Μενού
  • Α-
  • Α+

Φανερά ενοχλημένος ο Αντώνης Κανάκης έθεσε μία σειρά ερωτημάτων προς τον Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter αναφορικά με σχόλια που είχαν κάνει οι Ράδιο Αρβύλα για τη Λίνα Μενδώνη, η οποία είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε για τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη. 

Διαβάστε ακόμη: Στάθης Παναγιωτόπουλος: Οι Ράδιο Αρβύλα θα συνεχίσουν κανονικά, ξεκαθάρισε ο Αντώνης Κανάκης

Η εκπομπή Ράδιο Αρβύλα προβλήθηκε κανονικά την Τρίτη (14/12) και ο Αντώνης Κανάκης έστρεψε τα βέλη του προς όσους άσκησαν κριτική στον ίδιο και τους συνεργάτες του μετά την απομάκρυνση του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Μεταξύ αυτών, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε καυτηριάσει τη στάση του παρουσιαστή στο θέμα Λιγνάδη, σε σχέση με αυτή που τήρησε στην τωρινή περίσταση.  

«Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Βγήκε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να μας κάνει τον εξής συμψηφισμό: της κριτικής που είχαμε ασκήσει πριν από κάποια χρόνια στη Λίνα Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Είχαμε διατυπώσει ότι ένας άνθρωπος σε μία τόσο σημαντική θέση να μην είχε ελεγχθεί και το γεγονός ότι γίνονται αυτοί οι συμψηφισμοί μεταξύ του υπουργού Πολιτισμού και μιας τηλεοπτικής εκπομπής.  Και το γεγονός και μόνο ότι γίνονται αυτοί οι συμψηφισμοί και η εξίσωση, μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού της χώρας και μιας σατιρικής εκπομπής, στο διαδίκτυο να το καταλάβω», ανέφερε αρχικά ο Αντώνης Κανάκης. 

«Το ότι γίνονται αυτοί οι συμψηφισμοί από συγκεκριμένους δημοσιογράφους το καταλαβαίνω, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από αυτούς. Το να πρέπει όμως να εξηγήσουμε εμείς στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που είναι πολιτικό ον και του αρέσει η αρχαία Ελλάδα ότι το να συμψηφίσεις την πολιτική ηγεσία με μία τηλεοπτική σατιρική εκπομπή δεν θα το έκανε ούτε παιδάκι του δημοτικού. Ξεπερνάει τη σκέψη ποιοι είναι οι άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή μου, λες που ζω. Το να εξηγήσουμε το ποιοι είναι οι κανόνες που διέπουν την πολιτική ευθιξία, το πολιτικό βάρος και την αξιολόγηση αυτών των ανθρώπων, ότι έχουν διαφορετικό βάρος, πραγματικά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά», συνέχισε ο παρουσιαστής. 

Αν πρέπει εμείς να εξηγήσουμε ότι εμείς δεν έχουμε θεσμικό ρόλο, δεν αποφασίζουμε για τις ζωές των άλλων, αν θέλει κάποιος μας παρακολουθεί, αν δεν θέλει όχι, η πολιτική ευθιξία λειτουργεί τελείως διαφορετικά στις ηγεσίες, πραγματικά δεν ξέρουμε τι να πούμε. Είχε βουίξει ο τόπος για τη φράση αυτού του ανθρώπου και η κυρία Μενδώνη δεν έκανε τίποτα και εμείς είμαστε εδώ. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Ας μας απαντήσει ο κ. Γεωργιάδης αλλά όχι με εξυπνακίστικες απαντήσεις που δεν λένε τίποτα», τόνισε ο Αντώνης Κανάκης

«Η ουσία είναι η εξής: εσείς που νομοθετείτε να αλλάξετε τα πράγματα. Πώς επιτρέπεται όλα αυτά τα χρόνια να λειτουργούν σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου να ανεβάζουν βίντεο κοριτσιών και αγοριών χωρίς κανένα έλεγχο; Εσείς το επιτρέπετε. Εσείς είστε ηθικοί αυτουργοί σε αυτό που συμβαίνει σε μια κοπέλα. Πώς κύριε Άδωνι Γεωργιάδη αντί να πάτε στην ουσία του περιστατικού, που είναι το θύμα, επιλέγετε να καλύψετε μια υπουργό σας; Πώς γίνεται η κοπέλα αυτή να πήγε στη Δικαιοσύνη το 2019 και ακόμα να περιμένει; Και πως γίνεται να μην έχει κουνηθεί φύλλο; Πώς γίνονται αυτά τα πράγματα; Που έχετε το θράσος να γίνονται αυτά τα πράγματα στη χώρα που διοικείτε, λες και είστε μεσημεριανή εκπομπή. Με σεβασμό στις μεσημεριανές εκπομπές, περισσότερο από ό,τι σε εσάς. Να συμμετέχετε στο πανηγύρι αυτό, αλλά οι πράξεις σας να είναι ανύπαρκτες. Συγχαρητήρια!», τόνισε. 

«Δεν είναι τόσο δύσκολο γαμώτο να κάνετε κάτι ουσιαστικό! Κάντε αυτά τα πράγματα που για απλούς πολίτες είναι αυτονόητα. Χρόνια ατελείωτα για να αλλάξετε κάτι! Δημιουργήστε ένα πλαίσιο για να μη συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και όταν συμβαίνουν να υπάρχει ακαριαία απονομή δικαιοσύνης όχι ένα σύστημα που τόσα χρόνια συμβαίνει κάτι τέτοιο», είπε ο Αντώνης Κανάκης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA