TV - MEDIA
05/05/2022 14:47

Άγριες Μέλισσες: Ανακοίνωση των δημιουργών με αιχμές για τον Alpha - «Μετατρέπουν τη μυθοπλασία σε αρένα»

Οι σεναριογράφοι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, καθώς επίσης και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, αναφέρουν πως η σειρά που είχε προγραμματιστεί να προβληθεί τον Ιανουάριο του 2023 δεν θα βγει στον «αέρα» του ΑΝΤ1 και αφήνουν αιχμές για συναδέλφους τους αφού παρόμοιο περιεχόμενο θα προβάλλεται και σε άλλο σταθμό

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Άγριες Μέλισσες: Ανακοίνωση των δημιουργών με αιχμές για τον Alpha - «Μετατρέπουν τη μυθοπλασία σε αρένα»
Σκηνή από τη σειρά «Αγριες Μέλισσες» / Φωτογραφία: ΑΝΤ1
Ανάγνωση:

Οι δημιουργοί της δημοφιλούς σειράς Αγριες Μέλισσες, με κοινή τους ανακοίνωση στο Facebook γνωστοποιούν πως αναβάλλεται η σειρά Ντέρτι. Οι σεναριογράφοι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, καθώς επίσης και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, αναφέρουν πως η σειρά που είχε προγραμματιστεί να προβληθεί τον Ιανουάριο του 2023 δεν θα βγει στον «αέρα» του ΑΝΤ1 και αφήνουν αιχμές για συναδέλφους τους αφού παρόμοιο περιεχόμενο θα προβάλλεται και σε άλλο σταθμό.

Διαβάστε ακόμη: Τι είδαμε στο τρέιλερ του Love Island και γιατί θα είναι σε ετοιμότητα το ΕΣΡ

Για την ιστορία, στον ALPHA προγραμματίζεται να προβληθεί παρόμοιο πρότζεκτ με αυτό του Ντέρτι και θα αφορά τα μπουζούκια της δεκαετίας του 1980. Οπως είχε γραφτεί στο Τηλεκοντρόλ του Reader, στη συγκεκριμένη σειρά φαίνεται πως θα δούμε τους Βασίλη Μπισμπίκη και Γιάννη Στάνκογλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Μελίνα Τσαμπάνη, Πέτρος Καλκόβαλης και Λευτέρης Χαρίτος στην ανακοίνωσή τους αφήνουν σαφείς αιχμές αναφέροντας στην ανακοίνωσή της πως γνωρίζουν «για ποιο λόγο έγινε αυτή η επιλογή από το συγκεκριμένο σταθμό, πότε αποφασίστηκε και πού αποσκοπούσε. Ο χώρος μας είναι μικρός άλλωστε. Τα στελέχη που επέλεξαν να φέρουν αυτά τα “νέα ήθη” στο χώρο της μυθοπλασίας προφανώς στοχεύουν κυρίως στην αποδυνάμωση του ανταγωνισμού, κι όχι στην ανάγκη του κοινού για διαφορετικό και πλούσιο περιεχόμενο» και «καταλήξαμε να μην συμμετέχουμε σε μια διαδικασία που μετατρέπει την μυθοπλασία σε αρένα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσους συντελεστές και ηθοποιούς ήρθαν σ’επαφή μαζί μας για να συμμετέχουν στην σειρά «Ντέρτι» η οποία ήταν προγραμματισμένη να προβληθεί τον Γενάρη του 2023, καθώς και τους τηλεθεατές που μας έχουν τιμήσει με το ενδιαφέρον τους για την επόμενη δουλειά μας, ότι η εν λόγω παραγωγή αναβάλλεται. Στη θέση της έρχεται μια νέα πρόταση, που κανονικά θα ακολουθούσε το «Ντέρτι» αλλά λόγω των συνθηκών αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μ’ αυτήν στην παρούσα φάση και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν όταν πρέπει απ’ τους αρμόδιους.

Κι επειδή γράφτηκαν ήδη κάποια πράγματα για την απόφασή μας, να επιβεβαιώσουμε ότι η αλλαγή γίνεται γιατί ενημερωθήκαμε για την προετοιμασία μιας παρόμοιας σειράς που τοποθετεί την ιστορία της στα νυχτερινά κέντρα, με επίκεντρο το λαϊκό τραγούδι και η οποία θα βγει νωρίτερα στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Γνωρίζουμε για ποιο λόγο έγινε αυτή η επιλογή από το συγκεκριμένο σταθμό, πότε αποφασίστηκε και πού αποσκοπούσε. Ο χώρος μας είναι μικρός άλλωστε. Τα στελέχη που επέλεξαν να φέρουν αυτά τα «νέα ήθη» στο χώρο της μυθοπλασίας προφανώς στοχεύουν κυρίως στην αποδυνάμωση του ανταγωνισμού, κι όχι στην ανάγκη του κοινού για διαφορετικό και πλούσιο περιεχόμενο.

Σε ό,τι μας αφορά, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν μας εκφράζει η προοπτική να προβάλλονται ταυτόχρονα δυο ομοειδή προγράμματα και δεν αρμόζει στην προσπάθεια που γίνεται αυτήν τη στιγμή για την αναβίωση της καλής μυθοπλασίας που πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πρωτότυπων σεναρίων και ποιοτικών σειρών. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μας άποψη και μετά από πολλή σκέψη, καταλήξαμε να μην συμμετέχουμε σε μια διαδικασία που μετατρέπει την μυθοπλασία σε αρένα.

Και τέλος ένας προβληματισμός προς τους συναδέλφους μας. Πόσο εύκολα μετά από αυτό το γεγονός θα ανταλλάσσετε ιδέες, θα μιλάτε για τις σειρές που ετοιμάζετε και θα παρουσιάζετε τα σενάριά σας στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τουλάχιστον για μας θα είναι δύσκολο. Τροφή για σκέψη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΣΕΙΡΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ