Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Samsung άνοιξε το χορό των ανακοινώσεων για την CES 2022, την πρώτη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας της χρονιάς, και στο προσκήνιο ήρθαν οι νέες τηλεοράσεις της, αλλά και συσκευές ευρύτερης χρήσης που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη: H Samsung παρουσίασε την κολοσσιαία MicroLED οθόνη «The Wall 2021» με διαγώνιο 1000 ιντσών

Η κορεατική εταιρεία αποκάλυψε μερικά από αυτά που μας περιμένουν στα φετινά της μοντέλα, τα οποία θα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το λειτουργικό Tizen, αλλά με σαφείς βελτιώσεις. To Samsung Hub θα είναι εμπλουτισμένο με όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές video streaming, όπως το Netflix και το Disney+. Δύο σημαντικές προσθήκες είναι το Watch Together και τα NFTs.

Το Watch Together είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που θα επιτρέψει σε χρήστες να παρακολουθούν πιο εύκολα πρόγραμμα ταυτόχρονα. Έτσι, με μια απλή τοποθέτηση μιας USB κάμερας, φίλοι και μέλη οικογένειας θα μπορούν να επικοινωνούν όσο παρακολουθούν την ίδια στιγμή ένα πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά τα NFTs, η Samsung έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή πλατφόρμα που θα επιτρέπουν στο χρήστη να παρακολουθεί την εν λόγω νέα αγορά, να παρακολουθεί κάποια ψηφιακά αντικείμενα που τον ενδιαφέρουν να αγοράσει, αλλά και να ενημερωθούν για τα πάντα γύρω από αυτήν την τάση.

Σημαντικές ανακοινώσεις είχαμε και στις MicroLED που παρουσιάστηκαν εδώ και αρκετό καιρό. Τα φετινά μοντέλα θα εμφανίζονται χωρίς περιθώριο, αφού όλο το πάνελ θα καταλαμβάνει το μπροστινό τμήμα της συσκευής. Στα φετινά μοντέλα προστίθεται και αυτό στις 89 ίντσες.

Σε ό,τι αφορά τις Mini LED 8K και 4Κ smart TVs (τη σειρά Neo QLED) δεν θα έχουμε δραματικές αλλαγές. Η κορεατική εταιρεία ενίσχυσε το σύστημα luminance από τα 12-bit στα 14-bit (με το χαρακτηριστικό που ονομάζει 14-bit HDR Mapping) για τα του οπίσθιου φωτισμού, κάτι που θα αποδίδει ακόμη καλύτερα την αντίθεση.

Αλλαγές θα έχουμε και για τους PC gamers, αφού κάποια μοντέλα της Samsung έρχονται με ρυθμούς ανανέωσης έως και 144Hz και θα είναι τα πρώτα που θα υποστηρίζουν το FreeSync Premium Pro της AMD. Όλα τα HDMI ports στις πιο ακριβές τηλεοράσεις θα είναι HDMI 2.1 για να υποστηρίζουν 4K 120Hz, ενώ θα υπάρχουν και βελτιώσεις στο κομμάτι του Gaming Hub. Εκεί, θα προσφέρεται πλέον άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud streaming, δηλαδή που προσφέρουν τη δυνατότητα να παίξει κανείς τους τίτλους του PC του μέσω της ομώνυμης διαδικασίας που απλά απαιτεί τη σύνδεση ενός χειριστηρίου.

Για τους θιασώτες του gaming, η Samsung παρουσίασε και την Samsung Odyssey Neo G8, το πρώτο της 4K gaming monitor με ανανέωση εικόνας έως και τα 240Hz. Το προϊόν έχει διαγώνιο 32 ιντσών, κυρτότητα 1000R, φωτεινότητα 2000 nits και είναι συμβατό με τα FreeSync Premium Pro και G-Sync Adaptive Sync.

Ανακοινώσεις είχαμε και για το «έξυπνο» 32ιντσο monitor 4Κ M8 που θα είναι πιο λεπτό από τα προηγούμενα μοντέλα και θα μπορεί να αναλάβει πολλές διαδικασίες «έξυπνου» σπιτιού στο χώρο του χρήστη. Με απλά πατήματα στο χειριστήριο, ο καταναλωτής θα μπορεί να ελέγξει όλες τις συμβατές συσκευές, ενώ μέσω του χαρακτηριστικού Workspace θα υποστηρίζονται πλατφόρμες εργασίας όπως τα Microsoft 365. Για όσους ενδιαφέρονται για τα του gaming, μέσω του Game Home θα υποστηρίζονται πολλές υπηρεσίες cloud gaming.

Τέλος, παρουσιάστηκε η νέα έκδοση του Eco Remote, του χειριστηρίου της Samsung που φορτίζει με την ηλιακή ενέργεια. Η φετινή έκδοση, πέραν του πάνελ στο πίσω μέρος, υποστηρίζει και φόρτιση ασύρματα μέσω των ραδιοκυμάτων του ρούτερ που υπάρχουν σε ένα σπίτι! Για όσους βιάζονται πάντως παραπάνω, θα υποστηρίζεται ακόμη και φόρτιση μέσω απλού καλωδίου USB-C.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA