Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι προβολές του Squid Game παγκοσμίως ανεβαίνουμε ταχύτατα, με αποτέλεσμα η σειρά του Netflix να ανέβει στην κορυφή της λίστας με τις πιο προβεβλημένες στην ιστορία της πλατφόρμας. Όπως είναι λογικό, ο,τιδήποτε αφορά το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» γίνεται viral, από τα μπισκότα μέχρι τις στολές των παικτών. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το κορεατικό τραγούδι, που ακούμε στο πρώτο παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμη: Squid Game: Η εξάπλωση του παιχνιδιού και στην Αθήνα προκαλεί μεγάλη ανησυχία

Ασφαλώς έχεις καταλάβει για ποιο μιλάμε. Σου έχει κολλήσει κι εσένα στο κεφάλι σου, χωρίς να έχεις ιδέα τι σημαίνουν οι στίχοι του. Είναι το τραγούδι που ακούμε από την γιγάντια κούκλα, στο πρώτο παιχνίδι του Squid Game, το «Red Light, Green Light», ή αλλιώς το γνωστό σε όλους μας «Αγαλματάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα».

Το συγκεκριμένο τραγούδι, λοιπόν, έχει έναν στίχο που επαναλαμβάνεται και είναι ο «무궁화 꼬찌 피엇 소리다». Ναι, οκ, προφανώς δεν γίνεται δουλειά με αυτόν τον τρόπο. Μεταφέροντας τον στίχο στο λατινικό λεξιλόγιο, φαίνεται κάπως έτσι «Mugunghwa Kkoci Pieot Seumnida». Oύτε τώρα, όμως, καταλαβαίνουμε και πολλά.

Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ελεύθερη μετάφραση του στίχου, λοιπόν, φαίνεται πως δεν έχει και μεγάλη σχέση με το παιχνίδι. Ούτε για αγάλματα μιλάει, αλλά ούτε για πράσινα και κόκκινα φώτα. Αντίθετα, μιλάει για ένα λουλούδι. «Ο συριακός ιβίσκος έχει ανθίσει», λέει η κούκλα του Squid Game σε ελεύθερη μετάφραση. Και την στιγμή που το συγκεκριμένο λουλούδι ανθίζει, οι παίκτες πρέπει να μείνουν ακίνητοι, αλλιώς θα «φύγουν» από το παιχνίδι.

Τι σχέση έχει ο συριακός ιβίσκος με το Squid Game; Βλέπεις, το συγκεκριμένο λουλούδι αποτελεί το εθνικό φυτό της Νοτίου Κορέας. Άρα όσο να πεις συνδέεται και υπάρχει μια λογική εξήγηση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA