Μενού
  • Α-
  • Α+

Η προσπάθεια του Έλον Μασκ και της Tesla να φέρει το μέλλον όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σήμερα, εναι συνεχής. Το μεγάλο στοίχημα για τη λειτουργία μηχανών με ευφυία κοντά στην ανθρώπινη αποτελεί η τεχνητή νοημοσύνη και η Tesla αποκάλυψε όλες τις καινοτομίες που έχει δημιουργήσει σε αυτό τον τομέα, στην online εκδήλωση Tesla Ai.

Διαβάστε ακόμα: Τιμή ρεκόρ για το bitcoin λόγω Tesla και Elon Musk

Τα αυτοκίνητα θα είναι τα πρώτα πραγματικά ρομπότ ευρείας χρήσεως, καθώς στο μέλλον θα μπορούν να κινούνται μόνα τους. Γι' αυτό, απαιτούνται νέες εξελίξεις σε κυκλώματα και λογισμικό που θα υποστηρίζουν τεράστιες υπολογιστικές ταχύτητες, απαραίτητες για να τρέχουν προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Tesla παρουσίασε όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στα οχήματά της και κυρίως στο σύστημα αυτόνομης κίνησης Autopilot που τα συνοδεύει, αλλά όχι μόνο.

https://twitter.com/Tesla/status/1428556365539201029?ref_src=twsrc^tfw

Έρχεται το Tesla Bot

Το επόμενο βήμα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν θα είναι τετράτροχο αλλά... δίποδο και η αρχική του ονομασία θα είναι Tesla Bot. Αυτό τουλάχιστον μας διαβεβαίωσε ο περιβόητος CEO της Tesla, Έλον Μασκ, που κράτησε για τον εαυτό του το προνόμιο της παρουσίασης της νέας δραστηριότητας της εταιρείας του, κατά τη διάρκεια της Ai Day.

To Tesla Bot θα είναι ένα ανδροειδές σε μέγεθος κανονικού ανθρώπου μέσου ύψους 1,73 μέτρων, με βάρος 57 κιλά περίπου και δυνατότητα ανύψωσης και μεταφοράς με τα «χέρια» αντικειμένων βάρους περίπου 20 κιλών.

Το ανδροειδές, χάρη στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης που πραγματοποιείται από τον κλάδο κατασκευής αυτοκινήτων της Tesla, θα μπορεί να κινείται ελεύθερα σε κάθε χώρο. Στόχος της παραγωγής του Tesla Bot είναι η εργασία, η οποία όπως υποστηρίζει ο Έλον Μασκ στο μέλλον θα είναι επιλογή των ανθρώπων και όχι ανάγκη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Tesla δεν είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που παρουσιάζει ρομπότ, καθώς ο κλάδος έχει δείξει πολλές φορές την πρωτοπορία του στις ηλεκτρονικές εφαρμογές μέσω αντίστοιχων πρωτότυπων ανθρωποειδών. Έτσι, στις αρχές της νέας χιλιετίας η Honda είχε παρουσιάσει το Asimo, ένα βραχύσωμο ρομπότ με αρκετές δεδξιότητες για την εποχή του, ενώ η Toyota είχε παρουσιάσει πριν έξι χρόνια το Human Support Robot και πέρυσι τα Mascot Robot με αφορμή του ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο.

Το Tesla Bot ξεχωρίζει από όλες τις άλλες προσπάθειες κυρίως για το φυσικό του μέγεθος, αλλά και τη μεγάλη ικανότητα προσανατολισμού και μεταφοράς αντικειμένων. Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ το 2022 θα δούμε το πρωτότυπο σε λειτουργία, ενώ από εκεί και πέρα η άποψη πως η πραγματικότητα θα ξεπεράσει τη φαντασία, είναι απόλυτα πιθανή.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύνολο της ημερίδας Tesla Ai Day, με την αναφορά στο Tesla Bot να ξεκινά από 2:05:00.

https://www.youtube.com/watch?v=j0z4FweCy4M
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA