Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα Οσκαρ 2022 απονεμήθηκαν και μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Γουίλ Σμιθ που κατέκτησε το χρυσό αγαλματίδιο του Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «King Richard». Ωστόσο, τη νίκη του επισκίασε μία κίνησή του νωρίτερα τη βραδιά, όταν ο ηθοποιός χαστούκισε τον Κρις Ροκ μετά από αστείο που έκανε για τη γυναίκα του, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

Συγκεκριμένα, ο Κρις Ροκ είπε ότι ανυπομονεί να δει την Σμιθ στο sequel του G.I. Jane, μιας ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ, όπου η Ντέμι Μουρ εμφανιζόταν με ξυρισμένο κεφάλι. Ωστόσο, η διαφορά είναι ότι η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ πάσχει από αλωπεκία.

Διαβάστε ακόμη: Γουίλ Σμιθ: Προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στην απονομή του Οσκαρ του για τον ξυλοδαρμό του Κρις Ροκ

Παρότι οι παριστάμενοι γελούσαν, ο Γουίλ Σμιθ σηκώθηκε από τη θέση του στο κοινό, πλησίασε τον Κρις Ροκ και τον χαστούκισε. Στη συνέχεια επέστρεψε ήρεμος στη θέση του και φώναξε προς τον Κρις Ροκ: «Μην ξαναπιάσεις το όνομα της γυναίκας μου στο γ****νο στόμα σου!».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στην αρχή, παρακολουθώντας την τηλεοπτική εκπομπή, δεν ήταν σαφές εάν η επίθεση ήταν προγραμματισμένη. Αλλά ο ήχος της εκπομπής διακόπηκε αμέσως αφού ο Σμιθ χαστούκισε τον Ροκ, και μετά παρέμεινε σιωπηλός καθώς ο Ροκ είπε, «Ο Γουίλ Σμιθ μόλις με τσάκωσε», ενώ ο Σμιθ έφυγε.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Όταν ο Σμιθ φώναξε από τη θέση του, ο Ροκ, που ήταν ακόμα στη σκηνή, φαινόταν έκπληκτος. «Ουάου, φίλε», απάντησε ο Ροκ «Ήταν ένα αστείο».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το ξέσπασμα αυτό μπορεί να φάνηκε αυθόρμητο, δεν αποκλείεται όμως να ήταν στα σκαριά εδώ και έξι χρόνια. Οπως αναφέρει το Insider.com, το σκηνικό αυτό μπορεί να έχει τις ρίζες του σε ένα περιστατικό του 2016, όταν ο Ροκ είχε επίσης παρουσιάσει τα Όσκαρ και είχε αναφερθεί και πάλι στο ζεύγος των ηθοποιών. Κατά τον εναρκτήριο μονόλογο του στα 88α Όσκαρ, ο κωμικός αστειευόταν τόσο με τον Σμιθ όσο και με τη σύζυγό του, στρέφοντας τα βέλη του και πάλι στην Πίνκετ Σμιθ επειδή μποϊκοτάρει την εκδήλωση λόγω της έλλειψης υποψηφίων Αφροαμερικανών.

«Αλλά τι συνέβη φέτος; Ο κόσμος τρελάθηκε. Ο Σπαικ Λι τρελάθηκε... Η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ τρελάθηκε. Ο Γουιλ Σμιθ τρελάθηκε. Όλοι τρελάθηκαν», είπε ο Ροκ κατά τη διάρκεια του μονολόγου του. «Η Τζέιντα είπε ότι δεν θα έρθει, διαμαρτυρόμενη. Δεν είναι σε τηλεοπτική εκπομπή; Το να μποϊκοτάρει τα Όσκαρ είναι σαν να μποϊκοτάρω εγώ τα εσώρουχα της Ριάνα — δεν με κάλεσαν».

«Αυτή δεν είναι μια πρόσκληση που θα απέρριπτα», συνέχισε ο Ροκ. «Αλλά καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω την τρέλα της - η Τζέιντα τρελάθηκε που ο σύζυγός της Γουιλ δεν ήταν υποψήφιος για το Concussion» είπε αναφερόμενος στην ποδοσφαιρική ταινία του Σμιθ το 2015. «Το καταλαβαίνω. Πες την αλήθεια. Το καταλαβαίνω. Δεν είναι δίκαιο που ο Γουίλ ήταν τόσο καλός και δεν προτάθηκε. Επίσης δεν είναι δίκαιο που ο Γουίλ πληρώθηκε 20 εκατομμύρια δολάρια για το "Wild Wild West».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκηνικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και η Ακαδημία έσπευσε να ανακοινώσει ότι δεν συγχωρεί τη βία οποιασδήποτε μορφής.

Τι συνέβη μετά το χαστούκι

Ο Γουίλ Σμιθ έλαβε λίγο αργότερα το Οσκαρ Α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο φιλμ «Η μέθοδος Γουίλιαμς», όπου ενσαρκώνει τον πατέρα-προπονητή των δύο πρωταθλητριών του τένις Σερίνα και Βίνους Γουίλιαμς και προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία» του αμερικανικού κινηματογράφου, είπε δακρυσμένος ο ηθοποιός, ο οποίος λίγο νωρίτερα άφησε αποσβολωμένη όλη την αίθουσα ανεβαίνοντας στη σκηνή για να χαστουκίσει τον χιουμορίστα Κρις Ροκ, ο οποίος μόλις είχε πετάξει ένα αστείο για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του – η Τζέιντα Πίνκερ Σμιθ έχει αλωπεκίαση –, προκαλώντας του το ξέσπασμα οργής. «Η αγάπη σε εξωθεί να κάνεις τρελά πράγματα», προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο Σμιθ παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο, ωστόσο, δεν φαίνεται να έπεισε και πολλούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA