Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Nintendo ανακοίνωσε πως θα μετατρέψει ένα παλιό εργοστάσιό της στο Κιότο σε μουσείο για τα προϊόντα και την ιστορία της. Το μουσείο θα έχει την προσωρινή ονομασία Nintendo Gallery και θα εκμεταλλευτεί όλο το χώρο μιας εγκατάστασης που είναι πλέον εκτός λειτουργίας. Το εν λόγω εργοστάσιο κατασκευάστηκε το 1969 και ασχολήθηκε με την παραγωγή καρτών hanafuda, ενώ φιλοξενούσε και ένα μέρος της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών.

Διαβάστε ακόμη: Με οθόνη OLED, chip Nvidia και υποστήριξη DLSS το επόμενο Nintendo Switch

Η εγκατάσταση έκλεισε το 2016 και μέχρι και σήμερα υπήρχαν συζητήσεις για το πως μπορεί να αξιοποιηθεί στη σύγχρονη εποχή της εταιρείας. Τα εγκαίνιά του αναμένονται μέσα στο οικονομικό έτος 2023 που λήγει τον Μάρτιο του 2024. Στο μουσείο θα τοποθετηθούν συλλεκτικές κονσόλες του παρελθόντος και άλλα προϊόντα που σημάδεψαν την ιστορία της Nintendo, ενώ θα διοργανώνονται και κάποιες εταιρικές εκδηλώσεις. 

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με την ευκαιρία της έναρξης διαδικασιών ανάπλασης της περιοχής από τους κρατικούς φορείς, αλλά έρχεται και σε μια περίοδο που η Nintendo κάνει εμφανές άνοιγμα προς νέα κοινά. Αρχικά, έχει αρχίσει να ασχολείται ιδιαίτερα με τον τομέα των games σε κινητά και tablets, ενώ εδώ και μερικούς μήνες έχει ανοίξει και το δικό της θεματικό πάρκο στην Οζάκα της Ιαπωνίας, ως μέρος των Universal Studios και παρά τις όποιες δυσκολίες και περιορισμούς (λόγω του COVID-19) έχει ήδη καταφέρει να αποσπάσει θετικά σχόλια από τους επισκέπτες.

Η Nintendo ιδρύθηκε το 1889 και ξεκίνησε με την παραγωγή και εμπορική εκμετάλλευση καρτών hanafuda, ενώ το πρώτο της videogame με τίτλο Donkey Kong κυκλοφόρησε το 1977 παρουσιάζοντας και για πρώτη φορά τον Super Mario, έναν ήρωα που έγινε συνώνυμο της πορείας της και μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες στον κόσμο της interactive ψυχαγωγίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA