Μενού
  • Α-
  • Α+

Φαίνεται πως η Apple θέλει να δώσει στους οδηγούς ακόμη περισσότερες επιλογές ελέγχου μέσα από την πλατφόρμα CarPlay. Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Bloomberg και σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, η αμερικανική εταιρεία εργάζεται σε μια νέα τεχνολογία με την κωδική ονομασία “IronHeart”. Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, το iPhone του μέλλοντος θα αξιοποιεί ακόμη περισσότερο την πλατφόρμα CarPlay και θα δίνει ακόμη περισσότερες επιλογές στον οδηγό.

Διαβάστε ακόμη: Steve Jobs: 10 χρόνια μετά τον θάνατό του είναι η Apple μια καλύτερη εταιρεία;

Στην παρούσα φάση, τα συμβατά οχήματα έχουν απλά πρόσβαση σε Google Maps, επαφές, διαδικασίες κλήσεων (εισερχόμενων και εξερχόμενων), αλλά και μια συγκεκριμένη γκάμα εφαρμογών που έχουν να κάνουν με τα της ψυχαγωγίας. Η Apple θέλει να κάνει το επόμενο βήμα και να δώσει στον οδηγό ακόμη περισσότερο έλεγχο του οχήματός του.

Η νέα εποχή της πλατφόρμας θα προσφέρει ακόμη δυνατότητες παραμετροποίησης επιλογών στα του κλιματισμού, του στερεοφωνικού ή ακόμη και των καθισμάτων (κλίση, θέρμανση κτλ). Στόχος της Apple είναι να μην αλλάζει ο οδηγός περιβάλλον από το CarPlay στο menu του συστήματος που έχει εγκαταστήσει ο ίδιος ο κατασκευαστής κάθε οχήματος.

Το “IronHeart” είναι ακόμη στα πρώτα του βήματα και η Apple εξετάζει στην παρούσα φάση τις επιλογές που θα έχει με τους διάφορους κατασκευαστές. Το αντικείμενο της συζήτησης είναι προφανώς οι τεχνικές λεπτομέρειες για την επικοινωνία του CarPlay με τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, η διαχείριση των δεδομένων από πλευράς της αμερικανικής εταιρείας, αλλά και η πρόσβαση που θα δοθεί στην Apple, καθώς αρκετοί γνωρίζουν την πρόθεσή της να μπει σύντομα στο χώρο της αυτοκίνησης και συγκεκριμένα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Προς το παρόν επίσημα δεν υπάρχει καμία τοποθέτηση για το θέμα και εκπρόσωποι της Apple αρνήθηκαν να σχολιάσουν το παραμικρό, ακολουθώντας πιστά την τακτική που υπάρχει για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Υπενθυμίζεται πάντως πως την έλευση του iOS 14, το iPhone μπορεί να αντικαταστήσει το κλειδί ορισμένων αυτοκινήτων, όπως αυτών της σειράς BMW 5.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA