Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την επιστροφή του Δημήτρη Ταϊρίδη ή αλλιώς «Μπόμπαινα», της Βασιλικής Δροσάτου και του Νίκου Μπέρκα στο MasterChef, στο επεισόδιο της Παρασκευής (1/4) το εισιτήριο της επιστροφής στον διαγωνισμό μαγειρικής του Star διεκδίκησαν ο Γρηγόρης Γιαννόπουλος και ο Στέφανος Σαμανής. Μαζί τους θα έπρεπε κανονικά να διαγωνιστεί και η Αναστασία Ντμίτρουκ, ωστόσο αποχώρησε οικειοθελώς λόγω των όσων συμβαίνουν με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη: MasterChef: Ο «Μπόμπαινας» επέστρεψε - Η θεαματική είσοδος και τα «καρφιά» που έριξε

«Είστε δύο, κανονικά θα έπρεπε να ήσασταν τρεις. Η Αναστασία ήθελε πάρα πολύ να το παλέψει να μαγειρέψει, για να μπει ξανά στο σπίτι του MasterChef, αλλά λόγω των εξελίξεων στη γενέτειρά της αποφάσισε να αποχωρήσει. Η Αναστασία έπρεπε να υποστηρίξει την οικογένειά της και τη μητέρα της. Εμείς κατανοούμε απόλυτα και είμαστε μαζί της σε όλο αυτό», εξήγησε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Τεχνική και ταχύτητα θα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην πρώτη δοκιμασία της ημέρας. Ένας αγώνας δρόμου για τα 20 τέλεια τηγανητά αυγά, θα έδινε σε κάποιον σημαντικό προβάδισμα και τη δυνατότητα να θέσει τους δικούς του όρους στη μαγειρική μονομαχία, που ακολουθούσε.

Ο Γρηγόρης κέρδισε τη μάχη τα αυγά

Ο Γρηγόρης και ο Στέφανος έκαναν μια ύστατη προσπάθεια για να είναι το όνομά τους ανάμεσα σε εκείνα που θα συμπλήρωναν την τελική 16αδα του MasterChef 2022. Για να το πετύχουν και το ταξίδι τους στον διαγωνισμό να μην ολοκληρωθεί πρόωρα, έπρεπε να προσπεράσουν δύο εμπόδια. Το πρώτο απαιτούσε από τους παίκτες να φτιάξουν 20 τέλεια τηγανητά αυγά. Μετά από αρκετό τρέξιμο και πολλά σπασμένα αυγά, νικητής της δοκιμασίας αναδείχθηκε ο Γρηγόρης, ο οποίος είχε ένα σπουδαίο πλεονέκτημα στη μαγειρική μονομαχία που ακολουθούσε.

Το τεράστιο πλεονέκτημα που κέρδισε ο Γρηγόρης

Στην τελευταία δοκιμασία, οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να αποδείξουν πόσο πολύ θέλουν πραγματικά να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του τίτλου του MasterChef 2022 και του επάθλου των 50.000 ευρώ, φτιάχνοντας ένα πιάτο αντάξιο των προσδοκιών και των απαιτήσεων του διαγωνισμού.

Ο Γρηγόρης είχε τη δυνατότητα να μπει για 10 λεπτά στην αποθήκη τροφίμων και να επιλέξει τα υλικά με τα οποία θα μαγείρευε εκείνος και ο αντίπαλός του. Ο χρόνος που θα είχαν στη διάθεσή τους για να δημιουργήσουν το πιάτο που θα τους έβαζε ξανά μέσα στον διαγωνισμό ήταν τα 60 λεπτά. Ο Γρηγόρης δεν θέλησε να δυσκολέψει τον Στέφανο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ψήσιμο στο κρέας, γι’ αυτό προτίμησε τα θαλασσινά ως πρώτη ύλη.

Τεράστια ανατροπή με την τελευταία ποδιά

Ο Γρηγόρης και ο Στέφανος είχαν μία τελευταία ευκαιρία για να μπουν στον διαγωνισμό μαγειρικής, την οποία όπως φάνηκε, δεν εκμεταλλεύτηκαν. Ο Γρηγόρης ως νικητής της πρώτης δοκιμασίας, επέλεξε το βασικό υλικό με το οποίο μαγείρεψαν, δηλαδή τις καραβίδες. Οι προσπάθειές τους όμως δεν ικανοποίησαν τους κριτές, οι οποίοι αποφάσισαν να μη δώσουν σε κανέναν τους ποδιά και έτσι δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο σπίτι του MasterChef.

Στο άκουσμα αυτής της εξέλιξης άπαντες σοκαρίστηκαν και πιο πολύ οι κολλητοί του Γρηγόρη που δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, αναφέροντας ότι ο «Γρηγόρης ήταν για τελικό». Ο Πάνος απέδωσε τη στάση του Γρηγόρη στα σχόλια του κόσμου, όταν βγήκε από το παιχνίδι, μερικά από τα οποία ήταν αρνητικά και τον επηρέασαν ψυχολογικά.

«Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Έχω τους φίλους μου. Είμαι ικανοποιημένος με την πορεία μου στον διαγωνισμό. Όλα τα άλλα που έγιναν και δεν κατάλαβα πώς έγιναν κάποια πράγματα συγκεκρίμενα όχι απλά θα τα άλλαζα, αν το ήξερα, δε θα τα έκανα ποτέ. Κάποιο συγκεκριμένο πράγμα που με έχει πειράξει βαθιά. Δεν είναι η ώρα να το πω. Θα το πω όταν πρέπει», ήταν οι αινιγματικές δηλώσεις του Γρηγόρη Γιαννόπουλου στις κάμερες λίγο πριν την αποχώρησή του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA