Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανατροπή δεδομένων και πιθανό φιάσκο των Αυστραλών διοργανωτών του Australian Open δείχνουν νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτά τα νέα στοιχεία οι διοργανωτές είχαν ενημερώσει τους τενίστες πως ένα πιστοποιητικό νόσησης εξάμηνης διάρκειας (σαν αυτό, δηλαδή, που παρουσίασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά την άφιξή του στη Μελβούρνη), ήταν αρκετό για να δηλώσεις συμμετοχή στο τουρνουά τένις που ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμη: Πετράκος υπέρ Τζόκοβιτς - Το μήνυμα για το «όχι στην υποδούλωση»

Το Νοέμβριο, ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση είχε ενημερώσει την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Tennis Australia) ότι απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο στην Αυστραλία, γεγονός που αφήνει εκτεθειμένους τους διοργανωτές στην υπόθεση που έχει ξεσηκώσει παγκόσμιο σάλο με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Όλα τα παραπάνω αποδυκνείονται από επιστολή που διέρρευσε σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Υγείας, Γκρεγκ Χαντ, ενημέρωσε τον CEO του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, ότι μια πρόσφατη νόσηση από covid-19 δεν θα έδινε ιατρική εξαίρεση στους μη εμβολιασμένους παίκτες!

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Advertiser, οι αρχές της χώρας είχαν προειδοποιήσει δύο φορές τον διοργανωτή ότι μόλυνση μικρότερη των έξι μηνών δεν ισοδυναμεί με εμβολιασμό. Όμως στο έγγραφο που εστάλη στους παίκτες, η Tennis Australia περιέγραψε τη διαδικασία δύο βημάτων που απαιτούνται για να επιτραπεί σε έναν μη εμβολιασμένο παίκτη να αγωνιστεί στο Australian Open. Αρχικά, απόκτηση πιστοποιητικού εξαίρεσης στο εξωτερικό που θα αποδεικνύει ότι το άτομο έχει προσβληθεί από την Covid-19 κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Στη συνέχεια, μια δεύτερη εξαίρεση εγκεκριμένη από ανεξάρτητο Αυστραλό γιατρό ή ομάδα ειδικών ιατρών.

Με επίσημη ανακοίνωση, η ομοσπονδία δε διαψεύδει το έγγραφο, διαψεύδει όμως τον ισχυρισμό, εξηγώντας πως οι οδηγίες αυτές που αναγράφονται στο email που έστειλε στους παίκτες, ήταν οι οδηγίες που αναγραφόντουσαν και στην κυβερνητική ιστοσελίδα Smart Traveller, στην οποία τους είχε παραπέμψει ο Υπουργός Υγείας της Αυστραλίας!

Πρακτικά όλα τα παραπάνω δείχνουν πως ο Τζόκοβιτς, που παραμένει στο ξενοδοχείο Park Hotel του Κάρλτον περιμένοντας την ερχόμενη Δευτέρα που θα εκδικαστεί η έφεση που έχουν υποβάλλει οι δικηγόροι του για την ακύρωση της βίζας, έπραξε σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τους διοργανωτές του τουρνουά οι οποίοι ξεκάθαρα οδηγούνται σε ένα φιάσκο δίχως προηγούμενο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA