Μενού
Οι ρυθμιστικές αρχές έβαλαν δύσκολα στην Apple για τα του iPhone 12
  • Α-
  • Α+

Δεν έχουν περάσει μέρες από τη στιγμή που οι ρυθμιστικές αρχές της Γαλλίας έδωσαν εντολή να σταματήσει η πώληση των iPhone 12 και η Apple ετοιμάζει για τη λύση του «προβλήματος».

Όπως φαίνεται, τα τηλέφωνα της προπέρσινης σειράς της αμερικανικής εταιρείας ελέγχθηκαν από αρμόδιους φορείς και εντοπίστηκαν να παράγουν ακτινοβολία πάνω από το επιτρεπόμενο όριο της χώρας. Ως εκ τούτου, έδωσαν εντολή σε αρμόδια κλιμάκια να φροντίσουν να σταματήσει η πώλησή τους από όλα τα καταστήματα λιανικής.

Η Apple αρνήθηκε πως έχει αλλάξει το οτιδήποτε στις συσκευές της, ενώ σημείωσε πως διαχρονικά τα διαθέτει στις αγορές τηρώντας όλες τις σχετικές οδηγίες και μετρήσεις. Μάλιστα, τονίζει πως οι συσκευές έχουν περάσει από πολλαπλούς ελέγχους ειδικά στο θέμα της ακτινοβολίας για να είναι εντός των διεθνών ορίων και ειδικά των ευρωπαϊκών που είναι πιο χαμηλά από αυτά στις ΗΠΑ.

Για να δοθεί μια λύση και να σταματήσει η απαγόρευση πώλησης, η Apple θα κυκλοφορήσει μια αναβάθμιση λογισμικού.

Προφανώς και αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα σε επίπεδο hardware, ωστόσο θα κάνει τη συσκευή να επικοινωνεί με τις κεραίες κινητής ακολουθώντας τις προδιαγραφές της γαλλικής κυβέρνησης. Η Γαλλία άλλαξε τους σχετικούς κανόνες το 2020 και φρόντισε να εστιάσει σε όλες τις επιλογές χρήσης των τηλεφώνων, είτε μιλάμε για επαφή με το ανθρώπινο αυτί, είτε και με το χέρι.

Τις εξελίξεις στο θέμα παρακολουθούν η Δανία και το Βέλγιο, ενώ και άλλες επιτροπές ανά την Ευρώπη αναφέρουν πως θα μελετήσουν κάθε απόφαση που θα παρθεί και κάθε λύση που θα δοθεί, ενώ θα εξετάσουν ξανά το θέμα της ακτινοβολίας των iPhone 12και σε τοπικό επίπεδο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA