Μενού
  • Α-
  • Α+

Την επιστροφή των κλεμμένων πινάκων του Πάμπλο Πικάσο και του Πιτ Μοντριάν σχολίασε η σειρά του Netflix «Lupin». Μετά την κλοπή του αιώνα στην Εθνική Πινακοθήκη το 2012, ο κλεμμένος πίνακας του Πάμπλο Πικάσο και ένα ακόμη έργο του ζωγράφου Πιτ Μοντριάν εντοπίστηκαν. 

Εμπνευστής της ληστείας του αιώνα ήταν ένας 49χρονος ελαιοχρωματιστής, λάτρης της τέχνης, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν από κοινού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έγινε γνωστό ότι ο 49χρονος είχε καταστρώσει ένα ολόκληρο σχέδιο για να κάνει τη ληστεία του αιώνα.  

Πάμπλο Πικάσο: Τι έγραψε το Netflix για την επιστροφή των πινάκων

Την επιστροφή των κλεμμένων πινάκων των Πάμπλο Πικάσο και Πιτ Μοντριάν σχολίασε η σειρά Lupin του Netflix. Πιο συγκεκριμένα, στον δεύτερο κύκλο της σειράς που κυκλοφόρησε το προηγούμενο διάστημα, ο πρωταγωνιστής, Ασάν Ντιόν (τον υποδύεται ο ηθοποιός Ομάρ Σι), αρπάζει έναν πίνακα από το Μουσείο Ορσέ με σκοπό να τον δώσει στην κόρη του Πελεγκρινί. Η κόρη του μετά την έκπληξη, θέλει ο πρωταγωνιστής να τον επιστρέψει, κάτι που κάνει ο Ομάρ Σι στη σειρά. 

Γι' αυτό και το Netflix μετά την επιστροφή των πινάκων στην Εθνική Πινακοθήκη έγραψε: «Ο Λουπέν διδάσκει ήθος». Την ανάρτηση συνόδευε με μία φωτογραφία από το κινητό του Ομάρ Σι που δείχνει την είδηση της επιστροφής του πίνακα του Πισαρό στο μουσείο Ορσέ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA