Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί η βασική παρουσίαση της Microsoft για την έκθεση E3 2021 να έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, ωστόσο κάποιες πρώτες ανακοινώσεις έγιναν ήδη. Ο επικεφαλής του τομέα Xbox, Phil Spencer, αλλά και ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, δημοσίευσαν μια μικρή κουβέντα που είχαν και άνοιξαν τα χαρτιά τους.

Διαβάστε ακόμη: Phil Spencer: Ο άνθρωπος που έβαλε ξανά το Xbox στο παιχνίδι

Το όραμα της αμερικανικής εταιρείας είναι να κάνει το gaming πιο προσιτό για όλους. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως θα το φέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια, εκμεταλλευόμενη την υποδομή της υπηρεσίας xCloud που ήδη έχει θέσει σε λειτουργία. Το xCloud προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να παίξουν τα αγαπημένα τους Xbox games σε κινητά, tablets, αλλά και πιο «αδύναμα» PCs, κυρίως γιατί η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται στους servers της υπηρεσίας και όχι στην ίδια τη συσκευή.

Το αποτέλεσμα που βλέπει ο χρήστης στην οθόνη του είναι τυπικά ένα σύνολο γραφικών που μεταφέρεται με τη μορφή streaming, σαν να έβλεπε ένα video στο YouTube. Από εκεί και πέρα, το δύσκολο κομμάτι είναι η καταχώρηση των εντολών που δίνονται από ένα χειριστήριο ή ένα πληκτρολόγιο και πάνω σε αυτό εργάζεται τα τελευταία χρόνια το Xbox.

Ενώ λοιπόν μέχρι σήμερα το xCloud δούλευε μόνο σε συγκεκριμένα συστήματα, η Microsoft σημείωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασίες με κατασκευαστές τηλεοράσεων για να το προσφέρει κι εκεί μέσω μιας απλής εφαρμογής. Ο χρήστης θα πρέπει απλά να «τρέξει» το πρόγραμμα, να έχει μια συνδρομή στην υπηρεσία Xbox Game Pass Ultimate (που του δίνει και πρόσβαση σε πάνω από 200 games κάθε μήνα για κονσόλες Xbox και PC) και να συνδέσει ένα χειριστήριό (Bluetooth) πάνω στη συσκευή. Έτσι, θα μπορεί με ευκολία και από την άνεση του καναπέ του να απολαμβάνει όλες τις νέες κυκλοφορίες.

Μπορείτε να δείτε ένα δείγμα των παιχνιδιών που έρχονται τους επόμενους μήνες στο Xbox Game Pass, μέσα από το παρακάτω video.

Δείτε ένα δείγμα του πως δουλεύει σε διάφορες φορητές συσκευές η υπηρεσία xCloud μέσα από το παρακάτω video.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA