Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά από διάφορα περιστατικά που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν στην ευκολία που έχει ένας ανήλικος χρήστης στο να δει ακατάλληλο -γι’ αυτόν- περιεχόμενο, το TikTok αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα.

Διαβάστε ακόμη: TikTok: Αφαίρεσε 113 εκατομμύρια αναρτήσεις μέσα σε ένα τρίμηνο!

Η πλατφόρμα ανακοίνωσε αρχικά αλλαγές στο κομμάτι των ζωντανών μεταδόσεων που υποστηρίζει. Οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να ορίσουν αν μια μετάδοσή τους είναι αποκλειστικά για ενήλικους και να «κλειδώσουν» με αυτόν τον τρόπο την ελεύθερη πρόσβαση. Η συγκεκριμένη λειτουργία θα προστεθεί τις επόμενες εβδομάδες και ξεκαθαρίζεται πως δεν αφορά περιεχόμενο επιπέδου OnlyFans, καθώς το TikTok απαγορεύει ρητά οτιδήποτε τέτοιο.

Πέραν των παραπάνω, το TikTok ανακοίνωσε πως από τις 23 Νοεμβρίου και έπειτα, όποιος θέλει να κάνει ζωντανές μεταδόσεις θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τα 18 έτη (και όχι τα 16). Η απόφαση αυτή πάρθηκε για να περιοριστούν σκηνές βίας που μεταδίδονταν ζωντανά ακόμη και από σχολεία και πέρναγε αρκετή ώρα μέχρι να εντοπιστούν και να κατέβουν.

Οι δημιουργοί θα μπορούν ακόμη να κλειδώνουν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά που έχουν εντοπίσει και μαρκάρει στο παρελθόν, ενώ προστίθεται και η λειτουργία Multi-Guest. Με αυτήν, έως και 5 χρήστες μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα σε ένα video στη μορφή πάνελ ή τοποθετημένοι σε ένα συγκεκριμένο πλέγμα που πιάνει όλη την οθόνη των θεατών. 

Οι κινήσεις αυτές έρχονται μετά από προειδοποιήσεις των Αρχών σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία σχετικά με το περιεχόμενο που διακινείται ελεύθερα και εύκολα μέσω του TikTok, αλλά και της τεράστιας απήχησης που έχει η πλατφόρμα στις μικρότερες ηλικίες. Όπως εκτιμούν ειδικοί, οι κινήσεις αυτές μπορεί να μην χτυπήσουν το πρόβλημα στη ρίζα του, ωστόσο δείχνουν σε όλες τις κατευθύνσεις πως η ιδιοκτήτρια εταιρεία δεν έμεινε αμέτοχη στις όποιες παρατηρήσεις της έγιναν. Μένει να δούμε πόσο αποτελεσματικά θα είναι όλα τα παραπάνω.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA