Μενού
  • Α-
  • Α+

Η παρουσίαση της Apple για τον μήνα Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκε και στο πλαίσιό της γνωρίσαμε τα iPhone 13, το νέο iPad, το νέο iPad mini, αλλά και τα νέα Apple Watch Series 7. Τι μας μένει από τα όσα είδαμε;

Διαβάστε ακόμη: iPhone 13: Τα νέα μοντέλα της Apple με ανασχεδιασμένες κάμερες και ισχυρούς επεξεργαστές

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, το νέο iPad με τον A13 είναι μια πραγματική αναβάθμιση και σίγουρα μια ευκαιρία της Apple να προσεγγίσει εκ νέου το κοινό που βλέπει εδώ και καιρό τις σημαντικές αλλαγές να έρχονται μόνο στα επαγγελματικά (και αρκετά πιο ακριβά) μοντέλα. Το iPad (2021) είναι πλέον μια πρώτης τάξης ευκαιρία για κάποιον να μπει (ή να επιστρέψει) στο οικοσύστημα, αν και σίγουρα αυτό που ξενίζει είναι η εμμονή της εταιρείας να μην αφήσει το Lightning port πίσω και να αποφασίσει να ενσωματώσει το USB-C σε όλες τις συσκευές της.

Το iPad mini με τον A15 είναι μια πολύ σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το περασμένο μοντέλο. Η Apple χρησιμοποιεί όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά και ενισχύει μια κατηγορία που σχεδόν είχε εγκαταλείψει, ωστόσο και πάλι εδώ το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν θα μπορέσει να τα καταφέρει με την τιμή που ανακοίνωση και είναι σχετικά «τσιμπημένη» για ένα tablet που φιλοδοξεί να μπει εύκολα έως και στην τσέπη του παντελονιού.

Στα του Apple Watch Series 7, επιβεβαιώθηκαν όλες οι φήμες που είχαν εμφανιστεί έως και λίγες ώρες πριν την εκδήλωση. Οι μεγάλες οθόνες αλλάζουν τα δεδομένα στα μεγέθη των «έξυπνων» ρολογιών της εταιρείας, ενώ σίγουρα μένει να δούμε στην πράξη πως θα εκμεταλλευτούν αυτόν τον έξτρα χώρο οι προγραμματιστές. Σημαντικό πλεονέκτημα η έξτρα προστασία της οθόνης, ένα πρόβλημα που πάντα υπάρχει σε αυτήν την κατηγορία προϊόντων και ειδικά στις υλοποιήσεις της Apple

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο iPhone 13, η εταιρεία επέλεξε κλασικά τον δρόμο που παίρνει πάντα μετά από μια μεγάλη αλλαγή στο σχεδιασμό (όπως αυτή του iPhone 11 στο iPhone 12). Το φετινό βήμα εστιάζει στα εσωτερικά parts και ίσως σε τεχνικές λεπτομέρειες που δεν ενδιαφέρουν απόλυτα την πλειοψηφία του κοινού. Η Apple εστίασε κυρίως στα της κάμερας και των λήψεων, φτάνοντας σε κινηματογραφικά επίπεδα, ενώ αρκετά σημαντική είναι και η διαφοροποίηση στο refresh rate. Μένει βέβαια να δούμε πόσες και ποιες (τρίτες) εταιρείες θα το εκμεταλλευτούν.

 Όσοι πάντως μαγευτήκατε από τις υποσχέσεις για τις λήψεις σε , καλό θα ήταν να μην σκεφτείτε τις πιο μικρές (σε χωρητικότητα) εκδόσεις. Τέλος, αν κάτι μένει από τα smartphones είναι πως τουλάχιστον φέτος υπάρχει η πιο σημαντική διαφοροποίηση ανάμεσα στα βασικά και στα Pro μοντέλα που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA