Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Apple ετοιμάζεται πυρετωδώς για το λανσάρισμα των iPhone 13 και κάποιες πρώτες πληροφορίες άρχισαν ήδη να διαρρέουν.

Διαβάστε ακόμη: Apple: Το νέο iPad mini θα θυμίζει κάτι από iPad Air

Όπως φαίνεται λοιπόν από νέο ρεπορτάζ του Bloomberg, τα φετινά μοντέλα θα είναι απλές αναβαθμίσεις των iPhone 12 με αλλαγές στους τομείς επεξεργαστών, καμερών και οθονών. Οι ανακοινώσεις για τη νέα σειρά συσκευών εκτιμάται πως θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, με την Apple να επιστρέφει στο προ-κορονοϊού πρόγραμμα αποκαλύψεων και διάθεσης. 

Το ρεπορτάζ σημειώνει πως τουλάχιστον ένα από τα τέσσερα νέα μοντέλα θα προσφέρει οθόνη LTPO (low-temperature polycrystalline oxide/οθόνη πολυκρυσταλλικού οξειδίου χαμηλής θερμοκρασίας), αντίστοιχη με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε smartwatches της για να βελτιώσει τους ρυθμούς ανανέωσης και να μειώσει την κατανάλωση μπαταρίας.

Η παραπάνω πληροφορία έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα είχε προβλέψει ο αναλυτής Ming-Chi Kuo (γνωστός για τις επαφές του στο εσωτερικό της Apple) σχετικά με LTPO οθόνες στα 120Hz για τα δύο μοντέλα στην κατηγορία iPhone 13 Pro, δηλαδή τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max.

Οι τελευταίες πληροφορίες φαίνεται πάντως να διαψεύδουν τις εικασίες χρήσης σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη των iPhone 13, αν και το Bloomberg σημειώνει πως η Apple έχει τεστάρει εκτενώς την τεχνολογία. Σε ό,τι αφορά τις οθόνες, εκτιμάται πως θα προσφέρουν βελτιωμένο οπτικό ζουμ για την εγγραφή video.

Αν και οι φήμες μιλούσαν φέτος για ένα iPhone χωρίς θύρα φόρτισης (με τη λογική να υποστηριχθεί περισσότερο η ασύρματη διαδικασία), κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τα νεότερα δεδομένα και δικαιολογείται στην εκτίμηση της Apple πως η αγορά αυτής της τεχνολογίας δεν είναι αρκετά ώριμη ακόμη.

Η αμερικανική εταιρεία φαίνεται πως έχει ήδη παραγγείλει παραγωγή 90 εκατομμυρίων συσκευών για το αρχικό λανσάρισμα, ανεβαίνοντας αρκετά από τα δεδομένα που είχαμε σε προηγούμενες γενιές και κινούνταν στα 75 εκ. τεμάχια. Οι αναλυτές εκτιμούν πως αυτή η απόφαση σχετίζεται με την ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση συσκευών που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G.

Τέλος, το Bloomberg σημειώνει πως η Apple φέτος δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με το θέμα των chips και της διαθεσιμότητας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA