Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Γιώργος Καρκάς βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (16/2) στη Super Κατερίνα, με σκοπό να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε σχετικά με τις δηλώσεις του για τους «βιαστές», με αφορμή τα όσα είπε ο Σάκης Ρουβάς για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Για όσους δεν θυμούνται, να σημειωθεί ότι ο ηθοποιός είχε μιλήσει για τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη και είχε πει στην κάμερα της εκπομπής ότι: «Οι δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν από τις λίγες νόμιμες. Στην τηλεόραση, το μόνο που μπορείς να υποστηρίξεις είναι την αθωότητα κάποιου αν την πιστεύεις.

Διαβάστε ακόμη: Μαρίνος Κόνσολος: Οι αποκαλύψεις για τον Δημήτρη Λιγνάδη μόνο αηδία μπορούν να μου φέρουν

Την ενοχή κάποιου στην τηλεόραση πριν από τη δίκη όταν δηλώνει ότι είναι αθώος, δεν έχεις το δικαίωμα από τον νόμο να την υποστηρίζεις, είναι προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας, αυτό είναι το αδίκημα. Είναι η μόνη νόμιμη δήλωση», είπε και συνέχισε: «Αν δεν πει κάποιος ότι τον βίασε ή ότι τον κακοποίησε ή "να καεί στην κόλαση" αυτομάτως θεωρείται ότι τον ξεπλένει. Συγνώμη, ακόμα και κάποιος βιαστής να είναι, ε, δεν είναι 24 ώρες το 24ωρο, θα πίνει και έναν καφέ ήρεμα με κάποιον φίλο του χωρίς να βιάζει, τρεις ώρες τη μέρα. Αυτός ο φίλος θα πει τις καλές στιγμές που είχε μαζί του, τι να κάνουμε τώρα. Είναι το νόμιμο και είναι το μόνο που έχει αξιακό υπόβαθρο». 

Στο πλατό της Super Κατερίνα ο Γιώργος Καρκάς εξήγησε: «Τοποθετήθηκα καθαρά για το κομμάτι που αφορούσε το αν κάποιος που είναι κολλητός σου φίλος οφείλει να γνωρίζει τι κάνεις τις στιγμές που έχεις τα θεματάκια σου. Ο Σάκης Ρουβάς ίσως να υπονοούσε και μια άλλη επιπρόσθετη αδυναμία του Δημήτρη Λιγνάδη, την οποία, ίσως, να την ήξερε ο ίδιος που ήταν φίλος του. Εγώ στάθηκα στο "αν" επειδή είναι κολλητός σου φίλος να ξέρει, και δεύτερον επειδή εξέφρασε τη συμπάθειά του, δεν σημαίνει ότι αυτή η πτυχή του δεν υπάρχει. Μπορεί και να υπάρχει και ο κολλητός του φίλος να μην το ξέρει».

Ωστόσο, ένα σχόλιο του Ανδρέα Μικρούτσικου προς το τέλος, δυναμίτισε την ατμόσφαιρα. «Επειδή είναι δομημένος ο λόγος σου και επειδή θέτεις πολύ σημαντικά το τεκμήριο της αθωότητας, θέλω να σου πω στο λόγο σου να εντάξεις και το εξής: κατάκτηση του τεκμήριου της αθωότητας, αλλά όχι άλλοθι για να ξεπλένουμε», είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Η απάντηση του Γιώργου Καρκά ήταν άμεση και σε έντονο ύφος: «Σας παρακαλώ, κύριε Μικρούτσικε, ξεπλένουμε όταν έχει αποδειχτεί η βρώμα. Η βρώμα αποδεικνύεται στα δικαστήρια. Η αποδεικτική διαδικασία είναι το δικαστήριο. Επομένως, δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεπλένουμε κάποιον από τη στιγμή που δεν έχει αποφασίσει η δικαιοσύνη αν είναι ένοχος. Είπατε τη λέξη ξέπλυμα που έχει γίνει της μόδας», είπε.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος θέλησε να διευκρινίσει πως: «είπα ότι το τεκμήριο δεν θα γίνεται και άλλοθι για να του κρατήσουμε την αξία του, του ξεπλύματος. Το τεκμήριο της αθωότητας δε θα με κάνει εμένα να βλέπω ουδέτερα το φονιά του παιδιού».

Ωστόσο, ο Γιώργος Καρκάς απάντησε πάλι: «Όταν υπάρχει φονιάς παιδιού, υπάρχει και πτώμα, είναι αυταπόδεικτο» και πρόσθεσε ότι «επίσης, το τεκμήριο της αθωότητας δεν υπάρχει σε περιπτώσεις ομολογία. Από εσάς τις τηλεοράσεις θέλει προσοχή». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA