Μενού
  • Α-
  • Α+

Με συγκινητική ατμόσφαιρα ξεκίνησε ο μεγάλος τελικός του MasterChef, με την Μαργαρίτα Νικολαΐδη και τον Διονύση Σαρακίνη, να αγωνίζονται για την τελευταία δοκιμασία που θα αναδείξει τον νικητή. Καλεσμένος ο παγκοσμίου φήμης σεφ, Jason Atherton, που τους παρουσίασε τρία πολύ δύσκολα πιάτα, κάνοντας το έργο των παικτών, δύσκολο.

Διαβάστε ακόμη: MasterChef - Jason Atherton: Ποιος είναι ο κορυφαίος σεφ που θα εμφανιστεί στον τελικό 

Κατά την παρουσίαση των πιάτων του τελικού, το άγχος για τους δύο φιναλίστ κορυφώθηκε, αφού τα πιάτα του σεφ, Jason Atherton έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Οι μαγειρικές λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά, ενώ οι δύο φιναλίστ πρέπει να αξιοποιήσουν σωστά όλα τα στοιχεία. Οι τρεις σεφ ζήτησαν από τον Διονύση και την Μαργαρίτα, ένα ορεκτικό, ένα κυρίως πιάτο και δύο γλυκά, σε διάστημα 3,5 ωρών.

Το ορεκτικό αποτελείται από χτένια, σχεδόν σαν σεβίτσε, μαριναρισμένα με ιαπωνική σάλτσα με γουσάμπι. Από πάνω έχουν ένα τραγανό ραπανάκι, λίγο τζελ λεμονιού, λάδι από αφυδατωμένες μαύρες ελιές και λάδι σχοινόπρασου. Συνοδεύεται από χαλαπένιο και αγγούρι γρανίτα, που απλώνεται από πάνω. Στο κυρίως πιάτο, οι παίκτες πρέπει να αντιγράψουν ένα υψηλής μαγειρικής, τόσο όσο στη γεύση όσο και στο στήσιμο, με πολλά διαφορετικά στοιχεία, συνοδευμένο με ζυμαρικά trοfie και λιαστές ντομάτες.

Όσον αφορά το γλυκό, που φαίνεται αρχικά να δυσκόλεψε και τους δύο παίκτες, πρόκειται για ένα πιάτο που στο εστιατόριο του σεφ Pollen Street Social, το ονομάζουν «τακτοποιημένη ακαταστασία». Βασίζεται σε ένα αγγλικό πιάτο που λέγεται «eton mess», και δεν είναι τίποτα άλλο από κόκκινα φρούτα, χτυπημένη κρέμα με βανίλια και μαρέγκα. Το γλυκό, όπως εξήγησε και ο σεφ, είναι πολύπλοκο, καθώς η μαρέγκα είναι πολύ λεπτή, πολύ ντελικάτη, που μέσα έχει μια πανέμορφη σαλάτα από κόκκινα φρούτα. Τη σορμπέ, τη μους και τη χτυπημένη κρέμα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA