Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι χρήστες του WhatsApp έχουν πλέον στη διάθεσή τους την δυνατότητα αποστολής στους φίλους τους, φωτογραφιών σε ποιότητα HD (υψηλής ευκρίνειας) και οι οποίες θα προστατεύονται από την κρυπτογράφηση της δημοφιλούς πλατφόρμας, χάρη σε μία νέα αναβάθμιση που τίθεται σε λειτουργία.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας του WhatsApp, Meta, ανακοίνωσε ότι μπορεί ο καθένας πλέον να στέλνει φωτογραφίες στο WhatsApp σε ποιότητα HD, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Ο Ζούκερμπεργκ μοιράστηκε τα ευχάριστα νέα στη σελίδα του στο Facebook, δημοσιεύοντας ένα βίντεο που δείχνει πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, μαζί με το εξής σχόλιο: «Η κοινή χρήση φωτογραφιών στο WhatsApp μόλις αναβαθμίστηκε, τώρα μπορείτε να στέλνετε σε HD».

Το WhatsApp αναφέρει ότι η νέα λειτουργία είναι κατάλληλη «για ιδιαίτερες στιγμές που θέλετε οι φίλοι και η οικογένειά σας να απολαμβάνουν με κάθε λεπτομέρεια».

Πώς λειτουργεί

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε την εφαρμογή WhatsApp και να πατήσετε στη συνομιλία στην οποία θέλετε να στείλετε μια φωτογραφία HD.

Πατήστε το σύμβολο «+» στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης και στη συνέχεια, «Φωτογραφίες» και «Βίντεο βιβλιοθήκη».

Επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε να μοιραστείτε και θα δείτε τώρα μια νέα επιλογή HD στο επάνω μέρος της οθόνης.

Πατήστε πάνω σε αυτό και μετά επιλέξτε το μπλε εικονίδιο με το βέλος κάτω δεξιά στην οθόνη σας και η φωτογραφία θα σταλεί σε HD.

«Για να διασφαλιστεί ότι η κοινή χρήση φωτογραφιών μέσω WhatsApp παραμένει γρήγορη και αξιόπιστη, η στάνταρ ποιότητα θα συνεχίσει να είναι η προεπιλεγμένη επιλογή για την αποστολή φωτογραφιών», εξήγησε το WhatsApp.

«Εάν λαμβάνετε μια φωτογραφία όταν έχετε συνδεσιμότητα χαμηλού εύρους ζώνης, μπορείτε να επιλέξετε ανά φωτογραφία εάν θα διατηρήσετε την τυπική έκδοση ή θα την αναβαθμίσετε σε HD.»

Αυτό διασφαλίζει ότι μόνο εσείς και το άτομο με το οποίο επικοινωνείτε - και κανένας ενδιάμεσος, ούτε καν το WhatsApp - μπορείτε να δείτε τη φωτογραφία σε HD.

Οι φωτογραφίες HD θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως τις επόμενες εβδομάδες, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσουν και τα βίντεο σε υψηλή ευκρίνεια (HD).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA