ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
03/01/2022 14:49

Samsung: Τι αλλάζουν στις τηλεοράσεις και ποια είναι τα νέα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στην CES 2022

Πολλά νέα προϊόντα από την Samsung, στην πρώτη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας της χρονιάς. Η κορεατική εταιρεία αποκάλυψε μερικά από αυτά που μας περιμένουν στα φετινά της μοντέλα, τα οποία θα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το λειτουργικό Tizen, αλλά με σαφείς βελτιώσεις.

Samsung: Τι αλλάζουν στις τηλεοράσεις και ποια είναι τα νέα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στην CES 2022
CES-20220-New-TVs
Ανάγνωση:

Η Samsung άνοιξε το χορό των ανακοινώσεων για την CES 2022, την πρώτη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας της χρονιάς, και στο προσκήνιο ήρθαν οι νέες τηλεοράσεις της, αλλά και συσκευές ευρύτερης χρήσης που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη: H Samsung παρουσίασε την κολοσσιαία MicroLED οθόνη «The Wall 2021» με διαγώνιο 1000 ιντσών

Η κορεατική εταιρεία αποκάλυψε μερικά από αυτά που μας περιμένουν στα φετινά της μοντέλα, τα οποία θα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το λειτουργικό Tizen, αλλά με σαφείς βελτιώσεις. To Samsung Hub θα είναι εμπλουτισμένο με όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές video streaming, όπως το Netflix και το Disney+. Δύο σημαντικές προσθήκες είναι το Watch Together και τα NFTs.

Samsung_Image_Hub

Το Watch Together είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που θα επιτρέψει σε χρήστες να παρακολουθούν πιο εύκολα πρόγραμμα ταυτόχρονα. Έτσι, με μια απλή τοποθέτηση μιας USB κάμερας, φίλοι και μέλη οικογένειας θα μπορούν να επικοινωνούν όσο παρακολουθούν την ίδια στιγμή ένα πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά τα NFTs, η Samsung έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή πλατφόρμα που θα επιτρέπουν στο χρήστη να παρακολουθεί την εν λόγω νέα αγορά, να παρακολουθεί κάποια ψηφιακά αντικείμενα που τον ενδιαφέρουν να αγοράσει, αλλά και να ενημερωθούν για τα πάντα γύρω από αυτήν την τάση.

Samsung_NFT

Σημαντικές ανακοινώσεις είχαμε και στις MicroLED που παρουσιάστηκαν εδώ και αρκετό καιρό. Τα φετινά μοντέλα θα εμφανίζονται χωρίς περιθώριο, αφού όλο το πάνελ θα καταλαμβάνει το μπροστινό τμήμα της συσκευής. Στα φετινά μοντέλα προστίθεται και αυτό στις 89 ίντσες.

Samsung_MicroLED

Σε ό,τι αφορά τις Mini LED 8K και 4Κ smart TVs (τη σειρά Neo QLED) δεν θα έχουμε δραματικές αλλαγές. Η κορεατική εταιρεία ενίσχυσε το σύστημα luminance από τα 12-bit στα 14-bit (με το χαρακτηριστικό που ονομάζει 14-bit HDR Mapping) για τα του οπίσθιου φωτισμού, κάτι που θα αποδίδει ακόμη καλύτερα την αντίθεση.

Samsung_NEO_QLED

Αλλαγές θα έχουμε και για τους PC gamers, αφού κάποια μοντέλα της Samsung έρχονται με ρυθμούς ανανέωσης έως και 144Hz και θα είναι τα πρώτα που θα υποστηρίζουν το FreeSync Premium Pro της AMD. Όλα τα HDMI ports στις πιο ακριβές τηλεοράσεις θα είναι HDMI 2.1 για να υποστηρίζουν 4K 120Hz, ενώ θα υπάρχουν και βελτιώσεις στο κομμάτι του Gaming Hub. Εκεί, θα προσφέρεται πλέον άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud streaming, δηλαδή που προσφέρουν τη δυνατότητα να παίξει κανείς τους τίτλους του PC του μέσω της ομώνυμης διαδικασίας που απλά απαιτεί τη σύνδεση ενός χειριστηρίου.

Samsung_Gaming_Hub

Για τους θιασώτες του gaming, η Samsung παρουσίασε και την Samsung Odyssey Neo G8, το πρώτο της 4K gaming monitor με ανανέωση εικόνας έως και τα 240Hz. Το προϊόν έχει διαγώνιο 32 ιντσών, κυρτότητα 1000R, φωτεινότητα 2000 nits και είναι συμβατό με τα FreeSync Premium Pro και G-Sync Adaptive Sync.

Samsung_Odyssey_Neo_G8

Ανακοινώσεις είχαμε και για το «έξυπνο» 32ιντσο monitor 4Κ M8 που θα είναι πιο λεπτό από τα προηγούμενα μοντέλα και θα μπορεί να αναλάβει πολλές διαδικασίες «έξυπνου» σπιτιού στο χώρο του χρήστη. Με απλά πατήματα στο χειριστήριο, ο καταναλωτής θα μπορεί να ελέγξει όλες τις συμβατές συσκευές, ενώ μέσω του χαρακτηριστικού Workspace θα υποστηρίζονται πλατφόρμες εργασίας όπως τα Microsoft 365. Για όσους ενδιαφέρονται για τα του gaming, μέσω του Game Home θα υποστηρίζονται πολλές υπηρεσίες cloud gaming.

Samsung_Smart_Monitor_M8

Τέλος, παρουσιάστηκε η νέα έκδοση του Eco Remote, του χειριστηρίου της Samsung που φορτίζει με την ηλιακή ενέργεια. Η φετινή έκδοση, πέραν του πάνελ στο πίσω μέρος, υποστηρίζει και φόρτιση ασύρματα μέσω των ραδιοκυμάτων του ρούτερ που υπάρχουν σε ένα σπίτι! Για όσους βιάζονται πάντως παραπάνω, θα υποστηρίζεται ακόμη και φόρτιση μέσω απλού καλωδίου USB-C.

Samsung_Eco_Remote

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
SAMSUNG SMART

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ