Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το TikTok δημοσίευσε ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά για το υλικό που ανέβασαν οι χρήστες της το τελευταίο τρίμηνο και το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι πως 113 εκατομμύρια αναρτήσεις έπρεπε να κατέβουν.

Διαβάστε ακόμη: Andrew Tate: Τον «τελείωσε» το TikTok μετά το «οι γυναίκες είναι ιδιοκτησία των συζύγων τους»

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του TikTok, η εκτίναξη στα στατιστικά έχει φέρει και αρκετό κόσμο που δεν μπορεί να διαχωρίσει σωστά το τι μπορεί και τι όχι να ανέβει και ως εκ τούτου υπάρχουν αρκετές ποινές σε λογαριασμούς. Οι παραβιάσεις των όρων χρήσης σημείωσαν μικρή άνοδο σε σχέση με τους πρώτους μήνες του 2022, αλλά αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι πως ο τεράστιος αυτός αριθμός αναρτήσεων που αφαιρέθηκαν είναι μόλις το 1% αυτών που έγιναν αυτό το χρονικό διάστημα των 90 ημερών!

Η πιο συνηθισμένη αιτία για αφαίρεση του περιεχομένου είναι η παραβίαση όρων για θέματα ασφάλειας, στην οποία οφείλεται και το 44% των διαγραφών. Στο υπόλοιπο 56% περιλαμβάνονται θέματα που είχαν να κάνουν με γυμνό, σεξουαλικές πράξεις και παράνομες δραστηριότητες. Το TikTok σημείωσε μέσα σε όλα πως οι μηχανισμοί τεχνητής νοημοσύνης που εφαρμόζει έχουν διευκολύνει αρκετά τη δουλειά του. Συγκεκριμένα, το 96% των αφαιρέσεων αυτού του υλικού έγινε αυτόματα από την ίδια την πλατφόρμα και μόλις το 4% χρειάστηκε να το αναφέρει κάποιος χρήστης για να εξεταστεί περαιτέρω. 

«Η εκμάθηση των συστημάτων μας έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα και πλέον ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι να καταπολεμήσουμε την παραπληροφόρηση», σημειώνει η αναφορά της εταιρείας. Αναφέρθηκε, δε, πως οι υπολογιστές που προσπαθούν να σαρώσουν κάθε λογαριασμό ενημερώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για γεγονότα παγκόσμιου ενδιαφέροντος (πχ. πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, COVID-19) και έτσι γνωρίζουν συνεχώς κάποια δεδομένα.

Το TikTok θέλει να είναι έτοιμο ενόψει πολιτικών εξελίξεων στις ΗΠΑ και σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη και λόγω του μικρότερου ηλικιακού κοινού, το οποίο και έχει κερδίσει, δεν θέλει να εμπλακεί σε οποιασδήποτε μορφής επιρροή στην κοινή γνώμη. Είναι πρόσφατη μάλιστα η έρευνα που αναφέρει πως σχεδόν ο μηχανισμός προτάσεων του TikTok φέρνει αρκετά αποτελέσματα γεμάτα με fake news και ψευδείς ισχυρισμούς για διάφορα θέματα. 

Με ολοένα και περισσότερο κόσμο να μπαίνει στο TikTok και να σπαταλάει το χρόνο του, είναι γεγονός πως και αυτή η πλατφόρμα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις των επόμενων μηνών/ετών. Και ως εκ τούτου, οι υπεύθυνοι θέλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA