Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα AirPods Pro της Apple θεωρούνται -όχι τυχαία- ένα από τα κορυφαία προϊόντα στην κατηγορία των ασύρματων ακουστικών και τα βασικά τους χαρακτηριστικά ήταν αυτά που τα έκαναν τόσο αγαπητά στους κατόχους συσκευών Apple. Το premium design σε συνδυασμό με την πολύ εύχρηστη θήκη μεταφοράς, αλλά και χαρακτηριστικά όπως την ακύρωση εξωτερικού θορύβου, έβαλαν τα AirPods Pro στην αγορά και τα έχουν βοηθήσει να πετύχουν υψηλές πωλήσεις.

Διαβάστε ακόμη: Epic εναντίον Apple: Μια δίκη που πληγώνει την εταιρεία του Κουπερτίνο

Ωστόσο, έχοντας κάνει πλέον τον κύκλο τους, ήρθε η ώρα για το επόμενο μοντέλο, τα AirPods Pro 2. Σύμφωνα με τα πρώτα ρεπορτάζ, η Apple θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα και να προσφέρει και πάλι κάτι καινοτόμο και ξεχωριστό για τους καταναλωτές. Όπως αναφέρει λοιπόν και το Bloomberg, τα νέα high-end ασύρματα in-ear ακουστικά της Apple θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο χρόνο. Φέτος, αναμένουμε τα AirPods 3, που ουσιαστικά θα είναι μια μείξη των απλών ασύρματων ακουστικών της εταιρείας του Κουπερτίνο, με μερικά από τα χαρακτηριστικά των premium μοντέλων.

Σε ό,τι αφορά πάντως την ναυαρχίδα των ασύρματων in-ear ακουστικών της Apple, οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για στροφή στις λειτουργίες υγείας και εκγύμνασης, δύο τομείς που ούτως η άλλως επενδύει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια τόσο με τις εφαρμογές, όσο και με τους αισθητήρες στις συσκευές της (πχ. Apple Watch).

Με δεδομένο πως τα AirPods 3 θα μοιάζουν εξωτερικά με τα AirPods Pro, η Apple λογικά θα ανασχεδιάσει τα ακουστικά για να κάνει ακόμη πιο ξεκάθαρη τη διαφορά ανάμεσα στην απλή και στην premium έκδοσή των ακουστικών της. Η ακύρωση του εξωτερικού θορύβου θα παραμείνει (αγαπήθηκε, άλλωστε από τους fans της μουσικής ιδιαίτερα), αλλά η πιο σημαντική αναβάθμιση θα είναι η προσθήκη αναβαθμισμένων αισθητήρων κίνησης. Με αυτούς, τα ακουστικά θα κατανοούν καλύτερα πότε γυμνάζεται ο χρήστης και θα προσαρμόζουν ανάλογα τις λειτουργίες τους.

Οι νέοι αισθητήρες θα μπορούν να κάνουν ακόμη κάποιες σημαντικές μετρήσεις, όπως αυτή την καρδιακών παλμών. Η διαδικασία αυτή μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τα μικρόφωνα που τοποθετούνται στο εσωτερικό των ακουστικών και καταγράφουν τον ήχο μέσα από το αυτί. Δεν είναι, δε, η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία, οπότε σίγουρα η Apple θα αξιοποιήσει όλα τα υπάρχοντα δεδομένα και θα τα πάει ένα βήμα πιο μετά. 

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν πχ. όσοι τρέχουν να έχουν εικόνα των καρδιακών τους παλμών χωρίς καν να έχουν κάποιο σχετικό smartwatch ή smartband, αλλά στην περίπτωση που ο χρήστης έχει και ένα Apple Watch, η συνολική εικόνα της υγείας και του οργανισμού του θα είναι πληρέστερη. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει και τις προβλέψεις του αναλυτή Ming-Chi Kuo (που φημίζεται για το πόσο καλά γνωρίζει τα της Apple) πως η εταιρεία θα επενδύσει σε συνδυαστικές καταγραφές για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το οικοσύστημά της.

Τέλος, υπάρχουν φήμες που αναφέρουν πως η Apple θα ενσωματώσει αισθητήρες φωτισμού αντίστοιχους με αυτούς που έχουν τα παλμικά οξύμετρα για τη συλλογή έξτρα δεδομένων. Μένει βέβαια να δούμε ποια από αυτά θα επιβεβαιωθούν, όταν η εταιρεία ανακοινώσει επίσημα τα AirPods Pro 2.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA