Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Samsung παρουσίασε τη νέα της έκδοση για το The Wall, την μεγαλύτερη οθόνη MicroLED που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Διαβάστε ακόμη: Τριπλά αναδιπλούμενο tablet σχεδιάζει η Samsung για το 2022

Η διαγώνιος του “The Wall 2021” φτάνει στις 1000 ίντσες και στοχεύει κυρίως σε εμπορική εκμετάλλευση σε εξωτερικούς χώρους (ή μεγάλες εκθέσεις/εμπορικά κέντρα), όπου και οι ανάγκες προβολής είναι τέτοιες που πρέπει να τραβούν το μάτι του περαστικού. Η διάθεσή της θα ξεκινήσει σε συγκεκριμένες αγορές και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή της.

Η φετινή έκδοση έρχεται με νέα τεχνολογία επεξεργασίας (με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και ευέλικτες επιλογές εγκατάστασης, κυρίως λόγω των αλλαγών που έχουν γίνει στα LEDs. Η ανάλυσή της φτάνει στα 8Κ με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, ενώ με διαφορετική διάταξη στο panel μπορεί να φτάσει και στην ultra-wide ανάλυση των 15.360x2.160 pixels (16Κ). Μάλιστα, υποστηρίζει και δυνατότητα ταυτόχρονης προβολής 4 διαφορετικών πηγών σε ανάλυση 4Κ, τη μία δίπλα στην άλλη σε μορφή τετραγώνου.

Τα LED που έχουν χρησιμοποιηθεί εκπέμπουν πλέον διαφορετικά απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, κάτι που επιτρέπει ακόμη καλύτερη απόδοση του μαύρου με την απενεργοποίησή τους. Πρόκειται για μια φιλοσοφία που ακολουθεί αυτή των τηλεοράσεων OLED, χωρίς ωστόσο τους κινδύνους που υπάρχουν σε αυτήν την κατηγορία, όπως πχ. το burn-in. 

Ο νέος επεξεργαστής Micro AI μπορεί να αναλύσει και να βελτιστοποιήσει κάθε καρέ του υλικού, χρησιμοποιώντας έως και 16 διαφορετικά μοντέλα νευρωνικών δικτύων ακόμη και για να αφαιρέσει τα στοιχεία του «θορύβου» και της περιττής πληροφορίας.

Η Samsung σημειώνει ότι το “The Wall 2021” μπορεί να προσφέρει φωτεινότητα που φτάνει στα 1600 nits, ξεπερνώντας κατά 50% ακόμη και τις πιο φωτεινές OLED τηλεοράσεις που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Και ο λόγος που η Samsung επένδυσε σε κάτι τέτοιο δεν είναι τυχαίος, μιας και οθόνες σαν κι αυτήν τοποθετούνται σε σημεία που υπάρχουν αρκετά φώτα και σίγουρα χρειάζεται να παρέχεται η καλύτερη δυνατή απόδοση. 

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Virtual Display Business της Samsung Electronics, Hyesung Ha, δήλωσε για το νέο μοντέλο: «Στόχος μας στη Samsung είναι η δημιουργία των πιο καινοτόμων οθονών για όσους πρωτοστατούν στη δημιουργία βίντεο και εταιρικών εμπειριών. Η 2021 The Wall είναι η πιο εντυπωσιακή και ευέλικτη οθόνη μας, μέχρι στιγμής, που δίνει στις επιχειρήσεις τον πλήρη έλεγχο για να δημιουργήσουν το περιβάλλον που ονειρεύονται».

Μπορείτε να δείτε μια εγκατάσταση του περσινού μοντέλου σε ένα σπίτι του Λονδίνου, μέσα από το παρακάτω video.

Ακόμη, δείτε μια ακόμη εφαρμογή σε έναν χώρο γεμάτο φως (επίσης από το περσινό μοντέλο).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA