Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που ο δισεκατομμυριούχος Jeff Bezos χαλαρώνει στα ελληνικά νησιά, η σκυτάλη της εταιρείας του, Amazon περνά σήμερα και επίσημα στον επί σειρά ετών συνεργάτη του, Andy Jassy.

Διαβάστε ακόμη: Τζεφ Μπέζος και η παρέα του στο Αιγαίο: Μπάρι Ντίλερ, Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ και Άντερσον Κούπερ

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας βρέθηκε στην Αντίπαρο και δείπνησε με τον Τομ Χάνκς και τη σύζυγό του, Ρίτα Γουίλσον. Στο ίδιο τραπέζι ήταν και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η σύζυγός του, προσκεκλημένοι του μεγαλοεπιχειρηματία και παραγωγού του Χόλιγουντ Μπάρι Ντίλερ και της κορυφαίας σχεδιάστριας Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ.

Παραμένει ο βασικός μέτοχος

Ο Μπέζος παραμένει με διαφορά ο μεγαλύτερος μέτοχος της Amazon. Τον περασμένο μήνα, κατείχε 51,2 εκατομμύρια μετοχές – ή περίπου το 10% – των κοινών μετοχών της Amazon, πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τον επόμενο κατά σειρά μέτοχο, την Vanguard Group, που κατέχει περίπου το 6,5%.

Επίσης, ο ιδρυτής της Amazon θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις κινήσεις του νέου CEO, Andy Jassy. Άλλωστε, ο Jassy έχει ενσωματώσει πλήρως τη λειτουργική φιλοσοφία του Μπέζος, τη μακροπρόθεσμη σκέψη και την ανάγκη για συνεχή αυτοέλεγχο και αλλαγή.

Η Amazon αντιμετώπισε επίσης πρόσφατα κριτική για τη μεταχείριση των εργαζομένων στις αποθήκες, κάτι που ο Μπέζος δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει ως εκτελεστικός πρόεδρος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA