Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη η φετινή τηλεοπτική σεζόν. Νέες (και πολύ καλές) σειρές, ποικιλία από ριάλιτι, αλλά και επιστροφές προσώπων, που έλειψαν (για λίγο) από την τηλεοπτική πραγματικότητα. Φυσικά, στην τελευταία κατηγορία ανήκει και η Ελένη Μενεγάκη, η οποία έχει καταφέρει να κάνει το όνομά της συνώνυμο της ελληνικής TV.

Διαβάστε ακόμη: Ελένη Μενεγάκη: Η μεγάλη επιστροφή στην TV και το εντυπωσιακό φόρεμα της πρεμιέρας

Η Ελένη είναι ξανά εδώ, αλλά γιατί;

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Ελένη Μενεγάκη αποχαιρετούσε με δάκρυα στα μάτια τους τηλεθεατές της. Η τελευταία εκπομπή της στο κανάλι του Alpha ήταν συγκινητική και φυσικά μαζί της είχε και την κουμπάρα της, Νατάσα Θεοδωρίδου. Όλοι οι άνθρωποι που δούλεψαν για την παραγωγή της εκπομπής εμφανίστηκαν στο πλατό, με την παρουσιάστρια να χάνεται στις αγκαλιές τους. Αυτό ήταν και το τέλος ενός κεφαλαίου για την επί σχεδόν 30 χρόνια παρουσιάστρια. Η τηλεόραση είναι η ζωή της Ελένης Μενεγάκη. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας. Κι από τη στιγμή που εκείνη αποφάσισε πως έπρεπε να κλείσει ένας κύκλος ήταν όλοι μαζί της. Τη στήριξαν και της ευχήθηκαν καλή επιτυχία στη ζωή της μακριά από τα τηλεοπτικά δρώμενα. 

Τι μας έμαθε η επιστροφή της Μενεγάκη

Να που, όμως, η παρουσιάστρια δεν άντεξε μακριά από την TV. Από το καλοκαίρι κιόλας, όταν άρχισε να κυκλοφορεί η είδηση της επιστροφής της στο κανάλι του MEGA, οι περισσότεροι είχαν απορήσει. «Γιατί μόλις λίγους μήνες μετά την δακρύβρεχτη τελευταία εκπομπή, θέλει να ξαναγυρίσει;» Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους της επιστροφής, ωστόσο είμαστε σε θέση να πούμε πως η ελληνική τηλεόραση άντεξε και χωρίς την Ελένη Μενεγάκη. Για την ακρίβεια, η αποχώρηση της έμπειρης παρουσιάστριας έδωσε την ευκαιρία σε νέα, φρέσκα πρόσωπα να βγουν μπροστά και να κερδίσουν τη συμπάθεια του κοινού. Η Δανάη Μπάρκα, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η Ιωάννα Μαλέσκου είναι κάποιες από τις παρουσιάστριες που είδαμε να κάνουν το δικό τους βήμα κατά την περσινή σεζόν.

Μπορεί το τηλεοπτικό κοινό να είναι δύσπιστο με κάθε νέα προσπάθεια, ωστόσο, η τηλεόραση χρειάζεται ανανέωση. Χρειάζεται νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, νέα concepts, προκειμένου να εξελιχθεί και να πάει μπροστά.  Τι μας έμαθε η επιστροφή της Μενεγάκη; Ότι ίσως σε εκείνη έλειψε περισσότερο η τηλεόραση, απ' ότι έλειψε εκείνη από την τηλεόραση. Η φετινή της πρεμιέρα ήταν ουσιαστικά μια συνέχεια της εκπομπής, που έκανε στον Alpha. Βασικά, ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Είδαμε ξανά τη Νατάσα Θεοδωρίδου να τραγουδά, με το Twitter να αναρωτιέται -δικαίως- αν γυρίσαμε πίσω στο χρόνο.

Ακόμη και οι συνεργάτες, που διάλεξε η Ελένη για το πάνελ της, είναι δικά της, γνώριμα πρόσωπα. Δεν ξέρουμε τι παραπάνω έχει να δώσει η Μενεγάκη στην τηλεόραση, ωστόσο, στο MEGA σίγουρα θα φέρει έσοδα. Το καταλάβαμε κι από τις ουκ ολίγες διαφημίσεις και παρουσιάσεις προϊόντων που περιελάμβανε η εκπομπή της. Αυτός ήταν άλλωστε κι ένας από τους βασικούς λόγους που οι άνθρωποι του καναλιού αποφάσισαν να τη στηρίξουν και να της προσφέρουν ό,τι ακριβώς ήθελε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA