Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας αρραβώνας-«ριάλιτι» και δύο άνθρωποι που αν και κανείς δεν γνωρίζει ποιοι ακριβώς είναι, όλοι ασχολούνται μαζί τους. Μιλάμε φυσικά για τον Μαυρίκιο Μαυρικίου και την Ιλάειρα Ζήση. Το ζευγάρι που τις τελευταίες ημέρες απασχολεί όσο κανένα τις πρωινές εκπομπές και που οι δημοσιογράφοι σχηματίζουν ουρά για μία δήλωσή του. Τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική showbiz; Και γιατί αυτός ο γάμος είναι τόσο «σοβαρός», που συγκεντρώνει τόσες πολλές αναζητήσεις στην μηχανή αναζήτησης της Google

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι έψαξαν το όνομα του Μαυρίκιου Μαυρικίου από περιέργεια, από FoMO (Fear Of Missing Out). Από φόβο δηλαδή μήπως συμβαίνει γύρω τους κάτι εξαιρετικά σημαντικό κι εκείνοι μείνουν στο «σκοτάδι», χωρίς να γνωρίζουν. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο ο «γαμπρός» να έχει περισσότερες αναζητήσεις στο διαδίκτυο την Κυριακή (20/2), από τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ή από την κλήρωση του Τζόκερ, που χάρισε σε έναν τυχερό 8,7 εκατομμύρια ευρώ. 

Διαβάστε ακόμη: Μαυρίκιος Μαυρικίου - Ιλάειρα Zήση: Αποκάλυψαν πώς πέρασαν την πρώτη νύχτα μετά τον αρραβώνα τους

«Περίεργα πράγματα», θα πει κανείς σε μια πρώτη ανάγνωση. «Καλά με τι ασχολείται ο κόσμος;» θα αναρωτηθεί σε μια δεύτερη. Ας τα πιάσουμε, λοιπόν, από την αρχή, ξετυλίγοντας το κουβάρι του έρωτα του Μαυρίκιου Μαυρικίου και της Ιλάειρας Ζήση, για να δούμε πώς φτάσαμε μέχρι εδώ.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και η ιστορία αποτυχίας στα σόου ταλέντων 

Η πρώτη φορά που είδαμε τον Μαυρίκιο Μαυρικίου στην ελληνική τηλεόραση ήταν το μακρινό 2006. Σε ηλικία μόλις 15 ετών δήλωσε συμμετοχή στο Dream Show: The Music και τραγούδησε μπροστά στη Ναταλία Γερμανού, τον Ηλία Ψινάκη και τον Κωνσταντή Σπυρόπουλο το «Caruso». H ερμηνεία του πιτσιρικά είχε εντυπωσιάσει μάλιστα τη Γερμανού, η οποία του είπε πως «σε πέντε χρόνια, αν ασχοληθείς, θα είσαι από τους σημαντικότερους τραγουδιστές αυτής της χώρας. Και άλλων χωρών». Εντάξει ίσως λιγάκι υπερβολική, αλλά ας τη δικαιολογήσουμε. Ήταν πολύ νωρίς.

Στη συνέχεια ο Μαυρίκιος δοκίμασε την τύχη του σχεδόν σε κάθε μουσικό σόου που διοργανώθηκε στην Ελλάδα. To 2008 προσπάθησε ανεπιτυχώς να κερδίσει μία θέση στο X Factor με το «O sole mio», ενώ δύο χρόνια αργότερα τον είδαμε ξανά στο ίδιο μουσικό σόου με μια τεράστια αλλαγή στην εξωτερική του εμφάνιση. Κάπου ενδιάμεσα, το 2009, πέρασε κι από τη σκηνή του Ελλάδα Έχεις Ταλέντο, φτάνοντας μέχρι τον τελικό.

Το 2014 ερμήνευσε το τραγούδι «Πόσο Σ’ αγαπώ» και έκανε τους coaches του The Voice να γυρίσουν τις καρέκλες τους. Εκείνος επέλεξε την ομάδα της Μελίνας Ασλανίδου, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στα lives. Από τότε μπορεί να τον «χάσαμε» για λίγα χρόνια από τα τηλεοπτικά δρώμενα, αλλά ο Μαυρικίου συνέχισε να ασχολείται ενεργά με το θέατρο, τη μουσική και τη διδασκαλία.

Συνεργάστηκε με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αντώνης Μιτζέλος, Χρήστος Δάντης, Μελίνα Ασλανίδου και άλλοι, ενώ κυκλοφόρησε και δύο δίσκους με την Minos EMI.

Τι άλλο γνωρίζουμε για τον μουσικό και θεατρικό παραγωγό; Ότι κατάγεται από μια ευκατάστατη οικογένεια από την Κύπρο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως δημόσιος υπάλληλος και η μητέρα του ως μικροβιολόγος. Παράλληλα, είχε γίνει και ένα θέμα κατά το παρελθόν με τα πολύ υψηλά συμβόλαια που έδινε σε όσους έπαιρναν μέρος στις παραστάσεις του με τον ίδιο να δηλώνει σε συνέντευξή του στο Down Town πως «δεν έχει καμία σημασία πού τα βρήκα τα χρήματα, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Το θέμα ήταν γιατί να δώσω τόσα λεφτά;».

https://www.instagram.com/p/B-KvFtTDLbd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Κυριολεκτικά με χρησιμοποίησαν. Υπήρξε ηθοποιός που μου ζήτησε 10.000 ευρώ, δηλαδή 60.000 ευρώ τη σεζόν. Μπήκα «μέσα» στην Παριζιάνα. Δεν με ένοιαξε ότι μου ζητούσαν 5.000 ευρώ μισθό, αλλά με ένοιαξε ότι δεν εκτιμήθηκε ότι τα έδωσα», είπε σε άλλη του συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή.

Κατά καιρούς κάποια κανάλια του ζητούσαν μια δήλωση, με εκείνον να καταφέρνει κάθε φορά να φέρει τα πάνω κάτω. Όπως έγινε όταν αποκάλυψε δύο ονόματα ηθοποιών που αποχώρησαν από παράσταση, επειδή δεν είχαν κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό. Από το καλοκαίρι του 2020, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ανέλαβε τη θέση του διευθυντή του τμήματος Υποκριτικής Τέχνης του ΙΕΚ ΑΛΦΑ κι εκεί ήταν που γνώρισε την Ιλάειρα Ζήση ένα χρόνο αργότερα.

Ποια είναι η Ιλάειρα Ζήση που παντρεύεται ο Μαυρίκιος Μαυρικίου

Κάπως έτσι, εντελώς ξαφνικά, μπήκε στη ζωή μας και η σύντροφός του. Η 22χρονη Ιλάειρα Ζήση, η οποία πήγε για ως μαθήτρια στο ΙΕΚ που δίδασκε ο Μαυρίκιος, κατάγεται από ένα χωριό του νομού Φθιώτιδας, τον Άγιο Κωνσταντίνο. «Είναι η πρώτη φορά που ερωτεύομαι τόσο πολύ μία γυναίκα και έχω αυτή τη διάθεση να κάνω οικογένεια. Έκανα την πρόταση στην αλλαγή του χρόνου. Ήμασταν στον κουμπάρο μας, τον Γιώργο Τσούκαλη, τον ιδιωτικό ερευνητή. Εγώ τραγουδούσα και καλά χάλασε το μικρόφωνο, άνοιξα το μικρόφωνο και είχε το μονόπετρο. Το κορίτσι αυτό είναι μαθήτριά μου, ήρθε για να σπουδάσει και ερωτευτήκαμε», δήλωσε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου στις αρχές του έτους.

Για την ώρα γνωρίζουμε εξαιρετικά λίγα πράγματα για εκείνη. Ξέρουμε μόνο ότι σπούδασε φυσιοθεραπεία στην Κύπρο, έχει ένα δεύτερο πτυχίο στην μουσική και κινησιολογία, ενώ πρόσφατα είχε ξεκινήσει μαθήματα υποκριτικής στην σχολή, όπου διδάσκει ο αγαπημένος της. Δηλώνει ερωτευμένη με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου και βλέπει στα μάτια του τον άντρα της ζωής της. 

Ένας αρραβώνας - «ριάλιτι»

Από αυτό το σημείο και μετά ξεκίνησε ένας έρωτας, που θυμίζει ριάλιτι αντίστοιχο με αυτό των Kardashians. Οι κάμερες και τα κανάλια ακολουθούν παντού τον Μαυρίκιο και την Ιλάειρα. Από το σπίτι και την έξοδό τους, μέχρι το σπα και τον αρραβώνα. «Παίζει» ως πρώτη είδηση σε πρωινές εκπομπές το πρόγραμμα του γάμου τους, λες και πρόκειται για κάποιο γάμο μέλους της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, ενώ τους βλέπουμε συνεχώς στον καναπέ κάποιας παρουσιάστριας. 

Σε άλλο επεισόδιο του σίριαλ του love story τους, μάθαμε ότι το πραγματικό όνομα της φοιτήτριας υποκριτικής δεν είναι τελικά Ιλάειρα, αλλά Δήμητρα. Το αποκάλυψε η γιαγιά της στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου. «Εγώ τη φωνάζω Δήμητρα. Δεν μπορώ να την πω Ιλάειρα» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, ακούμε την Ιλάειρα και τον Μαυρίκιο να διαφημίζουν συνεχώς την ταβέρνα του πατέρα της, στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Εκεί άλλωστε έγινε και το πρώτο γλέντι του αρραβώνα το μεσημέρι. 

Ποιο ήταν, όμως, το πιο σουρεάλ σκηνικό που έγινε στον αρραβώνα; Το πλούμισμα του ζευγαριού. Μπορεί πολλοί να μη γνώριζαν καν την ύπαρξη του συγκεκριμένου εθίμου, αλλά ο Μαυρίκιος και η Ιλάειρα μάς έκαναν να το μάθουμε. Οι συγγενείς στόλισαν με διαμάντια, κοσμήματα και χρυσές λίρες τους δύο μελλόνυμφους με τη διαδικασία να κρατά σαράντα λεπτά και τα χρυσαφικά να είναι ατελείωτα. 

https://www.instagram.com/p/CZ-MAmoMCC7/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο γάμος του ζευγαριού αναμένεται να γίνει τον Αύγουστο στην Λεμεσό από όπου κατάγεται ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και κάτι μας λέει ότι όλο αυτό το «πανηγυράκι» θα κρατήσει μέχρι τότε. Οι δυο τους θα συνεχίσουν να εμφανίζονται σε εκπομπές, θα δηλώνουν ερωτευμένοι, θα βλέπουμε στιγμές από την καθημερινότητά τους, από τα ταξίδια τους. Μια σχέση, η οποία θα θυμίζει περισσότερο «ριάλιτι», παρά μια πραγματική αγάπη, που χρειάζεται χρόνο και χώρο για να σταθεί και ένα ζευγάρι που θα περνάει περισσότερο χρόνο μπροστά από τις κάμερες, παρά πίσω από αυτές.

Αν θα μπορούσε τώρα όλο αυτό το love story να αποτελέσει έμπνευση ακόμα και για μια ταινία ή σειρά του Netflix; Γιατί όχι; 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA