Μενού
  • Α-
  • Α+

Σαββατοκύριακο θρίλερ στο Μαρούσι με συνεχείς επαφές, διαβουλεύσεις και ασκήσεις επί χάρτου όσον αφορά στο θέμα της Δούκισσας Νομικού και τη συνέχεια της συνεργασίας της με τον σταθμό. Τα νούμερα της Παρασκευής ήταν ανάσα για το κανάλι του Αμαρουσίου αλλά κυρίως «μπόνους» στον Γιώργο Λιάγκα. Χωρίς την παρουσία της Δούκισσας Νομικού η τηλεθέαση του «Πρωινού» την τελευταία ημέρα της εβδομάδος ήταν από τις καλύτερες που έχει σημειώσει το πρωινό προγράμμα του ΑΝΤ1 από την αρχή της σεζόν. Με 13,5% (ακαθάριστα μερίδια) το «Πρωινό» ισοβάθμισε στην κορυφή μαζί με τη «Super Κατερίνα». Τώρα όσον αφορά στην παρουσία της Δούκισσας από τη Δευτέρα και πάλι στην εκπομπή όλα είναι στον «αέρα» καθώς η παρουσιάστρια έχει υποβάλλει όπως έγραψε το Reader από το απόγευμα της Πέμπτης την παραίτησή της και δεν φαίνεται προς το παρόν να υπαναχωρεί έχοντας συμβουλευτεί και τις δημόσιες σχέσεις της αλλά και άτομα του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός της.

Διαβάστε ακόμη: Ελενα Χριστοπούλου: «Δεν έχουμε επιδιώξει να μιλήσουμε με τη Βίκυ Καγιά» - Τι είπε για το «next» του Σοφρωνίου

Το μεγάλο «αγκάθι» αυτή τη στιγμή για να λήξει αναίμακτα η συνεργασία είναι οι εμπορικές συμφωνίες της παρουσιάστριας με διαφημιζόμενους του «Πρωινού».  Η σχέση Νομικού - Λιάγκα ήταν ηλεκτρισμένη από την πρώτη μέρα της εκπομπής. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό πως εξ’ αρχής ο παρουσιαστής είχε προτείνει την Ευαγγελία Αραβανή για τη θέση της συμπαρουσιάστριάς του όμως το κανάλι προτίμησε την Δούκισσα Νομικού. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία του ρεπορτάζ το ήδη βαρύ κλίμα επιδεινώθηκε ραγδαία το μεσημέρι της Πέμπτης όταν η παρουσιάστρια θεώρησε ότι παραγκωνίστηκε τελείως στην κάλυψη του θέματος της κηδείας της Μάρθας Καραγιάννη. Ακολούθησε, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, μετά το τέλος της εκπομπής συζήτηση σε υψηλούς τόνους με τον Γιώργο Λιάγκα και οι απαντήσεις που έλαβε η Δούκισσα όχι μόνο δεν την κάλυψαν αλλά τη δυσαρέστησαν σε τέτοιο βαθμό ώστε να υποβάλλει την παραίτησή της σε στελέχη του σταθμού τα οποία δεν την έκαναν αποδεκτή. Μετά την απουσία της από την εκπομπή το μεσημέρι της Παρασκευής οι πληροφορίες έκαναν λόγο για οριστική ρήξη μεταξύ των δύο παρουσιαστών χωρίς ωστόσο να υπάρξει τοποθέτηση επί του θέματος ούτε από συνεργάτες τους αλλά ούτε και από στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού.

Την ίδια ώρα στο παρασκήνιο καταβάλλονταν αγωνιώδεις προσπάθειες να πεισθεί η παρουσιάστρια και να επανέλθει. Την τελική απόφαση βέβαια θα την πάρει η Νομικού από κοινού με την ιδιοκτησία του ΑΝΤ1 με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις. Ο Γιώργος Λιάγκας φέρεται εφόσον τελικά οριστικοποιηθεί η αποχώρηση να μην επιθυμεί νέα συμπαρουσιάστρια αλλά προσθήκη ατόμων στο πάνελ. Εν τω μεταξύ τέσσερα ονόματα κυκλοφορούν στην τηλεοπτική πιάτσα για την επόμενη μέρα που φυσικά δεν επιβεβαιώνονται από κανέναν: Ευαγγελία Αραβανή, Ιωάννα Μαλέσκου, Σάσα Σταμάτη και Κατερίνα Καραβάτου.

Κερδισμένοι και χαμένοι στο παιχνίδι της τηλεθέασης 

Αρχισαν να γίνονται τα πρώτα «ταμεία» στα κανάλια μετά την έναρξη της σεζόν. Της πιο ανταγωνιστικής της τελευταίας 15ετιας με πληθώρα εκπομπών, σειρών, ριάλιτι, τηλεπαιχνιδιών και πολλών ακόμη ενημερωτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων. O Alpha φαίνεται να οδηγεί της κούρσα της κορυφής μαζί με το Mega. Στο κανάλι της Κηφισιάς οι δύο πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές και οι σειρές «Παράδεισος των Κυριών» και «Σασμός» αποτελούν τα δυνατά του χαρτιά. Στο Mega σε πολύ υψηλά επίπεδα κινούνται όλες οι ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων ικανοποιητικά ποσοστά σημειώνουν οι πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές, το τηλεπαιχνίδι με τη Μαρία Μπεκατώρου αλλά και ο δεύτερος κύκλος της «Γης της Ελιάς». Εντύπωση προκαλούν τα υψηλά ποσοστά της καθημερινής επανάληψης του «Πάρα πέντε».

Στο Star υπάρχει ικανοποίηση για την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον νέο κύκλο του «GNTM» αλλά και για τον «Τροχό της τύχης» και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Αντίθετα είναι έντονος ο προβληματισμός για το «Breakfast» που δεν ανακάμπτει. Στον ΑΝΤ1 υπάρχει καθίζηση σε όλες τις ζώνες και στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία και οι πρεμιέρες των νέων σειρών είχαν χλιαρή αποδοχή από το τηλεοπτικό κοινό. Τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα στον ΣΚΑΪ καθώς καμία από τις επιλογές των στελεχών δεν έχει πάει καλά με αποτέλεσμα να υπάρξουν και αυτές οι πρώτες αλλαγές στο πρόγραμμα. Αντέχει το «Πρωινό μας» με τη Φαίη Σκορδά που όμως παρουσιάζει και αυτό μεγάλες διακυμάνσεις στους πίνακες τηλεθέασης. Οι ενημερωτικές εκπομπές δεν σημειώνουν τα επιθυμητά ποσοστά για το κανάλι.

Στο Open είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα καθώς οι ενημερωτικές εκπομπές αλλά και οι ψυχαγωγικές είναι σε σταθερά χαμηλά μονοψήφια ποσοστά τηλεθέασης. Αντίθετα η επιλογή να τοποθετηθεί ο «Έρωτας Φυγάς» στην απογευματινή ζώνη αποδίδει καθώς η σειρά με τηλεθέαση κοντά στο 9% στο δυναμικό κοινό έχει διπλάσια ποσοστά τηλεθέασης από το μέσο όρο του καναλιού. Το σύνολο των ιδιωτικών σταθμών προβληματίζουν οι επιδόσεις της ΕΡΤ1 που πλέον είναι μέσα στο παιχνίδι του ανταγωνισμού με υψηλά μονοψήφια νούμερα που πολλές φορές προσεγγίζουν και τα διψήφια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σειρά με τον Σπύρο Παπαδόπουλο «Κάνε ότι Κοιμάσαι». Σε εξαίρεση πάντως με τη Δημόσια Τηλεόραση η υπομονή δεν θα είναι μακράς διαρκείας στα ιδιωτικά κανάλια και προγράμματα που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανακάμψουν θα αποτελέσουν μέχρι τα Χριστούγεννα αναμνηστικά σουβενίρ στο χρονοντούλαπο της εγχώριας τηλεοπτικής ιστορίας. 

Η πρεμιέρα της Δευτέρας του Ατζούν και οι δεύτερες σκέψεις στο Φάληρο 

Τη Δευτέρα στις 23.00 το βράδυ θα κάνει πρεμιέρα η πρώτη σειρά μυθοπλασίας σε παραγωγή Acun Medya που περιγράφει ιστορίες κακοποίησης. Η «Στοργή». Πρόκειται για ακριβή παραγωγή και παράλληλα ένα πολύ ισχυρό τεστ για τη συνέχιση της συνεργασίας του τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλίτζαλι με το κανάλι του Φαλήρου. Η ραγδαία όξυνση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων έχει ανοίξει και πάλι τη συζήτηση στον ΣΚΑΪ για το εάν θα πρέπει ένας Τούρκος παραγωγός και ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού στη Γείτονα να είναι ο βασικός προμηθευτής ψυχαγωγικού προγράμματος του σταθμού. Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο μισό της σεζόν ο Ατζούν θα έχει δύο παραγωγές στο πρόγραμμα -τη σειρά και τον νέο κύκλο του «The Voice»- ενώ στο δεύτερο μισό υπάρχει συμφωνία για «All Star Survivor» και επιστροφή του παιχνιδιού μόδας «My Style Rocks» με παρουσιάστρια την Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Κρίσιμο τεστ και για εκείνη η έναρξη του «Love Island» το βράδυ της Τρίτης. Εφόσον το ριάλιτι σε παραγωγή Silverline Media Productions πάει καλά θα μπορέσει να υπάρξει η προοπτική απεμπλοκής από τον Ατζούν τα προγραμμάτα του οποίου μέχρι σήμερα στον ΣΚΑΪ είναι τα μόνα που διεκδικούν πρωτοκαθεδρίες στους πίνακες τηλεθέασης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA