Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Apple θέλει να εφαρμόσει στα έξυπνα ρολόγια της για το 2022 ένα νέο μηχανισμό που θα μπορεί να αντιληφθεί πότε έχει συμβεί ένα τροχαίο ατύχημα και να προχωράει σε μια σειρά από ενέργειες.

Διαβάστε ακόμη: To iPhone σας θα μπορεί να ελέγχει στο μέλλον περισσότερα συστήματα εντός του αυτοκινήτου

Η Apple φαίνεται πως θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο το προφίλ των wearables της και σύμφωνα με ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες του εξωτερικού με επαφές στο εσωτερικό της εταιρείας, από το Apple Watch του 2022 κι έπειτα, θα υπάρχει και μηχανισμός αναγνώρισης τροχαίων. Με την κυκλοφορία του Apple Watch Series 4, η αμερικανική εταιρεία ενσωμάτωσε ένα μηχανισμός καταγραφής πτώσης και ενημέρωσης κάποιων επαφών άμεσης ανάγκης για τους χρήστες και πλέον θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω.

Στην νέα κατηγορία ατυχημάτων, το ζήτημα είναι πως θα μπορεί να είναι σίγουρο το smartwatch για το ατύχημα, μέσω των διάφορων αισθητήρων του. Όπως αναφέρεται, η Apple έχει «τρέξει» τον τελευταίο χρόνο ελέγχους και έχει καταγράψει ανώνυμα δεδομένα από έξυπνα ρολόγια που έχουν καταγράψει 10 εκατομμύρια πιθανές συνθήκες τροχαίων. Μάλιστα, στις 50.000 περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκε το γεγονός, έγιναν και οι σχετικές κλήσεις έκτακτης ανάγκης.

Η Google είχε κάνει κάτι παρόμοιο πριν από μερικά χρόνια με την εφαρμογή Personal Safety για τα Google Pixel smartphones, όπου και χρησιμοποιούνταν και δεδομένα τοποθεσίας και φωνής του χρήστη για να επιβεβαιωθεί ένα τροχαίο. Η υπηρεσία είναι -δυστυχώς- διαθέσιμη μόνο σε συγκεκριμένες χώρες του πλανήτη.

Όπως φαίνεται, αυτά υπολογίζονται και ίσως να αξιοποιούνται και αρκετοί περισσότεροι αισθητήρες (όπως το επιταχυνσιόμετρο) για να είναι σίγουρη η εταιρεία πως έχει γίνει όντως ένα ατύχημα και να ξεκινάει τις σχετικές διαδικασίες κλήσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το χαρακτηριστικό αυτό το 2022 και θα το ενσωματώσει στα επόμενα Apple Watch που θα κυκλοφορήσουν σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα.

H χρήση του τηλεφώνου εντός του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, μιας και τα CarPlay και Android Auto υποστηρίζονται στο -σχεδόν- 80% των νέων αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν από το 2020 κι έπειτα.  Μένει να δούμε τα ποσοστά ακριβείας της συγκεκριμένης λειτουργίας και πως θα βοηθήσει τους κατόχους στις περιπτώσεις των ατυχημάτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA