Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι γνωστό εδώ και αρκετές εβδομάδες πως η Nio, η εταιρεία που ασχολείται με την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα μπει στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και των smartphones και πλέον έχουμε περισσότερες πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι μας περιμένει κάτι ξεχωριστό. Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Auto Stringer, η εταιρεία θα εισέλθει στην αγορά των «έξυπνων» συσκευών με ένα μοντέλο επιπέδου-ναυαρχίδας, δηλαδή με μια πανίσχυρη συσκευή που θα περάσει με τη μία και ένα σχετικό μήνυμα στους ανταγωνιστές της.

Διαβάστε ακόμη: Samsung Unpacked Event Αυγούστου: Τι περιμένουμε να ανακοινωθεί

Μάλιστα, με δεδομένο ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Nio είχε σημειώσει πως η εταιρεία θα βγάζει κάθε χρόνο ένα τηλέφωνο στην αγορά, αντιλαμβάνεται κανείς το πόσο βάρος θα πέσει εκεί.

Όπως φαίνεται λοιπόν, το πρώτο Nio smartphone θα χρησιμοποιεί ένα πανίσχυρο Qualcomm chipset και συγκεκριμένα το Snapdragon 8+ Gen 1, εκτός κι αν η κυκλοφορία του πάει τόσο πίσω μέσα στο 2023, οπότε θα πάμε στη νεότερη έκδοση. Είναι γνωστή η σχέση της Nio με την Qualcomm για την παραγωγή chips για το infotainment των οχημάτων της, οπότε αυτό το deal θα επεκταθεί και σε άλλη αγορά.

Η Nio θα ακολουθήσει τα δείγματα αρκετών εταιρειών που θέλουν να διαφοροποιηθούν και θα δώσει στο νέο της τηλέφωνο ένα δικό του λειτουργικό, το NioOS, που θα βασίζεται στο Android. Οι κάτοχοι του νέου τηλεφώνου θα έχουν στην κατοχή τους και έναν σχετικό ψηφιακό βοηθό που με θα στηρίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και θα προσφέρει απαντήσεις σε κάθε ερώτημα.

Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αναφέρει ακόμη πως η Nio θα χρησιμοποιήσει σύστημα ταχείας φόρτισης 100W με την τεχνολογία Quick Charge της Qualcomm και η μπαταρία των 4500-4800mAh θα μπορεί να πάει από το 0% στο 100% σε μόλις 25 λεπτά! Σε ό,τι αφορά την οθόνη, αναμένουμε ένα panel QHD+ με σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων από κάτω και μια punch hole selfie camera στο κέντρο του επάνω τμήματος της οθόνης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την τιμή, οι εκτιμήσεις του άρθρου αναφέρουν ότι το πιο απλό μοντέλο θα ξεκινάει από τα 725 ευρώ και θα φτάνει στην πιο ακριβή του μορφή στα 1015 ευρώ. Μέχρι στιγμής, η Nio δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τα παραπάνω, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της χρονιάς και οι εταιρείες ανοίγουν σιγά-σιγά τα χαρτιά τους για τις επόμενες ναυαρχίδες, τόσο και η Nio θα προσπαθήσει να ετοιμαστεί κατάλληλα και να «χτυπήσει» τη σωστή στιγμή.