Μενού
  • Α-
  • Α+

Φρενίτιδα έχει προκαλέσει το Squid Game (Παιχνίδι του Καλαμαριού) που κατάφερε να ανέβει στην κορυφή του παγκόσμιου Top-10 του Netflix. Έχει γίνει μία από τις κορυφαίες ξενόγλωσσες σειρές, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό καθώς υπάρχουν παιδιά που ζητούν να παίξουν στα σχολεία τα «παιχνίδια» της σειράς που χαρακτηρίζεται από βιαιότητα και κυνισμό. 

Διαβάστε ακόμη: Squid Game: Η προειδοποίηση πρωταγωνιστή της σειράς που κάνει θραύση στο Netflix 

Η βασική ιδέα της σειράς είναι η εξής: άνθρωποι στρατολογούνται από έναν οργανισμό, για να ανταγωνιστούν σε παιχνίδια ζωής ή θανάτου ενώ τα επεισόδια να έχουν πολλές σκηνές βίας. Χαρακτήρες με ενδιαφέρον, αγωνία, αίμα, φιλίες, αλλά και προδοσίες χαρακτηρίζουν το Squid Game που έχει κερδίσει οπαδούς μικρής ηλικίας, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε γονείς και εκπαιδευτικούς. 

https://www.youtube.com/watch?v=oqxAJKy0ii4

Μάλιστα τα παιδιά, που δύσκολα διαχωρίζουν την πραγματική ζωή από τη μυθοπλασία, πηγαίνουν, όπως αναφέρει η Daily Mail, στο σχολείο και ζητούν από τους εκπαιδευτικούς να παίξουν κάποια από τα επικίνδυνα παιχνίδια που συμπεριλαμβάνονται στα επεισόδια της σειράς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότερα σχολεία να στέλνουν επιστολές προς τους γονείς προκειμένου να μην επιτρέπουν στα παιδιά να βλέπουν τη σειρά. 

«Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι υπάρχει λόγος που το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ακατάλληλο για παιδιά κάτω των 15 ετών», ανέφερε το John Bramston Primary School στη Μεγάλη Βρετανία, τονίζοντας ότι από εδώ και πέρα, αν υπάρχουν ανάλογα φαινόμενα θα καλούνται οι γονείς στο σχολείο. Πατέρας από το Λονδίνο δήλωσε στους Times: «δεν μπορώ να πιστέψω πως ο δάσκαλος μου είπε πως ο γιος μου μιμείται τη σειρά στην αυλή του σχολείου. Η σειρά έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις». 

Εκπρόσωπος του Sandown School στο Βέλγιο, μετά τα περιστατικά έντασης μεταξύ των μαθητών, ανακοίνωσε πως το σχολείο πρόσθεσε επιπλέον διδακτικές ώρες σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών, τους κινδύνους που υπάρχουν στο Internet, αλλά και στα τηλεοπτικά προγράμματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA