ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
25/08/2021 03:10

PS5: Η πρώτη αναθεωρημένη έκδοση της κονσόλας εμφανίστηκε και στα ελληνικά καταστήματα

Με μικρές αλλαγές και νέο κωδικό, το πιο «φρέσκο» PS5 που έφτασε και στα ελληνικά καταστήματα διαφέρει σε λίγα σημεία από την αρχική έκδοση

PS5: Η πρώτη αναθεωρημένη έκδοση της κονσόλας εμφανίστηκε και στα ελληνικά καταστήματα
PS5: Η πρώτη αναθεωρημένη έκδοση της κονσόλας εμφανίστηκε και στα ελληνικά καταστήματα
Ανάγνωση:

Η Sony, χωρίς να κάνει ιδιαίτερες ανακοινώσεις, έριξε στην αγορά μια νέα έκδοση του PS5. Προφανώς και δεν μιλάμε για κάποιο PS5 Slim ή κάποια σοβαρή αλλαγή, αλλά το πρώτο αναθεωρημένο PS5 είναι γεγονός.

Διαβάστε ακόμη: PS5: Τα 25 νέα games και τα επόμενα μεγάλα σχέδια της Sony για την κονσόλα

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reader, η νέα έκδοση έχει ήδη έρθει και στα ελληνικά καταστήματα και έχει αρχίσει να μοιράζεται σε όσους κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα σύστημα από τις πρόσφατες παραλαβές.

Σε τι διαφέρει η νέα έκδοση; Αρχικά, να διασαφηνιστεί πως μιλάμε για την έκδοση της κονσόλας με το Blu-ray drive (την πιο ακριβή δηλαδή) και πως οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι μικρές, αλλά πρακτικές. Σε πρώτη φάση, έχει μειωθεί το συνολικό βάρος του συστήματος κατά 300 γραμμάρια.

Σε δεύτερη φάση, η πιο ουσιαστική αλλαγή είναι η βίδα που μπαίνει στο κάτω μέρος και «κουμπώνει» τη βάση στήριξης στο σώμα του συστήματος. Στην αρχική έκδοση, η βίδα αυτή χρειαζόταν κατσαβίδι, ενώ στη νέα έκδοση μπορεί να σφίξει και με το χέρι. Δείτε χαρακτηριστικά τις δύο εκδόσεις της βίδας στην παρακάτω φωτογραφία.

Εννοείται πως σε επίπεδο επιδόσεων και λειτουργιών, μιλάμε για ακριβώς το ίδιο σύστημα, χωρίς την παραμικρή διαφορά. Ο μόνος τρόπος να ξεχωρίσει κανείς τις δύο εκδόσεις είναι από το κουτί αγοράς της κονσόλας. Στις παρτίδες που έρχονται στη χώρα μας μέχρι και σήμερα, ο κωδικός μοντέλου ήταν CFI-1016A, ενώ στην νέα έκδοση αναγράφεται CFI-1116A. Δείτε ένα χαρακτηριστικό δείγμα του πως αναγράφεται εξωτερικά η έκδοση, στις παρακάτω φωτογραφίες.

Από εδώ και πέρα μένει το μεγάλο ερώτημα το πως θα κινηθεί η Sony σε θέματα διαθεσιμότητας, καθώς συνεχίζει να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο θέμα των chips σε παγκόσμια κλίμακα και κάτι τέτοιο κρατάει πίσω την παραγωγή.

Οι φήμες για αλλαγές σε εσωτερικά τμήματα ακούγονται, πάντως, εδώ και καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
PS5 SONY

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ