Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς να έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον πριν ξεκινήσει το Australian Open, όμως στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης του τένις τα βλέμματα πέφτουν στους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη για τη χώρα μας. Στην κλήρωση των ταμπλό (στην οποία έλαβε τελικά μέρος ο Σέρβος Νο1) έγιναν γνωστοί και οι πρώτοι αντίπαλοι για τους εκπροσώπους της Ελλάδας στο τουρνουά.

Διαβάστε ακόμη: Εγινε τελικά η κλήρωση του Australian Open - Κανονικά στο ταμπλό ο Νόβακ Τζόκοβιτς, στον αέρα η παραμονή του στη χώρα

Ετσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε μάλλον δύσκολη κλήρωση για τον πρώτο γύρο καθώς κληρώθηκε με τον φορμαρισμένο Σουηδό Μάικλ Ιμερ που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Davis Cup και είναι στην κάτω πλευρά του ταμπλό. Ο Τσιτσιπάς είναι το φαβορί και εφ όσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μπάεθ και Ράμος-Βινόλας στον 2ο γύρο, ενώ στον τρίτο τον περιμένει λογικά ο Ντιμιτρόφ κα στον 4ο ο Μπαουτίστα-Αγκούτ.

Αν όλα πάνε καλά και φτάσει στα προημιτελικά, επικρατέστερος να βρεθεί στον δρόμο του είναι ο Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος όμως στον προηγούμενο γύρο θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γιάνικ Σίνερ, που είναι επίσης δύσκολος αντίπαλος για τον Στέφανο. Στα ημιτελικά θα είναι έκπληξη αν δε βρει τον Μεντβέντεφ, ο οποίος θα έχει να ξεπεράσει πρώτα τους Σβάρτσμαν και Ρούμπλεφ.

Η αντίπαλος της Σάκκαρη

Αντίθετα ευνοϊκή ως τα προημιτελικά του Australian Open ήταν η κλήρωση για την Μαρία Σάκκαρη. Στο ξεκίνημά της κληρώθηκε με την Τατιάνα Μαρία στον πρώτο γύρο. Στη συνέχεια θα παίξει είτε με την Λευκορωσίδα Σάσνοβιτς, είτε με qualifier, ενώ στον τρίτο γύρο επικρατέστερη να βρεθεί στον δρόμο της, είναι η Ρωσίδα Κουντερμέτοβα.

Στην φάση των «16» έρχεται το πρώτο δύσκολο τεστ καθώς εκτός απροόπτου θα παίξει είτε με την Τζαμπέρ, είτε με την Πέγκουλα, ενώ αν ξεπεράσει και την Μπάρτι στα προμιτελικά, πιθανότερες να βρει στον ημιτελικό είναι οι Κρεϊτσίκοβα, Αζαρένκα, Σβιτόλινα και Μπαντόσα που βρίσκονται στην ίδια πλευρά. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η Μπάρτι για να φτάσει στα προημιτελικά, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ναόμι Οσάκα που θα την βρει ένα γύρο πριν την Σάκκαρη, αν επιβεβαιωθούν βέβαια οι νίκες των φαβορί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA