Μενού
  • Α-
  • Α+

H χρήση των Google Maps και άλλων υπηρεσιών που αξιοποιούν την ακριβή τοποθεσία του χρήστη σε κάποια περιοχή αυξάνεται ολοένα και περισσότερο και φαίνεται πως στο άμεσο μέλλον, τα Android smartphones θα παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια.

Διαβάστε ακόμη: Tripadvisor και Google Maps «κλειδώνουν» τα σχόλια σε ρωσικές τοποθεσίες

Όπως φαίνεται, οι νέες γενιές επεξεργαστών και συγκεκριμένα οι Snapdragon 8 Gen 1 και Snapdragon 888, που θα συναντήσουμε σε αρκετά νέα μοντέλα από εδώ και στο εξής, έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν πιο λεπτομερώς τη θέση του χρήστη μιας συσκευής και μάλιστα με ακρίβεια που αγγίζει το 1 μέτρο! Η Qualcomm ανακοίνωσε πως θα αξιοποιήσει μια νέα συνεργασία μακράς διάρκειας με την πλατφόρμα GNSS της Trimble, έτσι ώστε οι κατασκευαστές συσκευών να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα δεδομένα αυτά.

Παράλληλα και οι δημιουργοί εφαρμογών θα έχουν πλέον πρόσβαση σε περισσότερη λεπτομέρεια, έτσι ώστε να προσαρμόζουν ανάλογα τις πληροφορίες που λαμβάνουν από τη συσκευή. Η Trimble αναφέρει πως η Qualcomm εξασφαλίζει με τους νέους επεξεργαστές της πέντε φορές περισσότερη ακρίβεια σε επίπεδο τοποθεσίας. Η τεχνολογία αυτή αναμένεται να γίνει διαθέσιμη μέσα στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς και θα βοηθήσει αρχικά όσους οδηγούν και κινούνται με αυτοκίνητο, με τη βοήθεια των Google Maps.

Από εκεί και πέρα, η μεγαλύτερη λεπτομέρεια θα βοηθήσει ακόμη όσους κινούνται και με ποδήλατο ή και με τα πόδια, αλλά ακόμη και εφαρμογές όπως το Uber, όπου πολλές φορές έχει παρατηρηθεί να δίνεται σήμα τοποθεσίας ακόμη και από την απέναντι πλευρά ενός δρόμου. Στις περισσότερες περιπτώσεις κάτι τέτοιο μπορεί να μην προκαλεί πρόβλημα, ωστόσο αν ο δρόμος είναι μια μεγάλη λεωφόρος με χώρισμα στη μέση, μπορεί να στοιχίζει αρκετή έξτρα ώρα αναμονής μέχρι να εξυπηρετηθεί ο χρήστης.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποια smartphones θα αρχίσουν να εκμεταλλεύονται αυτά τα νέα δεδομένα και όλες τις νέες τεχνολογίες. Για όσους, τώρα, ανησυχούν για το ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο καταγραφής της δραστηριότητάς τους, η Google σημειώνει πως θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα απενεργοποίησης των σχετικών υπηρεσιών, αλλά και δυνατότητα διαγραφής του ιστορικού τους από τα αρχεία του λειτουργικού στο κινητό τους τηλέφωνο.

Κάτι που επίσης θα πρέπει να δούμε είναι να με όλες αυτές τις αλλαγές θα υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις στην παροχή αυτών των υπηρεσιών και στους κατόχους παλαιότερων Android smartphones και κυρίως σε επίπεδα που δεν θα εξαρτώνται από το hardware της ίδιας της συσκευής. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA