβλία «The Fifth Season», «The Obelisk Gate» και «The Stone Sky» και έχει τιμηθεί με το βραβείο Hugo, το μεγαλύτερο παγκοσμίως βραβείο λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας που αποδίδεται ετησίως από το World Science Fiction Convention. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής η ίδια η συγγραφέας, η N.K. Jemisin αναλαμβάνει την προσαρμογή της τριλογίας «The Broken Earth» για τη μεγάλη οθόνη.

Σκηνικό της τριλογίας είναι μια σκληρή, φουτουριστική Γη με μία μόνον ήπειρο, την Ακινησία, στην οποία συμβαίνουν εποχικά αποκαλυπτικά γεγονότα, δηλαδή κλιματικές καταστροφές που δονούν αυτόν τον κόσμο και τους κατοίκους του κατά τη διάρκεια αυτών των «Πέντε Εποχών». Οι κάτοικοι βρίσκουν καταφύγιο σε κοινότητες και στη συνέχεια ανοικοδομούν. Κλειδί σε αυτή την προσπάθεια είναι οι «orogenes», δηλαδή τα άτομα που χρησιμοποιούν ενέργεια που αντλούν από τη Γη, συμπεριλαμβανομένου του να σταματούν – ή, να προκαλούν – σεισμούς. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί εάν η κινηματογραφική μεταφορά θα είναι επίσης τριλογία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA