Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα τρία Survivor, το φετινό δεν είχε ως στόχο να μας δείξει πολύ γυμνασμένα σώματα, αλλά να περάσει ως μήνυμα ότι μπορείς να είσαι δυνατός αγωνιστικά χωρίς να έχεις τη σούπερ φυσική κατάσταση. Κυρίως όμως είχε άλλη στόχευση, ήθελε να πατήσει περισσότερο στο ριάλιτι και λιγότερο στον προσδιορισμό «αγωνιστικό». Παρόλα αυτά, δεν εκλείπουν τα αρκετά γυμνασμένα κορμιά.

Ο Γιώργος Ασημακόπουλος είναι ένα τέτοιο και ήταν ακόμα περισσότερο στις πρώτες εβδομάδες του Survivor. Ο Ηλίας Μπόγδανος έχει επίσης ένα πολύ καλοσχηματισμένο κορμί. Ο Σάκης Κατσούλης λόγω της ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο είναι επίσης ένας άντρας με γραμμωμένο κορμί.

Όμως εκείνος που έχει το πιο γυμνασμένο κορμί, το πιο μυώδες και το διατηρεί σε υψηλό επίπεδο ακόμα και μετά από 4 μήνες πείνας στο ριάλιτι, είναι ο Γιώργος Κόρομι

Το οξύμωρο όμως με τον Κόρομι είναι ότι παρόλο που το σώμα του είναι το πιο μυώδες, αγωνιστικά δεν είναι καν στους 5 καλύτερους. Με εξαίρεση τα λίγα αγωνίσματα που απαιτούν σωματική δύναμη, όπως τα βάρη που σήκωναν στην πλάτη πριν από 10 μέρες περίπου, όλα τα υπόλοιπα αγωνίσματα απαιτούν ταχύτητα και καλό στόχο. Ο Κόρομι δεν έχει δείξει ως τώρα ότι είναι ιδιαίτερα καλός σε κανένα από τα δύο και μάλιστα κάποιες φορές, όπως στο αγώνισμα επάθλου της Κυριακής, έχει αρκετές αδύναμες ρίψεις.

Η αθλητικότητα είναι σημαντική, αλλά όχι επαρκής

Στο αγώνισμα του χθεσινού επεισοδίου έπαιξε 2 φορές και ηττήθηκε, όντας ανταγωνιστικός μόνο με τον Ασημακόπουλο, ο οποίος επίσης δεν είναι ιδιαίτερα καλός στο στόχο, αλλά τον είχε προσπεράσει κάμποσα μέτρα στον στίβο. 

Αγωνιστικά αυτή τη στιγμή ο Κόρομι είναι πίσω από Κατσούλη, Μπόγδανο, Τζέιμς, Μπάρτζη και ίσος με Ασημακόπουλο, Γαλακτερό. Δε βάζουμε καν στην εξίσωση τις κοπέλες αφού δεν παίζουν ποτέ αντίπαλοι, αλλά είμαστε βέβαιοι πως απέναντι και σε Μαριαλένα-Καρολίνα δεν θα τα πήγαινε ιδιαίτερα καλά.

Με εξαίρεση το αγώνισμα με τα βάρη, δεν έχει περάσει αγώνισμα που να μην έχει σίγουρα μια ήττα, ενώ είναι συχνό το φαινόμενο να μην κερδίζει καθόλου σε αγωνίσματα. 

Θα αναρωτιέται κάποιος για ποιο λόγο έγινε όλη αυτή η αναφορά στις αγωνιστικές επιδόσεις του Κόρομι. Μα για να αναδειχθεί περισσότερο το στοιχείο του φετινού Survivor που είναι, μεταξύ άλλων, μια εικόνα αυτοπεποίησης για όσους μπορεί να νιώθουν ότι για να κερδίζεις απαιτείται να έχεις ένα μυώδες σώμα. Ο Τζέιμς, ένας από τους 2-3 πιο δυνατούς παίκτες, ένα ένα φυσιολογικό σώμα κι όμως έχει τον τρόπο να κερδίζει ακόμα και πιο αθλητικούς από εκείνον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA