Μενού
Η κατάσταση με τις απολύσεις συνεχίζονται στην Amazon.
  • Α-
  • Α+

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από την ανακοίνωση απόλυσης 18.000 υπαλλήλων της Amazon και η εταιρεία συνεχίζει με ένα δεύτερο κύμα που είναι αρκετά μεγάλο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού που θα φτάσουν τα 9.000 άτομα, επηρεάζοντας κυρίως τους τομείς υπηρεσιών διαδικτύου, εμπειριών, τεχνολογικών λύσεων, διαφήμισης και της πλατφόρμας Twitch.

«Με βάση τα όσα βλέπουμε, την αστάθεια της παγκόσμιας οικονομίας στην οποία ζούμε και την αβεβαιότητα που υπάρχει για το άμεσο μέλλον, αποφασίσαμε να μειώσουμε περαιτέρω τα κόστη μας», σημείωσε σε σχετικό του μήνυμα ο CEO της εταιρείας Andy Jassy. Αυτή τη στιγμή δεν έχει αποφασιστεί ποια τμήματα στους παραπάνω τομείς θα πληγούν περισσότερο και οι όποιες εξελίξεις θα λάβουν χώρα αυτές τις ημέρες.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τα μέσα μέχρι και τα τέλη Απριλίου, ενώ οι προσλήψεις θα συνεχιστούν με πολύ μικρότερους ρυθμούς και σε τομείς που είναι μεγάλες οι ανάγκες. Η εταιρεία σημειώνει πως θα βοηθήσει όσους χάσουν τη δουλειά τους, παρέχοντας σημαντικά πακέτα ασφάλισης και οικονομικής ενίσχυσης, καθώς και βοήθειας για την εύρεση του επόμενου σταθμού της καριέρας τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Amazon ανακοίνωσε την απόλυση 10.000 υπαλλήλων της το περασμένο φθινόπωρο, ενώ αργότερα αναθεώρησε την εκτίμησή της ανεβάζοντας τον αριθμό στις 18.000. Κατά τη διάρκεια του 2022, η εταιρεία έκλεισε πολλά από τα φυσικά της καταστήματα, στρέφοντας κυρίως τις όποιες επενδύσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο που εκτινάχθηκε από την εποχή της πανδημίας κι έπειτα.

Η αγορά της τεχνολογίας συνεχίζει να ζει κλυδωνισμούς, με τις εταιρείες να συνεχίζουν τις απολύσεις. Η Meta ανακοίνωσε πως μέσα στο μήνα θα διώξει άλλους 10.000 εργαζόμενους, ενώ και άλλοι οργανισμοί προχωρούν σταδιακά σε μειώσεις του ανθρώπινου δυναμικού τους. Μένει πλέον να δούμε που και πότε θα μπει εδώ ένα φρένο.